Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szakítanom kellene?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítanom kellene?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Fél éve költöztem össze a párommal, én 28 éves nő vagyok, ő 30 éves pasi.

A probléma a következő: a párom olyan szinten rend és tisztaságmániás, hogy Monica Geller hozzá képest igénytelen, de még Sheldon Cooper is elismerően csettintene.

Mindig is ilyen volt a párom, de kezdem úgy érezni, hogy ebbe én beleőrülök, nem bírja ki tovább a kapcsolatunk, nagyon türelmes voltam, de ott tartunk, hogy gyomorgörcsöm van, hogy szerinte mit csinálok rosszul.

Példák: 1. minden nap lesúrolja a tűzhelyet (nem áttörli, lesúrolja), akkor is, ha aznap nem is használtuk. 2. Reggel és este is porszívózik (annak ellenére, hogy dolgozik), mert az elhalt, elhullatott hámsejtektől irtózik. 3. Én hetente szoktam takarítani, képes, és újra kitakarít, mondván a hámsejtek (plusz a porcicák!!!). 4. Hét nadrágja (rövid és hosszú), alsónadrágja, pólója, inge. pizsamája van, mindegyikbe belehímezve, hogy melyik nap...

És még sorolhatnám. Ja és a takarításos dolgokat képes utánam újracsinálni, mondván, hogy nem tehetek róla, de ő ügyesebb benne...

De most betelt a pohár, tegnap történt ugyanis, hogy estére vendégeket vártunk, én pedig megfőztem délelőtt, kora délután (olyan ételt, amin a pár óra nem érződik). Párom hazajött 16 órakor, én 17 órakor, 19 órára vártuk a vendégeket. Éppen újrafőzte (!!!) a vacsorát, mondván, hogy ő jobb szakács nálam (ebben mondjuk igaza van, de ezt már lenézésnek, semmibevevésnek veszem, lehet másnak venni? És én is jól főzök, dehát egy hivatásos szakáccsal közgazdászként a konyhában kb. lehetetlen versenyre kelni...).

Sokszor beszéltem vele ezekről türelmesen, udvariasan, de a válasz az volt, hogy ő sem örül a rigolyáinak, de ezekkel együtt kell élnie.

De a tegnapi után üvöltöttem is vele, és először, de kizavartam a vendégszobába. Ma bocsánatot kért, de most nagyon meg vagyok bántva.

Köszönöm előre is a válaszokat!

2020. aug. 19. 22:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz vele terápiára menni és időt fordítani a dolgokra akkor igen
2020. aug. 19. 22:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Neharagudj, de ez simán elmenne egy agymenők résznek is. Mondhatjuk itt az okosságot, hogy én nem viselném el. Ha nem viseled el, szakíts. Mert megváltozni nem fog. És nem is akar a leírás szerint.
2020. aug. 19. 22:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki, hogy ilyen a párod és nem azért csinálja, mert meleg vagy biszex és női hajlamai is vannak :D Én is rendmániás vagyok, de nem ennyire betegesen az is igaz, de nálam is rendnek kell lennie az biztos. És vannak olyan dolgaim/gyűjteményeim, hogy senki nem érhet hozzá :D
2020. aug. 19. 22:10
 4/11 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem te meg hivatásos írónő vagy, már bocs... 😉
2020. aug. 19. 22:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd érvényesülni:DD Tudod hány nő tenné össze a kezét egy ilyen pasasért?:DD

A srác nem enyhén autista? a pizsamás történet az erre hajaz..

2020. aug. 19. 22:20
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Inkább örülj neki, legalább nem kell takarítanod és főznöd.
2020. aug. 19. 22:24
 7/11 A kérdező kommentje:

Éppen járunk terápiára, megjegyezte a terapeutának, hogy asszimetrikusan áll a szőnyeg...

Nem tudok autizmusról, ahogy a szülei sem, úgy tűnik, egyszerűen ilyen.

3-as, 5-ös és 6-os, köszönöm, hogy próbáltok megvigasztalni, de kizártnak tartom, hogy bárki tapsikolna örömében ilyen dolgok esetén. Én próbáltam tapsikolni ehhez és összetenni a kezem, de nem megy.

4-es, nem sértődöm meg, tudom, hogy hihetetlenül hangzik a sztori. Annyiból igazad van, hogy sokat publikálok a közgázban, tehát hivatásom az írás is. :D

2020. aug. 19. 22:30
 8/11 anonim ***** válasza:
46%
Akkor veszek tőled leckéket, mert nekem is van fantáziám, csak nem ennyi! 😁
2020. aug. 19. 22:39
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
OCD-s nagy eséllyel, de ehhez olyan terapeuta is kell, nem mezei pszichológus.
2020. aug. 20. 00:10
 10/11 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva én is azt tudom javasolni, mint a 6-os: dőlj hátra. Nem kell tapsikolni, csak ki kell használni a helyzetet. Főzés, takarítás megoldva, neked már csak mosni meg vasalni kell (de ha azt sem, az még jobb), jut időd a hobbijaidra.

Azért esik neked ennyire rosszul (persze teljesen jogosan), mert mindent újracsinál, amit te már megcsináltál. Innentől kezdve te már ne csinálj semmit, és akkor nem fog rosszul esni, hanem jól fog esni, hogy neked nem kell semmit csinálnod, a házad mégis makulátlan. Tudod, mennyien szeretnénk így élni? (Jó, mi lusta dögök vagyunk, ez van.)

Foglalkozz a munkáddal, hobbikkal, csinálj olyat, amire másnak a mindennapok és a házimunka miatt nincs ideje/energiája/lehetősége.

2020. aug. 20. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!