Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan érzem magam szomorúnak, dühösnek? Az én hibám lenne, vagy tényleg több időt érdemelnék?
Amikor összejöttem, majd összeköltöztem párommal, tudtam, hogy számítógépes játékfüggő.
Nem is lenne vele bajom, viszont úgy érzem a kapcsolatunk rovására megy. És megígérte, hogy nem fog.
Volt egy nagyon rossz időszakunk (ami kb. fél évet jelent), ahol napi 8-12 órát játszott munka után. Ergo hazajött, evett, és játszott is. Hétvégéken felkelt, játszott, evett, játszott, és aludt...napi 20-30 percet kaptam.
NAGYON nehezen kijött ebből, mert felidegesítették, és teljesen abbahagyta a játékot hónapokra. Nem viccelek, álmaim hónapjai voltak. Újra randiztunk, hozzámért, figyelt rám...boldog voltam.
Majd újra elkezdődött. Eleinte figyelt rám is, és rendesen beosztotta az idejét. Volt ideje rám, a játékra, nem volt semmi baj. Napi 3-5 órában el tudom foglalni magam. Viszont ez megint átfordult a fentebb leírtakba.
Az ok, hogy ma teszem fel ezt a kérdést az, hogy annyira belebambult a játékba, hogy nem hallott, ahogy segítségért kiáltozom.
Elvágtam a lábam borotvával. 10 percnyi sikítozás után nagynehezen kimásztam a fürdőből, enyhe vércsíkot húzva magam után. (3 méterre van a fürdő az asztalától...teli torokból sikítottam.) Majd könnyes szemmel mondtam neki, "köszönöm, hogy ennyire figyelsz rám". A válasza annyi volt, hogy "játszom...azt hittem itthon biztonságban vagy", és játszott tovább. Egy sebtapasz elég volt, csak rossz helyen vágtam el. De nagyon rosszul esett, hogy nagyobb bajom is lehetett volna, és meg sem hallott.
(Hozzáteszem, hogy nagyon rossz a családi hátterem, mindig egyedül éreztem magam, és ő mentett ki onnan.)
#36os vagyok.
Kérdező arra még figyelj, hogy ha folyton ezt hozod fel, akkor alapvetően rá áll az agya, hogy Te ezzel szekálod folyton és már amikor hozzászólsz erre fog asszociálni.
Magam sem tudom, hogy hogyan oldható ez fel pontosan. Egy függő eltitkolja a függőségét, ha úgy van. Ügyesebben titkolózik, mint akárki. Fél a lebukástól, mert az azt jelenti, hogy elvehetik tőle az adagját. Ezesetben a játék az adagja.
Kemény dió nagyon. és kívülről nem lehet megtörni. Csak belülről. Szóval a valami incepció kéne. benső felismerés. Ahogy mondtad. Sokszor magára is eszmél. Ezt a magára eszmélést kell valahogy előidézni.
Amúgy érdekes, hogy vannak az ilyen leszokós körök. Rehabilitáció? Vagy hogy hívják. Ott (a filmekben) mindig a felsőbb hatalommal jönnek, meg azzal, hogy először a függőnek be kell látnia, hogy tényleg baj van. És hát azaz igazság, hogy nekem is pont ez segített. Már hónapok óta tudtam, hogy baj van. Nem tudtam leállni mégse. Azt akartam, hogy más leállítson, mégis titkoltam mindenki elől, hogy baj van. És aztán imádkoztam, hogy legyen erőm abba hagyni és hirtelen lett is. Nem tudom, hogy Istenben hiszel-e vagy a párod. Mindegy is. Nem az befolyásolja a létezését, hogy hisznek-e benne az emberek.
De azt tudom, hogy valamiért ez a módszer működik.
24f
Hagyjuk már ezt a hülye függőség dumát. Játék függőség, mi? Lusta a kérdező pasija, és érdektelen. Érdekesebb a játék mint egy mindenen visongó fehérnép.
Nyilván eddig tartott az újdonság, és a 21.században kocsmában kártyázás helyett játszanak már.
Függőség egy francot. Manapság már minden pszichológiai jelenség?
#41 Eszembe sincs folyton felhozni. A tegnapi eset is csak az idegességemnek volt köszönhető. Találok majd egy megfelelő időpontot, napot arra, hogy átbeszéljem vele teljesen.
És nagyon jól mondod: kényszeresen óvja a játékot. Ha egy nap kimarad (mondjuk átjön egy haver), másnap kétszer annyit játszik, hogy le ne maradjon.
Nem akarom, hogy támadásnak vegye majd. Inkább egy tükröt szeretnék elé tartani, hogy maga is lássa a helyzetet. Ebben az a nehéz, ha játszik, teljesen más személyiséget ölt.
