Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy lehetne olyan embertől...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehetne olyan embertől "kajapénzt" kérni, akinek ez nem magától értetődő? Nálatok hogy működik a közös kassza?

Figyelt kérdés

Párommal nem rég költöztünk össze, eddig a szüleivel élt, míg én már évek óta fenntartom magam.

Az albérletet közösen fizetjük, viszont szerintem az ételbe és egyéb dolgokba fektetett költségek nem igazságosan oszlanak el.

A párom kb heti 1-2x hoz a boltból mondjuk alap dolgokat, mint tej, kenyér, felvágott.

Viszont én ennek az árát kb 1 vásárlásnál elköltöm, amikor főzök és jellemzően azért heti 3x minimum készítek főtt ételt.

Nem vagyok egy anyagias ember, viszont így, hogy már ketten élünk, nyilván dupla annyit kell főznöm, mint előtte, ami nekem dupla annyi költség. + ha apróságokról van szó (veszek magamnak teszem azt egy túrórudit) akkor számomra magától értetődő, hogy veszek neki is.

Nem napról napra élek, de azért észlelhető a különbség hónap végén, hogy mennyi pénz maradt a számlámon, míg külön éltünk és mennyi, mióta együtt.

Szerintem ő ilyenekbe bele sem gondol, mert eddig is adott volt, hogy hazament és tele volt a hűtő, mosva volt a ruhája, stb, de ugye a mosószertől kezdve minden pénzbe kerül, amikről én "gobdoskodom".

Hogyan tudnám ezt szépen felhozni? Együtt vásárolni és felesbe fizetni az eltero munkarend miatt nem túl kivitelezhető.

Ha kérnék tőle x ezer forintot az albérleti díjon felül, az normális megoldás?

2020. nov. 26. 08:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

#20: Egy élősködőnél ezzel csak annyit érsz el, hogy ő utána szándékosan többet fog költeni róla, így továbbra is felé fog billenni a mérleg.

A közös pénznek (meg a közös dolgoknak) mindig ez a hátránya, hogy sok ember többet akar kivenni belőle, mint amit beletett.

A legjobb a blokkos megoldás vagy a teljesen külön kassza.

De egyébként ezért mondták a régi öregek, hogy cseszd meg a szerelemből való kapcsolatot, ha olyan dolgokban nem összeegyeztethető a kettőtök életvitele, amik a normális együttéléshez elengedhetetlenek.

És ehhez még adj hozzá 1-2 gyereket és kész is a baj, mert a gyerek hamar rá fog jönni, hogyan manipulálja egymás ellen a szüleit ha nem kap pénzt valamire, mert nincs még kettőjük között sem szilárd egyetértés a pénzkezelésben.

És csodálkoznak, hogy miért van ennyi defektes ember, amikor már a tini is ezt látja, hogy az egyik szerelemből vagy kapcsolatfüggésből mindent elnéz vagy "csak ugat de nem harap", a másik meg vígan élősködik.

2020. nov. 26. 14:38
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
21-esnek igaza van, ha olyan a pasija, mint az enyém volt, akkor ő még be is tárazott volna pluszban a fehérje szeletből és "elfelejtett" volna kenyeret, tejet, vagy valami alapvető dolgot venni, amire nekem is szükségem van.
2020. nov. 26. 14:41
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Szèpen felhozni?nehogy már ő tegyen szívessèget azzal, hogy állja a kajáját, ráadásul nem is ő kèszíti el. Vicc.

Ülj le vele, ès mond meg, hogy ezek nem ingyen vannak, neki is bele jène szállnia. Már az is szomorú, hogy nem jut eszèbe magától.

Amúgy gondolom a házimunkat is csak te csinálod. Felejtsd ezt el. Te is dolgozol, nem csak a te feladatod a háztartás. Nem punci kell hozzá, ő is kèpes rá. Jobb ha ezeket tisztázzátok, ès bevezeted a háztartás rejtelmeibe, mert nagyon meg fogod szívni a kèsőbbiekben.

2020. nov. 26. 16:14
 24/27 anonim ***** válasza:

Együtt éltek könyörgöm! Nem hiszem el, hogy ezt egy normális kapcsolatban nem lehet megbeszélni...

Ülj le vele és mondd el mi bajod. Ennyi. Nem bonyolult.

Egyébként nálunk úgy működik a közös kassza, hogy megbeszéltük, az egyikünk fizetése a közös megélhetésünk ( az megy számlákra, vásárlásokra, szórakozásra), a másikunké a közös megtakarításunk.

2020. nov. 26. 16:14
 25/27 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem főznék neki, csak magamnak és csak magamnak vásárolnék. Ha valamimbe bele szeretne enni, akkor megmondanám, hogy ok, 250 Ft lesz.
2021. márc. 24. 11:44
 26/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a kérdés már nem aktuális, már szakítottam vele, a kérdés után nem sokkal. 😅
2021. márc. 24. 11:47
 27/27 anonim ***** válasza:
Jól tetted.
2021. márc. 26. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!