Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan kéne csinálni a közös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kéne csinálni a közös kasszát?

Figyelt kérdés

Össze fogunk költözni a párommal. Az ő fix fizetése fedezi a lakbér felét és pont, az én fizetésemnek csak a harmada a lakbér fele. Tehát a lakbért felezzük, neki nem marad semmi, nekem meg a fizum 2/3-a. Van neki nem fix jövedelme is, fellépések, alkalmi munkák után.

Nem tudnám jó szívvel eltartani őt kaja+szórakozás szinten. Mit javasoltok, milyen közös kassza megoldást?

2018. máj. 11. 09:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Biztos vagy benne, hogy jó ötlet az összeköltözés? Az anyagi kultúrátok között ordító különbség van. Annyit melózik a barátod, hogy nem jut idő egy nagyon fontos beszélgetésre, de annyit sem keres, hogy kifizesse a lakbér felét. És ez neki így megfelel. Neked viszont fontos az anyagi jólét. Csak idő kérdése, hogy ez a különbség kinyírja a kapcsolatot. Nem a jövedelem különbség a nagy baj, hanem az, hogy teljesen másra vágytok. Hogy a kérdésre is válaszoljak, nálunk minden jövedelem egy bankszámlára megy, onnan fizetjük a kiadásokat.
2018. máj. 11. 10:12
 12/28 anonim ***** válasza:
31%

#5ös vagyok. Oké kérdező. Csak magamból indultam ki. Általában a barátnőim rosszabbul voltak elengedve anyagilag, mint én, szóval, ha étterembe akartam enni velük, akkor fizettem. Ha azt akartam, hogy nálam legyenek, akkor vagy elmentem értük vagy fizettem a jegyet. Ha élvezni akartam tartósan a társaságukat, nem hagytam őket éhen dögleni. Ha nem akartunk se gyereket, se gumiban kefélni, akkor fizettem az alternatívát (esetünkben tabletta volt). Amit nem csináltam, az az, hogy olyanra adtam volna, amihez az ég világon semmi közöm, legalább is oda vagy az kellett, hogy megegyezzünk valamiben vagy, mint a párod is, mindenét beleadja. Az egyik exem, bár tudta, hogy nem vagyunk kisegítve az árvasági nyugdíjából, mert kb 5x annyit fogyasztottunk, de hát beleadott mindent, kedves volt és segített nekem, szóval nem sajnáltam egy fillért sem, amit rá vagy vele kapcsolatban költöttem.

31/f

2018. máj. 11. 10:19
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben össze se kell költözni. Idők kérdése, és durván elmérgesedik majd a helyzet az eltérő pénzügyi igények miatt.

Én voltam együtt így pasival, én nettó 300at kerestem, ő kb egy 100-ast, és simán tudtam volna fizetni neki is a dolgokat, ő hisztizett egyfolytában, hogy a kormány tönkreteszi az ő életét, és egyébként is Magyarországon csak minimálbért lehet keresni stb. Semmi értelme, hosszútávon felőröl. Mostani párommal kb ugyanannyit keresünk, néha néha 10-20 ezer forint a különbség, mi simán veszünk bármit, amit kell, és nem számolgatjuk, ki fizette. Mindketten elég spórolósak vagyunk, úgyhogy a költéseink amúgy sem számottevők.

2018. máj. 11. 10:32
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

A kereset arányos megoldás pont ugyanaz, mintha a kérdező kaja és szórakozás szinten eltartja. Teljesen mindegy, hogy a kajába fizet bele plusz 50 ezret a saját részén felül, vagy a lakbérbe. Jobb vagy a bal zsebből fizeted, kb. ebből lehet választani.

Olyannal nem jó összebútorozni, aki egyedül nem áll meg a lábán, nem hogy még ketten fizetve. Mi lesz, ha összevesztek? Kiteszed az utcára?

Gondolom, hosszú távon terveztek egymással. Gyereket akartok? Mert azt csak te tudod kihordani és megszülni, még ha ő marad otthon GYED-en, akkor is.

Mi lesz, ha téged ér valami? Férjem rosszul lépett, és 5 hónapig volt táppénzen. Az a fizetés 60%-a. És örültünk, hogy a munkahelye megmaradt. Hasonló esetben miből élték? Van-lesz több hónapnyi tartalék?

A párod a plusz bevételével mit tervez? Azt hogy osztjátok el? Mennyire lehet ezekre a fellépésekre számítani?

Ha valamit javítani/cserélni kell, azt hogy oldjátok meg?

Beszéljetek ezekről, és nem szabad félni felvállalni a konfrontációt. Nem kell bólogatni olyanra, amivel nem értesz egyet, hogy ne vesszetek össze. Inkább most, mint 5 hónap múlva, amikor már együtt laktok.

2018. máj. 11. 10:44
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Én megfontolnám ezt a közös kasszát. Hosszú távon nem vezet sehova, ha egy nő tartja fenn a háztartást. És mi lesz majd, ha el akar menni a barátaival meginni vmit? Miután az összes fizetése csak a lakbér felére volt elég zsebpénzt kér a csajától, hogy igyon e sört vagy egyen egy pizzát?

Ilyen pasira ne alapozd az életed, mert ha elmúlik a kezdeti lángolás nagyon meg fogod bánni.

2018. máj. 11. 10:47
 16/28 anonim ***** válasza:
81%

Közös kassza: te fizetésed+én fizetésem=mi pénzünk.

Ami kell, megy a rezsire, albérletre, hitelre, kajára, wc papírra, pelenkára, anyámkínjára. Ami marad, abból lehet szórakozni. Mindkettőtöknek.

2018. máj. 11. 10:54
 17/28 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Szakítani nem fogok vele ezért. Nem azért keres ennyit, mert alulkepzett proli melós, hanem például szociális cirkusszal foglalkozik. Ha a diplomájával helyezkedne el, akkor kb egyenlő lenne a pénz, de azt nem szeretne.

Nyilván le fogok ülni beszélni erről, de erre időt kell szánni, és a héten erre nincs ideje, mert egy nemzetközi projekten dolgozik de épp 30 főt koordinál.

Nem örökre tartó megoldást keresek, mert ki tudja mi lesz egy év múlva, bármi közbejöhet, kirughatnak stb.

2018. máj. 11. 11:04
 18/28 anonim ***** válasza:

Mikor mi összeköltöztünk, fele-fele fizettünk mindent. Én kerestem picit kevesebbet (20% különbség).

Nagy igazság, hogy lakva ismerszik az ember! Pár hónap alatt alakult ki bennünk az a bizalom, hogy teljesen összedobjunk mindent és közös kassza legyen. Hasonló volt a pénzügyi kultúránk, láttuk, hogy hosszú távon tudunk egymással tervezni.

Egy év együttélés után kérte meg a kezem, onnantól jött a közös kassza. Addigra már rég nem volt enyém-tiéd, inkább csak jelképes volt, hogy kimondtuk.

2018. máj. 11. 11:08
 19/28 anonim ***** válasza:
Nem is feltétlenül kell szakítani, de az összeköltözésnek nem feltétlenül van itt az ideje. Helyre kell tenni ezt a különbséget. Vagy a barátodnak kell megkérni a munkája árát, vagy Neked kell lejjebb adnod az igényeidet. Esetleg mindkettő. Ebben a formában, ahogy most vagytok, nagyon sok feszültség lesz köztetek.
2018. máj. 11. 11:15
 20/28 anonim ***** válasza:
Kérdező, akkor a párod eddig hol lakott, és hogy élt meg? Ha annyi az egész fizuja, mint egy lakbér fele? Abból ő fenntartotta magát?
2018. máj. 11. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!