Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Tényleg szakítanom kellene vele?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg szakítanom kellene vele?

Figyelt kérdés

A kérdésben hosszasan írok anyagiakról, akit ez zavar, az inkább ne is olvassa el.

A barátom 31 éves, egy milliárdos vállalkozó egy szem fia, ha úgy tetszik második generációs újgazdag. Az apja vállalkozásában dolgozik, ahol milliós összegeket keres meg havonta.

Én nekem még két évem van hátra a jogi mesterből, 7 év van köztünk. Az egyetem mellett vállalok kisebb diákmunkákat, a nyarakat pedig kompletten végigdolgozom. A szüleim egy minimálisan támogatnak még otthonról.

Ha a kapcsolatunk elején tudtam volna, hogy ekkora az anyagi különbség köztünk, valószínűleg nem jöttem volna össze vele, mert sokan mondták már, hogy nem működik az ilyen.

Azonban a kezdeti fázisban ügyesen eltitkolta a pénzügyi helyzetét, sokáig gyalog jött randizni, vagy motorral, alkalmazottnak mondta magát (ami végül is igaz is, csak a keresete nem egy alkalomazotté), így mire megtudtam mennyire vagyonosak már fülig szerelmes voltam belé és úgy voltam vele egy próbát megér.

(Előtte soha nem volt tehetős barátom, őszintén szólva nem is voltam ráutalva, mert egyetemistaként is megkerestem annyit, amire épp szükségem volt, és később sem leszek ráutalva jogászként, tehát ezt tovább nem is bizonygatnám.)

2 éve vagyunk együtt, egy éve együtt is lakunk. A kapcsolat elejétől kezdve mindent feleztünk a bevásárláson keresztül a rezsin át, amivel nekem nem is volt semmi problémám. Már az elején mondta, hogy szerinte az a korrekt, hogy ünnepnapokra ugyanolyan értékben veszünk egymásnak ajándékot. Ezzel sem volt problémám, bár kicsit meglepett, hogy így lefixálja.

A gond ott kezdődik, hogy ő teljesen más életszínvonalhoz van szokva, mint én.

Először is, két kézzel szórja a pénzt élvezetekre. Minden hónapban többszázezret elkölt magára, a kocsiját, meg a motorját tuningolja, meg halomszámra veszi a ruhákat. Olyan hobbitárgyakat vesz, amiket nem is használ utána, nagyon drága piákat és néha sportfogadásokat is köt. A haveroknak hatalmas vacsorapartykat csap, amikre mindenből a legdrágábbat veszi.

Ezzel idáig nincs is semmi bajom, hiszen azt csinál a pénzével, amit akar, viszont van pár érdekesség:

Észrevettem, hogy hónap végére rendszerint teljesen eltapsolja az összeset, a bankszámlája konkrétan mínuszban van. Olyan is volt, hogy tőlem kért kölcsön. Ha pedig nem tőlem, akkor az apjától kér.

Aztán, van egy kutyája, ami most már nyilván közös, mert én is nagyon megszerettem. A legrosszabb minőségű, legolcsóbb ételt veszi neki, és keveset ad neki enni, amit egyszer szóvátettem és hatalmas balhé lett belőle. Én is szoktam neki kutyakaját venni és a pénztárcámhoz mérten mindig a jobb kaját választom, mert szerintem nem az állaton kell spórolni. Szerintem egyébként keveset is ad neki enni, amikor megismertem meglehetősen vékony volt a kutya, most felszedett kicsit, de ezért is le lettem cseszve, hogy minek adok neki ennyit enni, hiszen ez egy kutya és túlélésre van kitalálva.

A másik dolog, ami nagyon zavar, hogy pár havonta akar menni síelni és nyaralni. Itt is én állom a saját részem és őszintén szólva a pénztárcám ezt már nem igazán bírja. Sokkal több pénzem volt, amíg nem voltunk együtt és nem kellett ilyesmire költenem, életemben nem voltam ennyire csóró, mint most. Egyszer mondtam neki, hogy ez nekem így nem jó és akkor inkább nem megyek. Akkor nagyvonalúan felajánlotta, hogy kifizeti az én részem.

Igen ám, de hazajöttünk a nyaralásról és megkérdezte, hogy akkor mikor akarom elkezdeni visszafizetni az árát. Nagyon kellemetlen volt, mert nem ez volt megbeszélve. Szóval azóta nem is fogadtam el, mert nem akarok az adósa lenni többet, és így a múltkor már nem is mentem velük.

Az unokatestvérem az egyetlen, akivel eddig beszéltem erről, és nagyon lesúlytott a véleménye. Azt mondta, hogy szerinte a barátom ahogy megörökli a céget, el fogja tapsolni az egészet, utána pedig rajtam fog élősködni. Ezt azért is mondhatta, mert egyszer a barátom pont előtte részegen kifakadt, hogy tiszta hülyék a haverjai, hogy gazdag libákat szednek fel, akik csak nyelik a pénzt és hogy én mennyivel jobb befektetés vagyok, mert szép gyerekeket fogok neki szülni és még jól is fogok keresni. Na, az unokatesóm azóta orrol rá, mert szerinte csak emiatt van velem.

Szerintetek az unokatesómnak igaza van? Van rá esély, hogy a gyerekeken is spórolni fog? Az utóbbi gondolat nagyon aggaszt.

2021. jan. 12. 20:23
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Engem az aggasztana, amikor visszakéri a nyaralás árát.

Tudja hogy csóró vagy, mégis visszakéri.

2021. jan. 12. 20:29
 2/28 anonim ***** válasza:
9%
Valaki légyszi olvassa már el és foglalja össze három tőmondatban légyszi!
2021. jan. 12. 20:30
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát ilyet azért nem jelentenék ki, hogy eltapsolja a céget és rajtad fog élősködni, de azzal egyet értek, hogy ilyen emberrel felesleges a jövődet tervezni.

