Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Kaja irigy lennék? Vagy ez mi?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kaja irigy lennék? Vagy ez mi?

Figyelt kérdés

Együtt élünk már lassan 2 éve. Amúgy 4 éves kapcsolat. Én vagyok a nő, 23 éves vagyok, párom 24.

Mindent felesbe fizetünk, tehát albérletet, rezsit, bevárálást, programokat.

Mégis előfordul, hogy azt érzem, mintha önző lennék.

Én nagyon szegény családból jövök, hárman voltunk testvérek, megszoktam a sok év alatt, hogy mindenből spórolni kell, vékonyan kenni a kenyeret, felezzük a paradicsomot stb...

Párom tehetősebb családból jön, egy bátyja van csak.

Sokszor ha látom, hogy a vajkrémet kb. centi vastagon keni a kenyérre akkor ideges leszek, vagy ha mondjuk 2-3 szelet sonkát rak a szendvicsbe 1 helyett, ha egyedül megeszik egy nagy paradicsomot...

pár napja megtalálta a hűtőben a tábla csokimat, amiből 1-1 kockát szoktam enni ha nagyon rám jön, kért belőle ő is, szinte nehezemre esett adni neki és ez biztos neki is feltűnt...

Nem értem miért nem tudok ezen változtatni, mostmár más a helyzet, bőven átlag felett keresek én is meg ő is, de nem megy. Dugom el az édességeimet...

Gondolkoztam már azon hogy külön kéne magunkra vásárolni és a hűtőben lenne mindenkinek 2 polca, de az meg olyan lakótárs-feeling lenne... pedig ezt leszámítva minden szuper, szexuális élet is, nem veszekszünk, kedves hozzám, bújik, meglep virággal kb minden hónapban, főzök neki meglepi vacsit, meglepem sütivel, ilyesmi... ez az egy a szálka, ami folyamatosan nyomaszt :(

2021. nov. 12. 15:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mai napig nem tudtad levetkőzni a spórolást, azt megértem. Hogy mindenből csak keveset, beosztással. Nehéz. De hogy a csokit is sajnáltad tőle, azt már nem. Bocs, de ez már nem a spórolást jelzi, hanem a szeretet mértékét.

Mikor nem azt nézed rossz szemmel, hogy egy csíkot eszik a csokiból mikor te kockánként osztogatod be, hanem már azt is, hogy eleve kér belőle.

2021. nov. 12. 20:22
 12/22 anonim ***** válasza:
69%

11: nekem is nehéz volt. Gyerekként fűtés nem volt, dinnyét is kenyérrel ettuk 19 évesen első pizza.

Azt én ha nem is hasonlo módon de így éltem , lett saját házam festettem parkettaztam , volt pénz bőven megse vettem naponta éttermi ételt , vigyáztam mindenre.

Azt megjött a párom , O nem így nevelkedett teli adóssággal végrehajtóval a nyakában. Ő leült mert finom a 16000 Ft /kilós serrano sonka, magában megeszik tv nézés közben 20 dekat ami 3500ft nem tétel. Naponta. akkor rájön hogy sokat evett bejelentkezik minden nap 7500 Ft magan edző. 11 ezer naponta és még csak a nasi és ledolgozása. Ehhez kocsival megy az meg 2000. 13 ezer. Emelle csokit bont naponta csak a felét eszi meg a többit kidobja mert bontottat nem eszik , és még sorolhatnám a oazarlasok tömkelegét.

Tudod, nehéz volt kezdetben feldolgozni, ahogy azt is hogy telen is folyamatosan szellőztetni kell mert ez a normális, pl elmegyünk otthonról 2 erkély ajtó nyitva marad, mert ők így éltek. Nekem ezt nagyon durva látni és megélni, nehezen tudom feldolgozni. Bár már jól megy de évekbe tellett.

A csokit én is max kockankent eszem :)

2021. nov. 12. 20:42
 13/22 anonim ***** válasza:

Én is hasonló vagyok, csak nálunk én most se keresek jól, illetve hasonló anyagi helyzetből jött ő is, ráadásul neki van 2 testvére, és én vagyok az egyke.

De engem is hasonló érzések szoktak elfogni, amikor az instant kávéból 2 kanállal rak a vízbe, vagy amikor én kistányérból eszem a müzlit, ő pedig műanyag dobozból, mert abba több fér. Engem valami nagyon hülye érzés szokott elfogni ilyenkor és olyan rosszul érzem magamat miatta, mert én nem szeretnék irigy lenni, pláne nem vele...

2021. nov. 12. 22:15
 14/22 anonim ***** válasza:

#11 vagyok.