De már vannak ötleteim, csak össze kell rakni teljesen. Észre kéne vennie, hogy teljesen kifordul magából. Ha ez sikerül, nyert ügyünk van, ugyanis 1 dolgot utál nagyon, ha megbánt, csak ugye a játék miatt ezt sem veszi észre.
(Azért nem akarom, hogy teljesen abbahagyja, mert vannak játékos barátai, és eszemben sem lenne tőlük elszakítani. Csak élvezni szeretném én is a prioritást. Kicsit önzőnek hangzik ugyan.)
#42-est csak simán ignoráld. Nem kell meggyőznöd őt semmiről. Egyszerűen nem releváns a véleménye. Biztos van, amihez ért, de ehhez a témához semmi köze nincs (se tapasztalat, se szakértelem, se intelligencia).
Először szerintem Beszélj egy-két szakemberrel, hogy mit lehet tenni ilyen esetben. És egy-két függővel. Olyannal is aki most függő és olyannal is aki esetleg már leszokott. Okosan kell csinálni, mert ha a párod bezár, akkor talán szakítani is képes adott pillanatban. Ami neki sem jó és neked sem.
Kérdező, te megtehetsz bármit, a fejed tetejére állhatsz, ha ő nem akar változtatni, akkor nem fog.
Gondolkozz el azon, hogy tulajdonképpen mit szeretsz benne. Hiszen vagy dolgozik, vagy játszik. Egész hétvégén játszik, és nem érdekli, mi van veled.
"Biztos van, amihez ért, de ehhez a témához semmi köze nincs (se tapasztalat, se szakértelem, se intelligencia)."
Az értő olvasáshoz pl értek. Aki szintúgy, annak lejött mostanra a leírtak alapján, hogy a törzénetben nem egy, hanem kettő "függő" van. A kérdező függése ugyanis a párjával kapcsolatos. A párja "mentette" meg, a kérdező pedig (ez mondjuk csak következtetés) nem állt a saját lábára, ezért nem tud lelépni sem, hiszen nincs hova. Tehát adott egy helyzet, amiben rosszul érzi magát, nem változtathat rajta, mert nem az ő hatásköre (a párja "függősége"), szakemberre nincs pénze az tuti, ahogy írtam már, mennie sincs sehova.
Opciói:
- szop és tűr
- hisztizik, míg meg nem unják és utcára kerül
- az ujja köré csavar innen egy tetszőleges válytknájtot, aki újfent megmenti, aztán vagy ugyan ez lesz vagy nem.
Tapasztalat: volt ilyen exem.
Szakértelem: tanultam pszichológiát/szociálpszichológiát.
Intelligencia: annak nem fokmérője a bólogatás, de ha mégis, akkor vállalom, ezt bebuktam.
Neked kérdező az a tanácsom, hogy valami úton-módon, függetlenül attól, hogy veletek mi lesz, állj a saját lábadra és próbálj nagyobb fokú függetlenséget elérni, mert akkor csak áldozat leszel egész életedben. Mondjuk egy kaució + 1 havi albérletnyi megtakaritás kezdetnek nem lenne rossz. Az már csökkentené a zsarolási potenciâlt veled szemben a 0-ra gazdasági téren legalább.
#48 az függőség, hogy szeretnék időt tölteni vele? Vagy esetleg az lenne függőség, hogy nem dobok el több évet hirtelen? Függetlenség hogyan jön ide? Időt szeretném vele tölteni, nem összeregadni a nap 24 órájában. A tanulást pedig nem nagyon hiszem el az első megnyilvánulásod alapján.
#47 Mindent, ami a játékon kívül ő, avagy a nem játékba teljesen beleőrült módja. Ergo amikor félrehúzza a füles szívesen, ha szólok éppen.
Hogy van szociális igényed, az is függés persze, de mivel az emberi fajnál ez norma, így külön nincs értelme bekategorizálni. Arról beszélek, hogy nincs semmi a kezedben amivel tudsz a párodra hatni, ahogyan túl sok opciód sincs. Helyesbítek akkor egye kukac...ha te nem vagy függő, akkor a helyzeted az.
Ezen a párod tud változtatni, te csak a lelátóról tudsz szurkolni. Ha ehhez nem lenne kedved, akkor mehetsz az utcára vagy maradhat minden változatlan. Persze jól felfogott érdeked, hogy a kapcsolatod működjön így vagy úgy legalább addig, míg a valahonnan összeszedett opciód nem válik biztossá. Mert akkor ugye van alternatíva, csak az lehet cseberből vederbe, ha nem vagy valamennyire független.
Ok. Szereted. Jól felfogott érdeked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!