Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Másnál is vannak hasonló...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Másnál is vannak hasonló problémák a mostani helyzetben így az ünnepek előtt?

Figyelt kérdés
Úgy néz ki végig fogom szenvedni a karácsonyt. Ráadásul jó 40+-os vagyok élettársammal együtt,azt gondoltam neki is megfelel ilyen vírushelyzetben egy nyugis karácsony. Felvázolnám,neki van 2 édes és 1 nevelt gyermeke aki mellette nőtt fel. Végül is azóta felnőttek és mindegyiknek van társa,felesége. Más városban élnek,ezért utazni is kellene hozzájuk. Én sajnos valamennyire túlsúlyos vagyok és a cukrom sem jó,nagyon vigyázok el ne kapjam a vírust. Páromnak nincs betegsége. Plusz alapesetben is szereti a nagy társaságot,nem úgy mint én. Jelen helyzetben nem szeretnék menni sehova karácsonykor sem,páromat nem tudom meggyőzni. Ő ugyanúgy mint tavaly a gyerekeivel és azok párjaival akar ünnepelni. Ők fiatalok,félek hordozhatják a vírust. Télen kisebb lakásban órákig maszk védelem nélkül miután ebédelnének,ennének. Ha én ebben a helyzetben le tudok mondani hogy saját családommal legyek,párom is megtehetné hogy ne legyen bajom,bajunk. Rossz érzés hogy rám nem gondol. Nem az lenne a természetes hogy engem is figyelembe vegyen mit szeretnék?
2020. dec. 2. 15:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

#10 Értettem mit írsz, úgy gondolom, hogy annyira bántón sikerült megfogalmazni a mondanivalódat, hogy az éle elvitte a nagy részét.

Egyfelől még mindig azt írod, hogy bezzeg, ha sportolt volna és milyen hülyék, akik nem figyelnek magukra. Ez csak neked segít levezetni a fusztrációdat, a kérdezőnek és a kommentelőknek nem segít. Ettől a megfogalmazástól nem fog elkezdeni senki sportolni.

Másfelől összehasonlítod a kapcsolattartást valaki más életének veszélyeztetésével. Azt gondolom, hogy az összehasonlítás nincs teljesen összhangban, még akkor sem, ha egyetértek azzal, hogy a kérdező is önzőn viselkedik. Ugyanakkor meg kell jegyeznek, hogy a férfi is, aki a gyerekekkel való kapcsolattartás miatt veszélyezteti a párja életét.

Rengetegen élnek külföldön és évekig nem találkoznak egymással, ahogy rengetegen nem foglalkoznak a járvánnyal (pl. mi sem igazán).

Továbbra is úgy gondom, hogy fölösleges valakit elítélni amiatt mert egy kétes helyzetben valahogy dönt.

A rizikófaktorról viszont teljesen igazad van, nem tudunk róla semmit, lehet, hogy a boltban vagy munkahelyen nagyobb eséllyel kapják el, mint otthon. A különbség az, hogy míg az egyikre mondhatnak nemet, addig a másikra nehezebb. Tehát lehet, hogy hasonló a valószínűsége, hogy a budapesti levegő miatt halok meg, mint annak, hogy a dohányfüsttől, de az egyiken érdemben nem tudok változtatni (vagy csak nagy áldozatok árán, mert nyilván válthatnánk olyan munkára, amit vidéken is lehet csinálni), azért még nem kell elkezdenem dohányozni.

2020. dec. 3. 12:52
 12/12 anonim ***** válasza:

Elismerem hogy kicsit erősem fogalmaztam, de kissé felment bennem a pumpa, amiatt ami nekem a kérdesből lejött.

A sport és a normálisan egészséges életmód meg egyértelműen javítják az esélyeket. Ez nem az én frusztrációm, mert én ezek szerint élek, nem az zavar hogy más hogyan él. Csak szimplán hülyeségnek tartom hogy ilyenkor megy a para hogy "jajj az egészségem" amikor erre nem (csak) most kellett volna gondolni. Koronától független. Általánosságban.

Az hogy a párja meg a gyerekeivel akar tálálkozni szerintem nem önzőség, de ez szubjektív.

Minden esetre biztos vagyok benne hogy konszenzusra tudnának jutni, csak ahhoz alkalmazkodni kéne picit mindkét félnek.

2020. dec. 3. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!