Miért mondja sok anyuka még a 3éves gyerekére is hogy hónapos?
de úgy őszintén, kit érdekel, hogy a gyereked 32 vagy 38 hónapos-e? 3 éves és kész. A többi senki sem érdekel.
A "babák" pedig 1 éves koruktól fogva kisgyerekek.
Mert egyéb dolguk sincs minthogy számolják a hónapokat. Qvára ráérnek.
Az oltás miatt 18 hónapos korig érdemes számolni. Utána már lassan kétéves a gyerek. Nem tudom, én is néztem egy kérdést a 32 hónaposról, akkor jutott eszembe, hogy megszámolom a majdnem kétévesemet:) 22 hónapos. Vaooooo
Én eddig igy mondtam:másfél éves, másfél elmúlt, kétéves lesz.
Lehet,hogy aki hónapokban mondja a kisgyermekkort az nem akarja hogy nőjjön a gyerek, hónapban olyan babásabban hallatszik. De a nagyobbiknál ha megkérdezték volna 3 év közeledtével hány hónapos, háááát ha agyonütöttek volna se tudtam volna azonnal megmondani:)
Kinek mi a normális.
Te azért "nézel le" másokat mert arra van ideje, hogy ilyeneket számoljon, Neked viszont arra van időd, hogy ilyeneken gondolkozz...
Tudod, minden relatív---még a normális is!
És ezt minden bántó szándék nélkül írtam.
Az enyém 17 hónapos, ha megkérdik, mennyi idős, azt mondom, hogy már mindjárt másfél éves. :) Anyukák közt esetleg hónapban mondom, mert ők még képben vannak, hogy akkor az "mennyi". Én már másfél éves kor felett is hülyeségnek tartom a hónaposdit. Mikor azt mondják, 22 hónapos, vacilálok, hogy akkor most a másfélhez, vagy a 2 évhez van közelebb. :D (Persze nem vagyok hülye matekból, csak zavarónak tartom.)
2 éves kor alatt még látszódik, hogy valaki idősebb, vagy fiatalabb, a tudása alapján. 2 éves kora után azonban lassan utolérik egymást a gyerekek. Mind jár, beszél, és szobatiszta. :) Más meg nem érdekli az embert, mind okos és szép, aztán kész. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!