22 hetes kismama vagyok. Nagyon félek, ez az elsö terhességem. Leheth fura kérdés, de azt akarom kérdezni, hogy a házimunka, porszivozás stb. nem árt a babának?
Nem, a házimunka nem árt a babának, de persze csak mértékkel!!! Amire nekem a dokim felhívta a figyelmemet, hogy magasra ne nagyon nyújtózkodjak, mert úgy nagyobb az esély a köldökzsinór nyakbetekeredésének.
(az én lányomnak 3-szor volt a nyakán a köldökzsinór születésekor, ezért lett császár. De ne aggógj, teljesen egészséges, huncut kiscsajszi lett!)
16 hós kislány anyukája
Ne hajolgass! Mindíg gugolj le,ha valami a földön van és úgy emeld. Boldog babavárást!
26hkm
Úgy csináld ahogy jól esik. Ha érzed hogy kellemetlen, vagy elfáradtál, hagyd abba, ne erőltesd magad. A dokim mindig azt mondja, délelőtt és délután 2-2 óra pihenő kötelező! :)
A hajolgatás nekem sem megy, ha kisebb dolgokért kell lehajolnom, a lábam újjával veszem fel mostanában a dolkokat. .....(persze a lapátot nem azzal fogom meg :) :) :) :)
A porszívózás nekem nagyon rossz...szörnyű, lehet azért mert erővel kell tolni kicsit......
16:36-tal értek egyet! A sógornőm a harmadikat várta és mindennap gyomlált a kertben, mert a férje dolgozott egész nap, meg a főzés, minden rá szakadt. Soha nem panaszkodott, pedig visszeresek a lábai. De terhesek vagyunk, nem betegek. 9 hónap alatt nem ehet meg a kosz, és nem mindenki teheti meg, hogy mással takaríttasson. Én is egyedül vagyok a férjemen kívül nincs itt senkim a közelben, nem várhatom el tőle, hogy a munkája mellett még itthon is robotoljon. Ha elfáradok pihenek és folytatom tovább a házimunkát.
35hees pocis
Szia!
Tényleg dolgozz csak nyugodtan, ha úgy érzed, hogy elfáradtál, pihenj le.
Nekem ez a 2. terhességem (32 hetes vagyok), a férjem nemrég hagyott el, így egyedül vagyok a 23 hós lányommal. Mindent egyedül csinálok, 2. emeletre egyedül felvittem a kiságyat, ami dög nehéz, festettem, csempéztem, ablakot pucolok, főzök, mosok, takarítok. A babámnak semmi baja nincs tőle. Legalább nem lustulok el a szülésre, mert ott bizony kell az erő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!