Bunkó dolog rászólni más gyerekére az udvaron, ha az én kicsim testi épségét veszélyezteti?
Más anyukák csak "bambán" szemlélik a dolgokat, mégha az a saját gyerekükkel is történi, engem viszont rendkívül zavar ha szándékosan fellökik a 2 éves lányomat és még át is megy a biciklijével rajta vagy épp jól szembe dobják homokkal. A sajátomra ugyanúgy rászólok, ha olyat tesz amivel másokat megbánthat.
A lényeg, hogy láttam az illetékes anyukán, hogy nem nagyon tetszik neki, hogy rá mertem szólni az ő "kicsi" fiára, aki 4 éves.
Nem, a te gyereked, védd meg!
Főleg az idióta 'mindent ráhagyok a gyerekre' anyukákkal szemben. -ú de utálom őket, nálunk is rengeteg ilyen van.
Én ezért nem járok játszótérre a gyerekkel. Utálom az egésznek még a feeling-jét is. :((
Persze néha kimerészkedünk, dél körül és 6 körül délután, akkor alig vannak. (itthon a kertben van csuszda, homokozó, bicikli, mászóka, egyebek).
én ma rászóltam egy fiúra, mert a másfél évesem totyorgott fent a csúszdán, ő meg a 10 éves ló majdnem fellökte, hogy csúszhasson, mondtam neki, hogy ő is volt kicsi, ő is megtanulta valahogy, várja ki a sorát. :)
szerintem nem bunkóság, anyukáknak sem árt a játszótéren egy kis nevelés néha, nem csak a gyerekeknek. azt viszont nem tartom jó megoldásnak, ha az ember ezért nem viszi játszótérre a gyerekét. ő is csak ember, társas lény szüksége van a saját korának megfelelő szórakozásra. még ha van is otthon csúszda, hinta, azért az nem ugyanaz...
Nálunk is volt ilyen szitu. Én simán rászólok a másik gyerekre, ha szórja a lányom szemébe a homokot, na ha még biciklivel át is menne rajt, még a bamba anyját is elő venném. Én is rászólok a saját gyerekemre, ha olyat csinál a másikkal, amit nem szabad. Sajna gyerekek között ez elkerülhetetlen, de azért vagyok én az anyja, hogy megtanitsam mit szabad és mit nem.
El tudom képzelni, milyen elkényeztetett ki lurkó lehet a kisfiú.
Szerintem nem kell túlreagálni, ha más rászól a gyerekemre...
Millió olyan helyzet lesz még az életében, amikor - akár teljesen jogtalanul - letolják majd stb. stb.
Maximálisan helyesnek tartom, ha más szülő rászól egy neveletlen kölyökre..
Az itt kommentelők egy kisebb része valószínüleg (akik nem értenek egyet ezzel ) státusz szimbólumból vállaltak gyereket...
Előbb persze lehetőleg a szülővel kell beszélni..
Engem nem zavar, ha rászólnak az enyémre, ha mondjuk szórja a homokot...
Meg különbséget kell tenni a "gonosz gyerek" és a "még nem tudja, hogy hogyan közeledjen" esetek között...
(Merthogy úgy 2 éves kor körül azért is lökdösődnek, mert barátkozni akarnak, csak nem tudják, hogy hogyan...)
A gyerek közösségben éli az életét és nem csak a szülő neveli, hanem az utca, a tanárok, a többi gyerek és még sorolhatnám...
Mértékkel semmi gond nincsen a rászólással... Nem kell túl reagálni egyik szülőnek sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!