Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A házimunka nem első sorban a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házimunka nem első sorban a pasi dolga kellene hogy legyen?

Figyelt kérdés

Ha lenne barátnőm, el sem tudnám képzelni, hogy ő mosson rám vagy takarítson/mosogasson utánam. Az viszont természetes lenne számomra, ha ezekkel a piszlicsáré dolgokkal nem neki, hanem nekem kellene foglalkoznom, elvégre férfiként szerintem az udvariasság része, hogy kiszolgálom a nőt... Ti hogy látjátok?

30/F

2020. febr. 21. 00:30
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
82%

Az èb fèrjem hozzájárul a háztartáshoz, úgyhogy felesleges cserèlnem vele.😊

Ha viszont hozzájárulás alatt a korábbi kommentedben felsoroltakat gondolsz, "szerinted a butorszereles, a cipekedes, a kisebb javitasok, holapatolas kocsi rendben tartasa stb nem hazi munka?"

Akkor a tièddel viszont szívesen cserèlnèk egy egèsz èvre is, mert ez kb. Semmi, vagy nagy nagyon ritka teendők. Meg gyanítom a hólapátolásba fáradnèk el legjobban 🤣, amilyen sűrűn arra szüksèg van.

A kocsi takarításról meg annyit, hogy köszi, de a saját kocsim takarítását megoldom magam is, azt mindenki intèzi magának.

2020. febr. 21. 11:46
 22/39 anonim ***** válasza:
0%
A gyengebbek kedveert, ott volt egy 'stb' is, bocs, ha nem irok teljes listat.
2020. febr. 21. 11:53
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

"Na ne mondd! És egy pasit miért kéne kiszolgálni?"

Elarulnad hol irta olyat hogy a pasit ki kell szolgalni??? Mirol beszelsz??? Egyiket sem kell kiszolgalni.

2020. febr. 21. 12:01
 24/39 anonim ***** válasza:
83%

Lènyegtelen, hogy mit takar a stb. Az is ugyanez a kategória. Ritkán előforduló, időszakos teendők sokasága. El kell vègezni azokat, ès termèszetesen nagy segítsèg, de ne ennyi legyen már az össz feladata.

Pèlfának okáèrt ha mondjuk a nő olyan sűrűn mosogatna el, mint ahányszor a fèrfi megszerel valamit, hát igencsak bele fulladnatok a mosatlan edènyekbe.

2020. febr. 21. 12:12
 25/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a házimunka az adott háztartásban élők KÖZÖS feladata.

A munka konkrét szétosztását meg kedv/idő/képességek szerint lehet csinálni. Hirtelen példa, nálunk a párom szokott porszívózni, mert előbb van otthon hétköznapokon, mire hazaérek ő meg is csinálja.... A mosogatás meg az én feladatom, mert nála szívesebben csinálom. Főzni mindig közösen szoktunk. stb.

Nem tudom felfogni, hogy miért kéne egy emberre sózni minden feladatot, ha többen élnek az adott ingatlanban...

25N

2020. febr. 21. 14:07
 26/39 anonim ***** válasza:
83%

#26 vagyok, most olvastam bele az előző válaszokba.

Természetesen nálunk az ilyen bútorpakolás és társai is közösen mennek.

Csatornát pont a múlt héten ástuk ki és temettük vissza, tömörítettük hengerrel.

A házfelújítást is együtt csináltuk.

Ha épp ráérek, akkor szívesen segítek a páromnak az autót megszerelni - önindítót, kipufogót és féltengelyt szereltünk/cseréltünk rajta eddig együtt, plusz a szokásos kerékcserék, olajcserék. Neki ez a szakmája, én kevésbé vagyok hasznos tagja a csapatnak olyankor, de lelkes vagyok és kíváncsi, neki meg jól jön egy "fogd meg ezt, hozd ide azt" jellegű segéd. :) De volt már, hogy a munkahelyének segítettem azzal, hogy külföldi step-by-step szerelési útmutatókat fordítottam nekik magyarra.

Cserépléceket jövőre akarunk cserélni, evidens hogy közös munka, ketten élünk az alatt a tető alatt. A r0hadt födémszigeteléssel is együtt szívtunk, annál rosszabb munka nem hinném, hogy jöhet a közeljövőben.. :D

Csaptelep cserén nem tudom, mi olyan férfias, egy 10 éves gyerektől fölfele szerintem bárki képes rá.

Fát vágjon a rosseb, annál kényelmesebb fűtésünk van, ilyenekkel egyikünk se szórakozik. :)))

Fűnyírást egy utcabeli srác megcsinálja párezer forintért időnként, nem tökölünk vele.

Az ilyen jellegű munkákat legtöbbször úgy osztjuk el, hogy vagy közös, vagy pedig ha inkább erő kell, akkor a párom az illetékes, ha egyensúly kell vagy mászni kell a magasba, akkor inkább én (neki egészségügyi okból nem jó az egyensúlya, a plafont pl. nem szívesen engedtem volna át neki festéskor), tehát megint inkább képességek és kedv, idő alapján, nem az alapján, hogy mi van a lábunk között.

De nem egészen értem, ezek hogy jönnek ide, ezek nem mindennapos feladatok, szemben a mosás-főzés-takarítással.

2020. febr. 21. 14:22
 27/39 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem sikeres leszel a nőknél, ha tényleg így gondolod. Mondjuk a kiszolgálás már túlzás, de tisztelet azért, hogy beismered, hogy nem a nő feladata kiszolgálni a férfit. A munkamegosztás az ideális. Nem sok erre hajlandó férfi van Magyarországon, ritkaság vagy, pozitív értelemben.
2020. febr. 21. 14:54
 28/39 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes amúgy, hogy ha a férfi kiszolgálja a nőt, az papucs, de ha a nő a férfit, az nem papucs vagy csicska.
2020. febr. 21. 15:30
 29/39 anonim ***** válasza:
0%

En csak azt tudom, hogy a nok tulsagosan sokat panaszkodnak.

En amikor ferjnel voltam hetente max 3szor foztem, mire megfott a kaka, addigra el is volt mosogatva.

Hetente egyszer volt mosas, 2-3 adag, szinten ameddig ment a gep, addig ki is takaritottam.

Ugyhogy nekem ne mondja senki, hogy ezek mindennapos feladatok.

Takaritasrol meg annyit, nem kell mocsokban es rendetlensegben elni, es akkor nem lesz veszes a dolog.

A ferjem vasarolt be es o cipekedett.

2020. febr. 21. 15:41
 30/39 A kérdező kommentje:
Látom, nagy vihart keltett a kérdésem. :) Nehéz ez nálam, mert egyrészt tök egyetértek azokkal, akik megosztják egymás között a munkákat idejüknek és képességünek megfelelően. Másrészt viszont ez bennem egyfajta attitűd: szeretem jobban óvni a nőt, vigyázni többek között a szépségére is, elvégre a házimunka nem éppen kedvező a külsőnek (és a belsőnek sem). Egyesek lepapucsoznak emiatt, ami igazából nem is nagyon zavar, vállalom. Mert most miva' abba'? :D :)
2020. febr. 21. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!