Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Melyek a legfontosabb tényezők...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyek a legfontosabb tényezők abban, hogy sokáig jól működjön egy párkapcsolat?

Figyelt kérdés
Persze tudom, ez két emberen múlik, az nem elég, ha csak az egyik akarja. Esetünkben mindketten akarjuk, nagyon jól megvagyunk, csak az én fejemben fordult meg a gondolat, hogy vajon mi lehet a titka a hosszú, boldog kapcsolatoknak? Mindketten túl vagyunk már egy-egy váláson, most új életet kezdtünk közösen majdnem egy éve. Szeretnék mindent megtenni azért, hogy mindketten ilyen boldogok maradjunk, hogy kiegyensúlyozott, harmonikus kapcsolatunk legyen/maradjon. Kinek mik a tippjei, tanácsai? Odafigyelés, törődés, gyengédség, apró meglepetések, ez oké. De pl. amikor valaki azt írja, hogy mindig kell a megújulás a kapcsolatban, vagy mindig tudni kell újat mutatni a másiknak, az mit jelent, miről szól? Ilyesmi tanácsokat várnék olyanoktól, akik hosszú évek után is boldogok egymással :)
2021. márc. 8. 11:49
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Bár nekem még csak 1 éves a kapcsolatom, de azt már most érzékelem, hogy mennyire fontos, hogy mindent azonnal megbeszéljünk. Mert így egyikünkben sem marad tüske vagy szomorúság, hanem ha valami rosszul esett/félreértettük, akkor egyből átbeszéljük, és nem hurcolásszuk utána magunkban sérelemként.

A bizalom is nagyon nagyon fontos. Olyan ember mellett nem lehet leélni hosszú éveket, aki minden lépésedben hátsó szándékot feltételez, vagy nem akar "megengedni" dolgokat.

És szerintem sokszor egyébként a kívánás az ilyen dolgok miatt múlik el. Miért akarnál lefeküdni olyannal egy idő után, akire haragszol vagy semmibe vesz?

2021. márc. 8. 11:57
 2/7 FoxtrotLidérc ***** válasza:
96%
Első, és legfontosabb a kommunikáció. Ennek alapfeltétele a teljes, feltétlen bizalom. A szeretet, és a kölcsönös gondoskodás az fontos, de önmagában nem elég. Ha nincsen mögötte őszinteség, a kapcsolat halálra van ítélve. Kompromisszumkészség vitális, de nem mehet át szolgalelkűségbe: Az énhatárokat ki KELL jelölni. Ezt egyik fél sem lépheti át - sem oda, sem vissza.
2021. márc. 8. 11:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi két választ, hasznosak! :)
2021. márc. 8. 12:10
 4/7 anonim ***** válasza:
96%

Most az alap testi lelki vonzódást nem említem, az nyilvánvaló...

1. Ne kelljen egyik félnek sem komoly/ alap dolgokban nagyobb kompromisszumot kötnie.

2. Kommunikáció. Legyen nyílt, őszinte, kölcsönös.

3. Bizalom, nyitottság.

4. Jó szex. Ami nyilván mindenkinek mást jelent, de a lényeg, hogy mindkét félnek maximálisan kielégítő legyen.

5. Minimum hasonló gondolkodás, életfelfogás, jövőkép, egzisztencia.

2021. márc. 8. 12:11
 5/7 anonim ***** válasza:
kommunikáció
2021. márc. 11. 11:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is a kommunikációra szavazok.

Ha nincsenek a szőnyeg alá söpörve a gondok,nem okoz feszültséget a kellemetlen témák megbeszélése,akkor szerintem a tőletek telhető legtöbbet megtettétek.

2021. márc. 11. 12:45
 7/7 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy mindig önmagad add, hogy később ne legyen feszültség ennek az ellenkezőjéből.
2021. márc. 12. 08:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!