Vidéken,miért csókolomoznak le 25-40 körüli nőket férfiak ? Engem zavar és feszéjez .Ahogyan közli az zavaró néha már. Kissé túl közvetlenkedő..Szép napot hölgyem inkább.
Én amúgy is bohóckodni is pasimmal szoktam már így ..
Eleve idősnéninél,bácsinál normális ,hogy..
Ha vonzó egy nő egy férfinak udvarláskor kézcsókozva köszön .
De semleges helyen akár szolgáltatónál,akár szolgáltató vagy orvosnál ez nem normális,hogy..
25 évesnek is furi másként , de 40 éves sem idős úgy ,hogy..
Kb nőket asszonyosító valami. Még ha tetszik,akkor is .
Fiatal,trendi öltözetű férfinál enyhén fura megint csak.
Én modern fiatal nőként másként kezelem és szerintem már zavaró így..
A "csókolom" egy rövidített formája a "kezét csókolom kisasszony/asszonyom"-nak. Udvariasak. Nem kell mindenbe erotikát képzelni, nem szájon akar csókolni...
Ezt még a 11 éves húgom is tudja... bár mondjuk ő is udvarias és jól nevelt.
Te is az a tipikus "hogy mer előreengedni az ajtónál; szexista!" néni vagy Karen?! 😒
"Szép napot hölgyem"
Huhh, ez szörnyen modoroskodó, ennél tán még az előzőek is jobbak.
A kérdező elég ferdén fogalmaz,mondatokat sem fejez be, de szerintem mindenkinek sikerült értelmeznie a kérdést még így is.
Kézcsók/csókolomot nem csak az idős korosztálynak illik köszönni. Persze falun így tanítottak, de egy idősebb úr, aki máshogy nevelkedett mint mi fiatalok, nem fog hellósziát köszönni egy nőnek, még ha az fiatalabb is, hanem kézcsók, csókolom,jó napot stb. (persze rokonok, unokák, gyerekei kivétel)
Pl az oktatóm egy 70 éves bácsi volt, én 24 vagyok. És folyton kisasszonyozott, meg csókolom stb. És semmi fura nem volt benne.
Olyan magyar köszönés nincs, hogy "szép napot". Ez angol nyelvterületről gyűrűzött be nemrég. "Have a nice day." De még náluk sem köszönés, hanem elköszönés. Mint a "viszontlátásra".
Nem szeretem a csókolomozást, de engem megtanítottak, a különböző köszönési formákra. Látom, ez nálad kimaradt. A világon semmi bizalmaskodás nincs benne, az illemtan szerint egy férfi köszönhet csókolommal bármely nőnek, bármilyen korú legyen bármelyik. Sokszor még akkor is csókolomot köszönnek, ha tegeződnek az illető nővel. "Csókolom a kezedet" - mondja a kollegám minden reggel.
Aztán arra is jól emlékezem, amikor a barátnőm apukája, aki addig sziával köszönt, egy szép nap, amikor olyan 17 éves lettem, elkezdett csókolomot köszönni. Vicces volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!