Joga van az embernek rászólnia más gyerekére, ha az rosszat tesz, vagy olyat, ami zavaró?
Figyelt kérdés
Pl. ha buszon egy gyerek rugdossa valakinek a székét, az illető rászólhat a gyerekre, hogy fejezze be? Vagy pl. ha egy étteremben egy gyerek rohangál az asztalok közt, rászólhat egy idegen, hogy ne tegye mert zavaró? Termesztésen ha a szülő nem foglalkozik a gyerekkel, nem szól rá.
A kérdés azért merült fel bennem, mert van aki azt mondja, hogy ilyenkor a szülőre kell "rászólni", hogy ugyan legyen már kedves nevelni a gyerekét. Viszont felnőtt emberre rászólhatunk, ha pl. rugdossa a székünket, akkor a gyerekre miért nem? Nyilván nem egy 1-2 éves gyerekre gondolok, hanem olyanra, aki már elvileg felfogja amit mond neki az ember, mondjuk egy 6 év körüli gyerek.
2021. márc. 29. 19:27
2/9 anonim válasza:
En mondjuk nem nagyon zavartatom magamat, raszolok, aztan ha anyuka-apuka netan megjegyzest tesz, ok is kapnak belole. Olcson vett 'nepszeruseg', de mukodik...
3/9 grafno válasza:
Persze. Bárkire ralehet szólni. Valaki ért belőle és valaki nem. De volt már hogy egy szólás után egy falka akart ram tamadni szóval csak óvatosan ki hova szól.
4/9 anonim válasza:
Szerintem csak akkor, ha nagyon zavaró dolgot tesz a gyerek az illető sérelmére. Pl ha a buszon előttem ülne, és hátrafordulva ütögetné a fejemet például, azt már én se hagynám szó nélkül😄
5/9 anonim válasza:
Persze az sem mindegy, hogy milyen idős a gyerek.
6/9 anonim válasza:
Ha egy ember (gyerek is) zavaró dolgoz csinál tudatosan akkor arra rá kell szólni.
7/9 anonim válasza:
Ha kicsi a gyerek a vele lévő felnőttnek, ha mondjuk iskoláskorú, akár a gyereknek is. Persze kultúráltan.
8/9 anonim válasza:
Lehet szólni, persze normálisan.
9/9 anonim válasza:
Szerintem előbb csak nézz rá szigorú tekintettel, aztán ha nem használ, kérd meg az anyját/apját, ha ott van a közelben. Ha nincs érdemi reakció, szólj rá nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!