Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Én lennék a hibás a helyzetért?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én lennék a hibás a helyzetért?

Figyelt kérdés
Gondolkodtam kiírjam-e ide a kérdést, valószínű inkább bántáokat fogok kapni. Párommal több éve együtt élünk közösen. Felnőtt gyerekei vannak előző házasságából, úgy érzem emiatt az egyébként jó kapcsolatunk mára romokban. Úgy kezdődött hogy észrevettem a fontosabb dolgokat velük beszéli meg. Majd ha rokonlátogatóba mentünk én mindig csak egy kelléknek éreztem magam. A drága "kicsi" felnőtt gyerekei állandóan sztárolva voltak. Hogy milyen szépek, ügyesek, okosak. Nekem elegem lett ezt hallgatni, elmaradoztam, mára nem veszek részt a rokonlátogatásain. Párom emiatt sokáig haragudott, most már nem nagyon szól. Viták voltak rendesen, talán emiatt lehetséges hogy már alig beszélgetünk. A családi ügyeibe abszolut nem von be, így engem nem is érdekel a családja. Csakhogy így puskaporos a levegő amikor hallom hogy szinte minden fontos dolgot a gyerekeivel beszél meg. Egyre jobban utálom a páromat emiatt. Én lennék a hibás?
2021. aug. 7. 19:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem te vagy a hibás. De miért is vagy benne ebben a kapcsolatban?
2021. aug. 7. 19:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugye te vagy az, aki ezt a kérdéskört màr többször feltette?

Ha hagyod a helyzetet és nem beszélgettek, akkor sajnos igen: el fogtok távolodni egymástól, el fog laposodni a kapcsolat.

2021. aug. 7. 20:05
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
De te is hibás vagy.Tudtad ,hogy gyerekei vannak ,még ha felnőttek akkor is. Ha rokonlátigatóban vagytok miért is baj ha kitárgyalják a saját rokoni körben az adott sikereket pl ? Te is hibás vagy szerintem...
2021. aug. 7. 20:24
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindketten hibásak vagytok. Neki ők a gyerekei, akikre büszke és bármit megtenne. Ezt a kapcsolat elején is tudtad és így vágtál bele. Ugyanakkor neki is jobban bele kellene vonni a történésekbe, viszont láthatólag nagyon rosszul működik köztetek a kommunikáció. Mikor romlott meg? Miért vagy vele?
2021. aug. 7. 21:05
 5/11 A kérdező kommentje:
Miért vagyok vele? Több hónapos kapcsolat után költöztünk össze szerelemből. Egyébként egymáshoz valóak is voltunk. Párom folyton velem foglalkozott bár egyértelműen szerette a gyerekeit. Azt nem gondoltam hogy ennyire a gyerekei felé tolódik a figyelme, inkább úgy értem hogy mindig ők vannak a fontossági sorrend elején. Azért ez bántó. Kollégáimnál nem így van akik elváltak, ott igenis hangsúlyos a párjuk is. Mindig rosszul éreztem magam ilyen rokonlátogatásokkor, leginkább azóta mióta együtt lakunk. Már mindig a gyerekei körül forog minden, pedig eléggé nagyok.
2021. aug. 7. 21:19
 6/11 anonim ***** válasza:
50%
Ne haragudj, de ha neked lennének gyerekeid, nem ők volnának az elsők? Szüleim értem is bármit megtennének, kis koromban a kezem fogták, felneveltek. Mint írtad, már felnőttek, azaz 18+ év kötelék van közöttük, míg te mennyi ideje ismered? 1 év? Nem jogos az elvárásod!
2021. aug. 7. 21:28
 7/11 anonim ***** válasza:
56%

Az érthető, ha rosszul esik, de tudtad mit vállalsz. Gyerekes férfival kezdtél, és a gyerekeknek nem szokása jobb helyeken köddé válni miután elfújta a 18.gyertyát. Szerintem sokkal gázabb az az apa, aki kimarad a gyerekei életéből, mondván, hogy ők már felnőttek. A rokonlátogatáson meg had ne legyen baj, ha a rokonok a saját rokonaikat (a gyerekeket) dicsérik, ők vannak a középpontban. Gondolom nem az van, hogy téged ott levegőnek néznek, csak nem körülötted forognak. Ez már csak ilyen. Majd a saját rokonaid ajnároznak téged. Az viszont, hogy megsértődsz, és kivonod magad az ilyen családi programokból, aztán meg te vagy meglepve, ha már nem is hívnak, nem értem, hogy merül fel benned, hogy bárki más hibája lenne, mint a tiéd.

Ilyen az, ha valaki olyan férfival kezd, akinek gyereke(i) van(nak). Ott már van egy előre felállított sorrend, amit vagy elfogadsz, vagy elhagysz.

Még annyit, hogy ha nem is gyerekes férfival mennél az ő rokonaikhoz, akkor sem valószínű, hogy te lennel a középpontban. Ott is a vérrokonok élete az érdekes. Mindenhol így van. Persze mindenkivel beszélgetnek (jobb esetben), de akkor sem övé a főszerep. Ez a természetes. Ott is lennének más fiatalok, gyerekek, akik aktuálisan központi témák. Ennyi.

2021. aug. 7. 22:56
 8/11 anonim ***** válasza:
50%
Minek vagy olyannal, akit egyre jobban utálsz? Semmi értelme. Innentől a te hibád, ha nem szakítasz, csak hagyod egyre jobban elmérgesedni. Kitalálom: nincs hova menned.
2021. aug. 8. 09:08
 9/11 A kérdező kommentje:
A jószándékú tanácsokat köszönöm. Egyáltalán nem szeretnék párom rokonainál a középpontban lenni, simán csak kezeljenek úgy mint egy vendéget. Hiszen ott az vagyok. Engem már nem ajnároznak sehol, szüleim nem élnek. Az biztos, volt párom szüleinek fontos voltam, érdeklődtek, kérdezgettek. Mostani párom rokonainál ha ott vannak a felnőtt gyerekek (és ott vannak), ők a téma, mindenben hozzájuk kell igazodni, sőt akkor kell menni amikor nekik jó. Milyen ügyesek, mi van velük, mi fontos nekik, állandóan ezt hallgatom. Az ilyen szintű mellőzés talán nektek sem esne jól.
2021. aug. 9. 16:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Én ezt továbbra sem értem. Mi ezzel a gond? Az egy rokonság, és a párod gyerekei a rokonság tagjai. Persze, hogy a rokonokat ők jobban érdeklik. Az én családom is hasonló. Ott is a vérrokonok történetei az érdekesek. A párokkal is nyilván beszélgetünk, nem vagyunk bunkók, de nem az van, hogy akkor mindenki csak rájuk figyel. Meg úgy alapból a gyerekeit ezek a rokonok látták felnőni. Szeretik őket, plusz kapocs van köztük. Persze, hogy jobban érdekli őket, hogy velük mi van. Ez így van rendjén. Én is, amikor vőlegényem családi eseményein vagyok, akkor sem rólam szól az egész. Elbeszélgetek néhány rokonnal, vannak, akikkel amúgy is jóban vagyok, nem csak ilyenkor találkozunk, szóval van társaság, de ott is az elsődleges téma, a rokonok élete. Tök kellemetlenül érezném magam, ha mindenki engem kérdezgetne, meg ilyenek. Nyilván senki sincs mellőzve, de egy más rokonságban egy idegen vagyok valamilyen szinten. Persze, hogy ott is jobban érdekli őket, hogy mi van egymással, amikor régóta nem is látták egymást.
2021. aug. 9. 17:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!