Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyire lehet rászólni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire lehet rászólni a párom gyerekére?

Figyelt kérdés
A barátomnak van egy középiskolás fia. Jóban vagyok vele, nincs semmi gond azt leszámítva hogy lusta és rendetlen. Párom nagyon sokat veszekszik vele emiatt, de sajnos nem jut előrébb és tehetetlennek érzi magát. Emiatt időnként tiszta feszkó és én is kapok belőle. Szoktam tanácsot adni mit próbáljon ki, hátha hatni tud rá, de ezeknek sincs sok eredménye sajnos. Arra gondoltam hogy lájtosan beszélek a sráccal, hogy segítsen már az apjának otthon, mert hazaér este 7-re,és utána vár rá az egész otthoni munka, mert a gyerek semmit nem csinál. Amikor náluk vagyok, beszállok a házimunkába hogy legalább annyival előrébb legyen szegény. Hamarosan összeköltözünk, és bár nagyon nagyon türelmes ember vagyok, biztos vagyok benne hogy előbb-utóbb én is elsokallnék a rumlitól és lustaságtól. Viszont még sem én vagyok az anyja, tehát necces. Ugyanakkor meg nincs anya az életében, csak az apja van. Szerintetek jó ötlet lenne beszélni vele? Hogyan kezdenétek hozzá? Ha nem változik semmi mennyi jogom van vesződni vele? Köszi ha valaki tud értelmes tanácsot adni.
2022. febr. 2. 08:21
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
84%
Egy gyereknek szabályok kellenek. Nincs internet, amíg ezt meg azt nem csinálta meg. Kész. Azt, hogy te mennyire szólj bele, mindenképp egyeztetném a pároddal.
2022. febr. 2. 09:53
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ennyire tuti ne: https://www.youtube.com/watch?v=LUX2EmJnhUM

Amúgy komolyan véve, azok alapján amit másoknál láttam akiket ez érint - nincs igazán jó megoldás. Még esetleg egy nagyon következetes és korrekt ítélkezés, de az meg ritka. A legtöbb ember önmagával szemben sem következetes, nemhogy mások iránt.

Egyedül regényekben találkoztam olyan szereplőkkel akik full következetesek és emiatt az ítéleteik is jók és önmagukra is érvényesnek tartják (Boka János, McGalagony professzor stb.)

2022. febr. 2. 10:13
 13/27 anonim ***** válasza:
74%

Mindenképpen a pároddal ezeket alaposan beszéld át és jussatok egyetértésre!

Nálam az lenne a határvonal, hogy ami a páromat érinti, abban a dologban rászólhat.

Vagyis: rászólhat a gyerekre, hogyha rendetlenséget hagy maga után, ha hangosan hallgat zenét, ha tiszteletlenül beszél vele.

Nem szólhat rá: ha nem tanulja meg a leckéjét, ha később ér haza a megbeszéltnél (kivéve ha direkt ehhez igazítva főzött vacsorát). Nem tegyen szóvá otthonunkon kívüli cigizést és italfogyasztást (kivéve, ha a gyerek részegen ért haza), valamint nincs beleszólása abba, hogy ott alszik-e a gyerek a barátnőjénél (lány esetén a barátjánál). Abba viszont van, hogy a gyerek partnere nálunk alhat-e, mert az érinti őt is.

2022. febr. 2. 10:26
 14/27 anonim ***** válasza:
52%
13-as hát veled sem élnék együtt, az biztos. Pontos listád nincs minden egyes lépésről, hogy mit lehet és mit nem? 😄
2022. febr. 2. 10:28
 15/27 anonim ***** válasza:
42%

13.

Ja, erre is láttam példát anyám egyik élettársa esetén, ahol nem lehetett kritikával illetni az ekitől meg egyéb party-trash-drogoktól beállt gyerekét, amikor össze kellett szedni, mert gatya nélkül rohangászott a rakparton üvöltözve valami titkos szondákról meg ilyesmikről.

2022. febr. 2. 10:36
 16/27 anonim ***** válasza:
54%
Van egy rossz hírem. Ez a kapcsolat halálra van ítélve. A kamasz gyerek nem fog változni, az apja nem neveli azt csinál amit akar. Ez a dolog mindig mérgező lesz. Én nem költöznék össze vele. Tényleg ez volt a legjobb az összes közül!? Költői kérdés...
2022. febr. 2. 10:37
 17/27 anonim ***** válasza:
90%
Ezt a párodnak kell intézni vele, mégpedig mielőtt odaköltözöl. Különben utálni fog, mert te leszel a sárkány, akkor is, ha az apja beszél vele. Hisz amíg nem voltál ott, "nem csesztette".(A srác szemszögéből.)
2022. febr. 2. 10:44
 18/27 anonim ***** válasza:

15-re:

Azt nem mondtam, hogy nem lehet négyszemközt a párjával megvitatnia, hogy ő mit engedne meg a helyében és mit nem.

Egyébként meg, ha az történik, amit 15-ben leírtál, az nagyon is érinti minden ott lakó családtag életét, tehát nagyon is van beleszólása.

#13 voltam.

2022. febr. 2. 11:14
 19/27 anonim ***** válasza:

18.

Nem éltek együtt. Az élettárs szót azért alkalmaztam, mert valahol a hagyományos kapcsolat és a házasság között álltak, így egyik szó sem alkalmas rá. Úgyhogy nem érintette a többieket az eset, csak közvetett módon.

2022. febr. 2. 11:24
 20/27 A kérdező kommentje:

Dehogynem csesztette, ez nem miattam van :D Már akkor is ilyen volt a helyzet mielőtt megismerkedtünk.

Amúgy meg miért lenne emiatt halálra ítélve a kapcsolat? Itt arra kellene megoldást találni, hogy a srác segítsen már neki valamit otthon, ne rá háruljon minden mert hulla fáradt sokszor. Ezt a párom valamiért nem tudja elérni. Lehet hogy rossz módszert választ, vagy belefáradt, vagy nem volt következetes, nem tudom. Ha a helyében lennék engem is kiakasztana hogy semmit nem lehet rábízni egy lassan nagykorú gyerekre.

2022. febr. 2. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!