Mindig is az volt a véleményem, hogy a jelentős anyagi különbség egyszerűen nem működik így. Mert ahogy írtad: neki meg van szokva egy színvonal, amit te nem tudsz biztosítani még úgy sem, hogy csak a saját részed fizeted.

De az meg, hogy huszonévesen (harmincévesen?) több millió forintból képtelen spórolni, az mindennek a teteje. Nekem ilyen hapsi nem kellene, az tuti. Pláne, hogy még mellette szarrágó is, már elnézést. Az ilyen még a pelenka árának a felét is kifizetteti veled...

2021. jan. 12. 20:31
 4/28 anonim ***** válasza:
95%
Én már akkor dobbantottam volna jó nagyot, amikor visszakérte a nyaralás árát
2021. jan. 12. 20:37
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Gondold végig, hogy ez a pasi neked hosszú távon mennyire jó befektetés?

El tudod képzelni, hogy a gyed alatt támogatni fog anyagilag? Én őszintén szólva nem igazán. A kutyára sokszor szokták mondani, hogy jó főpróba a gyerekvállalás előtt. Nos... Te ezt a részét hogy látod? Sajnos én úgy, hogy te a gyed-ből préseled ki a gyereknek az alapvetőeket, ő meg hisztizik, hogy minek ennyi ruha, ő biztos fizeti ki a felét. Magyarul inkább csak neked lesz gyereked, a te felelősséged, a te költséged.

A megszokott utazgatós, bulizós életet se fogja feladni.

Empátiája semmi, józan gondolkodása semmi.

Hát... Nálam nagyon gyorsan kívül találná magát az ajtón.

2021. jan. 12. 20:44
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Miután szakítottal vele, légyszi segíts azon a kutyán, ne hagyd ott szenvedni:)
2021. jan. 12. 20:55
 7/28 anonim ***** válasza:
94%
Én már a nyaralásos sztorinal elkuldtem volna a pi.. Aba 🤦‍♀️🤷‍♀️ tedd teis ezt, és dugja fel a pénzét magának!
2021. jan. 12. 21:01
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Persze, ha megszeretted, nehéz elengedni. Tudom, milyen.

De gondolnod kell magadra és a jövőbeli gyerekeidre is. Az ő nyaralásukat ki fizeti majd? Fele-fele osztoztok a költségeken?

Annó, én lányként, többet kerestem, mint a párom. Nagyjából 300%-al, ha nem többel, de ez már homályos.

Az albérlet árát elosztottunk 30%-70%-ra, úgy a költségeket is, de ez főleg azért volt, mert én szerettem volna egy luxusabb lakást, amit ő nem feltétlenül akart, vagy engedhetett meg, így kompromisszumot kötöttünk.

S ha így álltak a fizetések, ő igyekezett másképp kompenzálni: vacsorafőzéssel, takarítással, romantikus programokkal, stbstb.

Éreztem, hogy ha gyerekem lesz, erre az emberre számíthatok, akkor is, ha egy fitying nélkül maradok.

Te így érzed-e most a kapcsolatodban?

2021. jan. 12. 21:03
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
Uristen, ekkora seggfejet.. Szerencsetlen kutya is minek neki? Aki egy erzo lennyel, egy emberrel es allattal igy banik, annak gyerek nem valo! Az ilyen ember nem valtozik. Szanalmas, hogy nem tud felretenni millios fizetesbol. Majd hoppon fog hagyni, miutan szultel neki. Hidd el, igy lesz. A helyedben lepnek, meg azelott, hogy almokba ringatom magam es teherbe esek!
2021. jan. 12. 21:19
 10/28 anonim ***** válasza:
94%

Én a leggázabbnak azt tartom, hogy a milliós fizetése mellett egyetlen forint megtakarítása sincs. Ez még akkor is nagyon gáz, ha normál keresete lenne. Egy ilyen emberrel már ezért önmagában sem terveznék közös jövőt. Hogy visszakérte a nyaralás árát, erre nem is tudok mit mondani, előttem már elmondták. Ahogy a kutyával bánik, úgy fog a gyerekkel is. A pelenkát is majd számolgatni fogja, nehogy többet költsön, mint majd te majd a gyesből. Az előző hozzászólókhoz csatlakozom, ez az ember nem empatikus, nem férjnek és apának való. A pénzzel soha nem fog tudni bánni. Téged nem támogat, nélküle ahogy te is írod, anyagilag is előbbre lennél, ami ha belegondolsz, kész röhej egy milliomos pasi mellett.

Nálunk hasonló a helyzet az anyagiak terén. Én dolgozom, rendes fizetésem van, amiből fizetem a házamra felvett hitelt. Nyaralásra tehát nem akarok most annyira költeni, inkább hamarabb szeretném visszafizetni. Páromnak meg annyi pénze van, hogy azt se tudja, hová lapátolja. De ő magától felajánlotta, hogy a nyaralásokat fizeti, ami úgy nézett ki, hogy bejártuk a karib szigeteket és a két hét alatt a pénztárcámat nem kellett elővennem. Neki csak az volt a fontos, hogy együtt voltunk egy szép helyen, nagyon tudta értékelni, hogy volt kivel megosztani az élményt és végre van egy jól működő kapcsolata. Valahogy így kéne kinéznie ennek a ti esetetekben is, de valljuk be, hogy ettől sajnos nagyon messze vagytok. Én biztosan nem szülnék neki. Gondold végig, milyen pozitív dolgok vannak, amik mellette szólnak.

2021. jan. 12. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!