Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan érzem magam szomorúnak, dühösnek? Az én hibám lenne, vagy tényleg több időt érdemelnék?
Amikor összejöttem, majd összeköltöztem párommal, tudtam, hogy számítógépes játékfüggő.
Nem is lenne vele bajom, viszont úgy érzem a kapcsolatunk rovására megy. És megígérte, hogy nem fog.
Volt egy nagyon rossz időszakunk (ami kb. fél évet jelent), ahol napi 8-12 órát játszott munka után. Ergo hazajött, evett, és játszott is. Hétvégéken felkelt, játszott, evett, játszott, és aludt...napi 20-30 percet kaptam.
NAGYON nehezen kijött ebből, mert felidegesítették, és teljesen abbahagyta a játékot hónapokra. Nem viccelek, álmaim hónapjai voltak. Újra randiztunk, hozzámért, figyelt rám...boldog voltam.
Majd újra elkezdődött. Eleinte figyelt rám is, és rendesen beosztotta az idejét. Volt ideje rám, a játékra, nem volt semmi baj. Napi 3-5 órában el tudom foglalni magam. Viszont ez megint átfordult a fentebb leírtakba.
Az ok, hogy ma teszem fel ezt a kérdést az, hogy annyira belebambult a játékba, hogy nem hallott, ahogy segítségért kiáltozom.
Elvágtam a lábam borotvával. 10 percnyi sikítozás után nagynehezen kimásztam a fürdőből, enyhe vércsíkot húzva magam után. (3 méterre van a fürdő az asztalától...teli torokból sikítottam.) Majd könnyes szemmel mondtam neki, "köszönöm, hogy ennyire figyelsz rám". A válasza annyi volt, hogy "játszom...azt hittem itthon biztonságban vagy", és játszott tovább. Egy sebtapasz elég volt, csak rossz helyen vágtam el. De nagyon rosszul esett, hogy nagyobb bajom is lehetett volna, és meg sem hallott.
(Hozzáteszem, hogy nagyon rossz a családi hátterem, mindig egyedül éreztem magam, és ő mentett ki onnan.)
#29 nem tudom itthagyni, nincs rá lehetőségem. És nem is akarom:(
#30 Próbáltam kedves lenni, de nekifutok mégegyszer. Próbáltam alkut kötni, hogy akkor hétvégente legyen egy közös program, de az sem működik, mivel "a hétvége pihenésre való" szokta mondani...ami neki játék, nekem pedig az, hogy vele vagyok. Megpróbálok hatni rá, tudom, hogyan kell...de félek, fontosabb lesz ígyis a játék. Próba cseresznye:)
De nem alku kell. És nem csak az a lényeg, hogy kedves legyél. A tartalom a lényeg, amit mondasz neki, hogy adod át a saját fájdalmad, azt kell megértenie, hogy változtasson.
Nem hiszem, hogy tudod hogy kell rá hatni, mert akkor nem lenne ez a problémátok.
#32 Számodra ezek szerint semmi. Engem az érdekelt, hogy az érzéseim igazak-e...ergo nem reagálom-e túl.
#33 De tudom. Hatottam már rá, csak mindig visszaesik, mint ahogy írtam is. Mint egy igazi függő. Nem fogom sosem eltiltani. Őszinte leszek, élvezem nézni, ahogyan játszik (tv-n megosztja a képet), azzal van csupán probláma, amikor prioritást élvez a játék. Amikor észre sem vesz mellette.
Röhej az egész. Ne siránkozzál ha egyszer lusta vagy lépni. Gondolom se pénzed se semmi és van valami kitalált bajod, pl pánikbetegség vagy agora fóbia, úgyhogy neked csak ez a phaszkalap maradhat.
Ez is oké, de akkor mit kell rinyálni?
Nem röhej az egész.
1. Arra nem fogok kitérni, hogy ha folyton elvágod magad és kb "meghalsz" a saját háztartásodban, akkor az inger küszöbe persze, hogy lejjebb megy a visításra. Azért nem akarok erre kitérni, mert ez a probléma (mármint az ügyetlenséged) eltörpül ahhoz képest, amit valójában a függősége jelent. Minimális, zéró, nulla. Olyan mint egy porszem a homokvihar-hoz képest. Ezért ezt hagyom.
2. A játék függőség valós, és nagyon is komoly dolog. Nem olyanok válaszára van szükséged, akik itt emberkednek és azt gondolják, hogy mennyire tudják a választ. Hanem olyanokéra, akik voltak függők és leszoktak. Hozzá teszem nincs olyan, hogy egy függő leszokik, csak olyan, hogy abba hagyja. Mint egy alkoholistánál, hogy csak olyan van, hogy nem iszik, de ha újra megiszik egy felest, akkor visszaesik egyből. Ez ugyanolyan. Nem tudom, hogy lehetséges-e tartani neki az időkorlátot, ha ugye függő.
Ez nem olyan dolog, amire ilyenkor képes lehet valaki. Egyszerűen nem fejben dől el. Illetve ha erőt vesz magán, akkor eldőlhetne ott, de akkor véglegesen (illetve legközelebbi visszaesésig). De nem hiszem, hogy az lehetséges, hogy ő csak kicsikét játszik és Te boldog vagy ezzel. Mert ha nem játszik, akkor nem játszik. Viszont ha neki kezd, akkor szép lassan egyre inkább belecsúszik. Nem hiszem, hogy van olyan függő, aki (ha már függő) képes tartani a határokat.
Nem rosszból írom ezt. Nem rossz ember a párod, sőt tartom, hogy Te lehetsz neki a motiváció arra, hogy abba hagyja. Viszont az nem elég, hogy Te pörögsz ezen. Az kell, hogy ő lássa be a dolgot. De annyira, hogy azt mondja, hogy ő ezzel most végez és most abba hagyja.
Később majd még írok erről... vannak még gondolataim.
24f
Az én párom is játékfüggő. Én meg könyvfüggő vagyok...
De az durva, hogy ennyire le se tojik, a kedvesem ha pl leejtek valamit, már dobja el a fülest és siet, hogy jól vagyok-e.
De ez nem fog változni, neki a játék a nr1. Te csak második lehetsz.
De úgy látom, eltart vagy valamiért nem tudod ott hagyni (anyagiak, érzelmi függés), akkor viszont el kell fogadd így az életet.
Csak gyereket ne vállalj vele SOHA, mert egy perce nem lesz rá.
#35 Bővebb válaszra nem méltatlak. Látom, dühös vagy, ne rajtam vezesd le.
#36 Egyetértek, írtam is, hogy ennél a pici incidensnél lett tele a pohár, nem is ez a lényeg. Igen, tudom, hogy komoly dolog. Írtam is, hogy régóta küzd vele, és mellette vagyok. Magára is eszmél párszor, de ahogyan te is leírtad lehetetlen leszokni. Az (amúgy általa kiszabott) korlát működött is hónapokig, csak visszaesett. Szeretnék beszélni hasonlóan függőkkel, de nem tudom, merre keresgélhetnek. Nagyon szépen köszönöm azt összetett válaszodat, tenni is fogok érte (hiszti, vita nélkül), hogy megértse, nem feltétlenül a játékkal van bajom, hanem azzal, amit kihoz belőle. Igazad van, jó ember, csak mint mindenkinek, van szépséghibája. Rettentő sok dolgot éltünk meg együtt, ez is menni fog. Csak a dolog nyitját kell megtalálnom/megtalálnunk. Még egyszer köszönöm.
#37 Ez amúgy nagyon aranyos:) Fentebb írtam, hogy amúgy nagyon félt párom, de játék ezt is elveszi belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!