Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan kéne csinálni a közös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kéne csinálni a közös kasszát?

Figyelt kérdés

Össze fogunk költözni a párommal. Az ő fix fizetése fedezi a lakbér felét és pont, az én fizetésemnek csak a harmada a lakbér fele. Tehát a lakbért felezzük, neki nem marad semmi, nekem meg a fizum 2/3-a. Van neki nem fix jövedelme is, fellépések, alkalmi munkák után.

Nem tudnám jó szívvel eltartani őt kaja+szórakozás szinten. Mit javasoltok, milyen közös kassza megoldást?

2018. máj. 11. 09:15
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
42%

keresetarányosan menjen a közösbe: lakbérre, rezsire, ételre, egyebekre

maradékkal mindenki azt csinál amit akar

vagy megy az egész a közösbe, abból kifizetitek amit kell, és abból vesztek magatoknak "extrákat"

2018. máj. 11. 09:20
 2/28 A kérdező kommentje:
Hogy érted a kereset arányosat? Mindenki belerak x százalékot?
2018. máj. 11. 09:22
 3/28 anonim ***** válasza:
87%
Mire elolvastam, ram jott az a matek orai felelem a feladat olvasasa utan :').
2018. máj. 11. 09:24
 4/28 anonim ***** válasza:
85%

kiszámolod mennyi a kötelező kiadás, ráraksz még tartalékot, és elosztod arányosan.

fizetésetek X %-a

de ha már ott tartotok, hogy együtt akarok élni, nem kéne megbeszélni? meg ha neked már most böki a csőröd, hogy ő kevesebbet keres?!

2018. máj. 11. 09:35
 5/28 anonim ***** válasza:
82%

Kaja még oké, a szórakozás is oké, ha közösen mentek. Ilyen lemegyünk a haverokkal/csajokkal valamerre, arra nem.

31/f

2018. máj. 11. 09:44
 6/28 A kérdező kommentje:

Nyilván le akarok ülni vele megbeszélni, de jelenleg még nem volt rá időnk, gondoltam addig ötletet gyűjtök.

Egyébként egész héten alig látom, mert folyton melózik. Nyilván több pénzt nem kap érte.

Neki ez a meló sokat jelent érzelmileg, de anyagilag nagyon nem éri meg neki. És eddig egyedül élt, neki nem számítanak az anyagiak. Én pedig egy anyagias csak vagyok. Viszont én 23 évesen többet keresek, mint az átlagkereslet.

Es úgy gondoltad, hogy mondjuk van x költség. Neki y a fizuja, nekem 3y. akkor mondjuk x/4 legyen a költség. Ebből ő fizetne x-et én meg 3x/et?

2018. máj. 11. 09:51
 7/28 A kérdező kommentje:

Kedves #5, nem írtam le, hogy én a nő vagyok. Nem akarom minden alkalommal én meghívni a pasimat.

Plusz a kaja nem annyi, hogy néha beülünk. Az olyan havi 40 ezer forint körül van. Még akkor fizessem neki mondjuk a bérletet is, ha nincs neki plusz pénze?

2018. máj. 11. 09:54
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a közös kassza azt jelenti, hogy mindkettőnk teljes bevételét bedobjuk, és abból élünk. Először kettecskén, most már öten. :) Ez akkor is így volt, mikor neki nem volt munkája két hónapig, vagy amíg én voltam itthon a gyerekekkel, és csak a gyes-t kaptam.

Amiről te beszélsz, az szerintem a külön kassza. Az pedig úgy korrekt, ha mindent fele-fele fizettek. Nagyon szomorú, hogy a fix fizetése a lakbérre se elég, de nem mindegy, mennyi is az annyi.

Itt 80-100 egy albérlet. Ha 50 ezret kétes, akkor ő semmilyen formában nem fogja tudni eltartani magát, alkalmi munkákra alapozni pedig soha nem szabad. Ha te nem akarod őt anyagilag felkarolni, akkor jobb össze se költözni.

Ha a lakbér 200+ ezer vagy fölötti, akkor közösen keressetek olyan lakást, aminek legalább a felét fenn tudja tartani. Ennél olcsóbbat azért még Pesten is lehet találni.

Ha utóbbi neked azért nem jó, mert megszoktál egy színvonalat, akkor újból csak gondold át az összeköltözést, mert a te fele fizetésből ezt ő nem tudja hozni melletted.

2018. máj. 11. 09:55
 9/28 anonim ***** válasza:
27%
Ez nem közös kassza, amit te szeretnél. Lakótársat szeretnél magadnak, akivel még az utolsó 1500 forintot is elfelezitek, vagy társat?
2018. máj. 11. 10:01
 10/28 anonim ***** válasza:
36%

ha ő keres 100-at

te 300-at

akkor ha pl 200 a kötelező költség, akkor ő ad 50-et, te 150-et, mindketten a fizetésetek felét.

ha neked ez nem jó, akkor keress olyat, akivel ua.-t keresel

2018. máj. 11. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!