Egy rossz szót nem mondtam a spórolásra. Bár mi átlagosan éltünk, megvolt ami kellett, de nem túlzóan elengedve, mégis bennem kialakult egy spórolós szemlélet. Szerintem kb. úgy kamasz koromban. Mikor szórakozásnál beosztással kellett élnem, meg mivel volt bár kevés, de saját ösztöndíjam, így nem szüleimtől kértem még többet.

S bár már régóta azt mondhatom, kényelmesen megvagyunk anyagilag, van, hogy egy hónapban csak a megtakarítás 100ezer, én mai napig pocsékolásnak, meg luxusnak tartom, ha mondjuk egy májkrémes kenyérre, vagy melegszendvicskrémes kenyérre még rak valamit férjem. Tehát nem annyira szélsőségesen, de azért én is odafigyelek ilyesmire.

De hogy bármit is sajnálnék tőle, azt elképzelni nem tudom. Ilyen esetben lehet, hogy megkérném, hogy csak egy kockát egyen, de sajnálni nem tudnék tőle semmit.

Mindenem a csoki, az édesség. Addig eszem amíg van. Inkább egyszerre többet aztán egy hétig semmi. De ha egy kocka van, még azt is elfelezem vele. Igaz, szinte fizikai fájdalmat érzek, annyira imádom 😂 de nem tudnám sajnálni tőle.

2021. nov. 12. 22:35
 15/22 anonim ***** válasza:
55%

A csóróság, mint mentalitás nem kopik ki az emberből, legfeljebb csillapodik.

#11, az hülyeség, hogy ez a szeretet mértéke. Az fáj, hogy tudod a másik nem becsüli meg, (úgy mint te). Eszi, használja, fogyasztja, eldobja számolatlanul.

Gyereknevelésben fog ez gondot okozni, mert nem lehet egy gyereket úgy ésszerű spórolásra és önmérsékletre tanítani, ha az egyik szülője olyan, mint amilyen példákat itt felhoztak házas emberek.

2021. nov. 13. 01:11
 16/22 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy sokat tesz a kenyérre? És ha nem is enne kenyeret, csak a többit? Hadd örüljön, az ő gyomrába megy. Ettől lesz erős, kedves, elégedett. Ha neked más esik jól, egyél mást.
2021. nov. 13. 10:16
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Én ezért gondolom azt, hogy egészséges párkapcsolat két, hasonló anyagi körülmények között élő / nevelkedett ember között alakulhat ki. Az eltérő anyagi hozzáállásból csak a konfliktus van állandóan és ez majd akkor fog meglátszani leginkább, ha gyerek lesz. Hogy én mennyit hallgattam a szüleimet veszekedni, mert apum spórolós (pedig gazdag), anyum meg azért ésszerűen költene. Borzasztó volt. Vagy megtanulsz alkalmazkodni, vagy inkább keress olyat, aki úgy gondolkozik, mint te.
2021. nov. 13. 16:37
 18/22 A kérdező kommentje:

Igazából a gyerek, mint téma, itt szóba se jöhet. Én sem szeretnék és ő sem. Jelenleg semmilyen veszekedésforrást nem ad ez kettőnk között, nekem más a véleményem, de magamban is tartom, mert tudom, hogy én szélsőségesen gondolkozok ebbe, igazából ő a normális. Nem azért dolgozunk, hogy ne merjünk 2 szelet sonkát rakni a kenyérre.

Aki azt írta ez lenne a szeretet mértéke, az ne a saját kapcsolatából induljon ki. Ez mindenkinél más. Főzök, sütök neki meglepetésben, hozom a kedvenc üdítőjét ha boltban járok, minden napjáról érdeklődően kérdezek, gyakorlatilag mindenben magam elé tudom helyezni, egy dologra vagyok háklis, a kajámra. Ha veszek magamnak egy tábla csokit, az az enyém. És kész. Ha ő is kér, veszek kettőt, és a sajátját ossza be ahogy akarja.

2021. nov. 13. 18:38
 19/22 anonim ***** válasza:
Komolyan, mintha Ukrajnában élnénk, ez már durva, ételről, nem Welnessről beszéltek, 30 évvel a rendszerváltás után.
2021. nov. 14. 11:58
 20/22 anonim ***** válasza:

Ez nagyon gáz... azért, mert te sóherkodsz továbbra is, hagyd már őt békén, hadd egyen, amit akar.

Meg is őrülnék, ha a barátom azért lenne ideges, mert megvajazom a kenyeret és nem papírvékony szelet paradicsomot teszek rá...

2021. nov. 14. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!