Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy lehet kivitelezni/megolda...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet kivitelezni/megoldani a közös kasszát?

Figyelt kérdés

A párommal lassan egy éve együtt élünk, mindketten dolgozunk. A közös kiadásokat természetesen felezzük, de eddig jobb híján olyan megoldást választottunk, hogy nagyjából havonta felvisszük egy app-ba ki mennyit költött. Ez elég illúzióromboló, próbálnánk más megoldást keresni, de a közös bankszámla nem szimpatikus, főleg, hogy még nem vagyunk házasok, meg mert az egyik fél mindenképpen kevesebb jogkörrel rendelkezne, a bankok sem szeretik.

Ti hogy oldjátok meg ezt? Én gondoltam olyan hitelkártyára, amiről hónap végén 2 számláról vonják le a pénzt, de nem nagyon találtam ilyet a bankok weboldalain.

2020. febr. 3. 07:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Vagy Revolut vagy beállítjátok automatikus utalással, hogy egyikőtök számlájáról menjen minden hónapban x összeg a másikra. Foglalkozni sem kell vele. Bár ez már majdnem olyan mint a közös számla, szóval mi inkább közöset csináltunk. Nálunk a kettő a keveréke van egyébként. A számlák mennek a közösről, akkora összeget utalunk rá, hogy gyűljön a megtakarítás is. Az egyéb kis apró dolgokat mint utazások, nagyobb értékű vásárlás ilyesmi meg átdobjuk Revoluttal. A saját kiadásait meg fedezi mindenki a sajátról.
2020. febr. 3. 17:34
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el a válaszokat, de mi revolutot használunk. X összeget fizetünk kajára és lakbér/rezsi szóval azt felezzük és egy másik számlán, amit a revoluton tudsz majd nyitni oda meg a nyaralásra teszünk el x összeget a többit pedig mindneki elkölti amore akarja
2020. febr. 3. 20:40
 13/16 anonim ***** válasza:
53%

Sokáig tartózkodtam a közös kasszától, főleg, mert nagyon nagy különbség van a bevételeink között. Én még egyetemista vagyok, a párom mérnök... Hosszú ideig nyugtatgatott, hogy neki az lenne a normális, ha közös kassza lenne, mivel hosszú távra tervezünk és neki egy kapcsolathoz ez hozzá tartozik. Nem költekezem, nem ő vesz nekem mindent. Pl soha nem kértem meg, hogy menjünk el ruhát venni vagy bármi ilyesmi. Az egyetemmel kapcsolatos költségeimet is én fizetem. Nálunk ez vált be, de mindneki más. Persze fontos, hogy senki ne érezze magár se kihasználva, se függő helyzetben.

22N 30F

2020. febr. 4. 08:33
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Én fölösleges cécónak tartom ezt az egészet. Azért fenntartani még egy számlát (bármilyet is), hogy az legyen a közös... hát. Nem tudom elképzelni azt a szitut, amikor állok a kasszánál egy nagy bevásárló központban és mérlegelem, hogy most magamnak vettem nagyon súlyban tisztálkodó/tisztasági, vagy akármilyen cuccokat, vagy a közösbe vettem nagyobb arányban budipapírt, tisztítószert, meg kaját. Fizessem a közössel, vagy a sajátommal... netán válogassam szét!? Nane.

Mi külön kasszán vagyunk, még is közösön. Az apróbb bevásárlásokat az intézi, aki előbb oda jut. 3-4 ezer forintokon nem akadunk fenn. Egyébként az én számlámról megy a törlesztőnk és a rezsink, így a nagy bevásárlásokat ő fizeti.

A nagyobb kiadásokat átbeszéljük, ha ez csak 20-30 ezer forint, általában azt is ő fizeti, ha 100 ezres nagyságrend, akkor általában összedobjuk. Mondjuk kifizetem én, ő meg majd egyszer átutalja, vagy ha várható más nagyobb összegű kiadás, akkor észben tartjuk és azt ő fizeti. Egyébként nem igazán van enyém-tiéd már az elejétől, inkább csak az arányokat tartjuk, hogy mindenkinek ugyanannyi jusson magára. Egy pár vagyunk, közös céljaink vannak, egy vagyonközösséget alkotunk, a pénzünk is teljes mértékben közös attól, hogy alapvetően két számlára oszlik el.

2020. febr. 5. 21:05
 15/16 A kérdező kommentje:
Azért nem fog menni ilyen garasoskodás, eddig sem volt :D nyilván a tusfürdőt meg ilyeneket is
2020. febr. 6. 07:37
 16/16 A kérdező kommentje:

Véletlenül elküldtem..

Na szóval, ezeket is a közösből vennénk, nem lennének ilyen éles határok (ha ő enne egy csokit, amit én nem szeretek, eszembe nem jutna, hogy akkor vegye meg magának).

Csak például, ha vennék magamnak parfümöt, vagy akármi drágább dolgot, amire nem feltétlenül van szükség, nem akarnám, hogy az neki is mínusz legyen, mivel ő meg tandíjat fizet.

Nyilván, ha akármelyikünk megszorulna, nem lenne kérdés, hogy akkor a másik vesz több dolgot, megoldanánk.

2020. febr. 6. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!