Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A gyerek miatt elhidegült házastársi kapcsolat menthető még?
A szituáció:
adott egy fiatal házaspár, 30 év körüliek. 10 éve vannak párkapcsolatban, 3 éve házasok, 1 éve jött a gyerek. A szülés óta a férj sokat túlórázik, folyamatosan beszólogat a feleségnek, hogy jó lenne lefogyni és hasonlók. A gyereknevelésből sem veszi ki a részét mondván, egész nap dolgozik, és arra már nincs kedve és energiája. Családi összejövetelen is rászólt a lányra, hogy desszertet már ne egyen mert így is elég kövér. Lehet még ezt menteni?
Húgomék esetét írtam le. És tőlem kérdezte sírva, hogy menthető-e még. A gyerek miatt nem szeretne válni.
Amíg szoptat nem fogja visszanyerni a terhesség előtti súlyát, de utána már csak tőle függ. Egyik simerősöm 4 hónapja szült, most már csak a pocakján látszódik meg egy picit (pedig az anyja durván túlsúlyos, szóval genetika nem áll az oldalán).
De lesz ott még más baj is a súlyfeleslegen kívül.
2.-ra.
Kit érdekel mit akar a nő? A férfi döntsön egy házasságban könyörgöm!
Egy dolog, hogy lehet-e menteni a kapcsolatot, a másik meg, hogy érdemes-e.
A "gyerek miatt" egy nagyon rossz kifogás. Elváltan is mindketten a gyerek szülei maradnak, de egy minden intimitást nélkülöző, rossz kapcsolatban sem a felnőttek, se a gyerek nem fog tudni kiegyensúlyozott életet élni.
Ha anyagi tényezők is nehezítik a húgod helyzetét, akkor persze más a helyzet, GYED-ből, pláne GYES-ből nem igen ugrálhat az ember lánya. De mire újra a saját lábára állhatna, tönkre fogja tenni az önbecsülését a kedves párja.
Hosszú távon a visszamenni dolgozni, lefogyni, majd kivágni apucit a francba lenne az ideális megoldás. Rövid távon nem tudom. Bátyáméknál is volt egy hasonló hullámvölgy, náluk úgy alakult, hogy legalább 2 év szenvedés, megcsalások és sírás után sógornőm felszívta magát, elment edzeni, visszament dolgozni, külön programokat kezdett szervezni a kollégáival, lefogyott, bomba lett, bátyám meg most teper, mert az erőtlen párja helyett visszakapta azt a fiatal, energikus csajt, akivel anno összejött.
Hadd ne mondjam, sógornőm is hibbant, hogy azok után, amit csinált vele a bátyám, még kibékült vele. De ő tényleg szereti...
Én hasonló helyzetben, 6 év anyagi kiszolgáltatottság után inkább elváltam. Mondjuk én nem híztam meg... csak minden más téren volt rossz az egész.
Pici babával viszont még valóban nem nagyon tud mit tenni az ember lánya, mint kivár.
Nem a gyerek miatt, hanem a bunkó férj miatt megy tönkre a házasság. Kezdve azzal, hogy a pasi egyáltalán nem akart gyereket, csak egy gyáva xar volt kimondani. 30 évesen nincs 4-5 éve egy nőnek, és 10 év alatt kiélvezhette a kettesben élést. Mire akart várni? Hátha kihúzza a klimaxig?
A házasságuk menthetetlen, mert alapvető kommunikációs gondok vannak, a férj menekül a családi élettől, nem fogadja el a feleségét anyaként, és ezeket visszacsinálni már nem lehet. Lefogyhat a húgod 30 kilóra is, akkor se fogja jobban tisztelni, mert eleve az taszítja, hogy szült.
"húgom akarta nagyon a gyereket, a pasi nehezen ment bele"
Mit várt mi lesz? Ráerőlteti az apaságot, és majd ha megszületik kénytelen lesz megszeretni a kicsit.
Ez nem így megy.
Többet dolgozik hogy legyen pénz anyókán felül a nem kívánt gyereket is tartani. Anyóka csak dagad az ő pénzén.
Váljanak el, legalább akkor csak a gyerektartást kell fizetni szerencsétlennek.
Vagy, anyóka ne panaszkodjon hogy az agyondolgoztatott igavonó szamárnak nincs ereje még a gyerekkel is foglalkozni.
Vállaljon részmunkaidős állást.
Étkezzen egészségesebben, tornázzon otthon. Hozza kicsit gormába magát hogy vonzódjon hozzá újra a férje.
De szerintem ez menthetetlen. Alapból nem akart gyereket se. Nem erre vágyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!