Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy lehet kivitelezni/megolda...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet kivitelezni/megoldani a közös kasszát?

Figyelt kérdés

A párommal lassan egy éve együtt élünk, mindketten dolgozunk. A közös kiadásokat természetesen felezzük, de eddig jobb híján olyan megoldást választottunk, hogy nagyjából havonta felvisszük egy app-ba ki mennyit költött. Ez elég illúzióromboló, próbálnánk más megoldást keresni, de a közös bankszámla nem szimpatikus, főleg, hogy még nem vagyunk házasok, meg mert az egyik fél mindenképpen kevesebb jogkörrel rendelkezne, a bankok sem szeretik.

Ti hogy oldjátok meg ezt? Én gondoltam olyan hitelkártyára, amiről hónap végén 2 számláról vonják le a pénzt, de nem nagyon találtam ilyet a bankok weboldalain.

2020. febr. 3. 07:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne bonyolítsd túl. Eddig is működött ahogy írtad, és jó is hogy összeírjátok.
2020. febr. 3. 08:17
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Van egy "lakás+kaja" nevű széfünk revoluton, tökéletesen látszik, hogy ki mennyit adott bele. Mi azt használjuk. Van egy a kutyára is, nyaralásra is stb.
2020. febr. 3. 08:29
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

6 éve vagyunk házasok.

Egy közös számla van, erre jön minden, van mindkettönknek kártyája hozzá. Párom mobilján van a bank appja, én kapom az sms-t, így mindketten rálátunk, hogy állunk. Vásárolni 90%-ban együtt szoktunk, nagyobb kiadást együtt tervezünk, ugyanúgy kezeljük a pénzt. Nem kérünk engedélyt, nem számolunk be minden csokiról.

2020. febr. 3. 09:06
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettőnk telefonjára fel van véve a másik bankkártyája, így bármelyikről tudunk fizetni. Mivel nagyon hasonló összeget keresünk, így nálunk a pénz közös, nincsen enyém vagy tiéd. Nagyobb összegeket előre megbeszélünk, de azért a kiflit nem jelentjük be a másiknak.

De amit írtak feljebb a revolut az tök jó megoldás lehet nektek.

2020. febr. 3. 09:19
 5/16 A kérdező kommentje:
Igen, azóta én is utánaolvastam, jónak tűnik az az opció. Furcsa, hogy eddig nem is hallottam róla.
2020. febr. 3. 09:30
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
Közös bankszámla
2020. febr. 3. 12:03
 7/16 anonim ***** válasza:
Vagy levesztek x összeget mindketten bele egy dobozba és abból menne a rezsi kaja tisztítószer. A többit meg mindenki költi amire akarja.Isnerosoknel bevált és nem olyan kellemetlen mint aprózni
2020. febr. 3. 15:16
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha már az illúzió romboló, hogy látjátok felírva ki mennyit költ a saját pénzéből mi lesz majd amikor a közöst költitek valószínűleg kontroll nélkül (mert az még kellemetlenebb lesz, mint a mostani nézegetés)?

A közös költséget elfelezitek, a közös célokra közösen gyűjtötök, eldöntitek, hogy fizetésarányosan vagy fele fele, vagy valami más arányosság alapján. Akár úgy is, hogy kinek mennyi költőpénze maradjon

Az egyéni célokra pedig mindenki maga gyűjthet.

2020. febr. 3. 16:22
 9/16 A kérdező kommentje:

Az pont, hogy nem lesz az.. ugyanis a közös kiadások lesznek a revolut számláról, a többi dolog meg sajátról. Az az illúzióromboló, hogy kb havonta írogatni kell az összegeket, hogy most ki jön kinek.. így meg, ha elfogy ez a közös, mindketten töltünk fel x összeget, és így tovább.

Igazából a barátom azt szeretné, hogy teljesen közös minden, pedig jobban is keres. Én viszont akkor tényleg lehet, hogy túlköltekeznék, mert még nem szoktam meg, hogy van saját keresetem, nemrég dolgozom.

2020. febr. 3. 16:55
 10/16 anonim ***** válasza:

Akkor meg csak el kell engedni ezt a ki jön kinek mennyivel dolgot.

Mi nem közös kasszázunk pont azért, hogy ne legyen számolgatás.

Lehet persze úgy is, hogy ezért fenntartotok egy külön számlát, két kártyát, stb, de szerintem felesleges bonyolítás.

A párod jobban keres, többet is vállal, ezt simán lehet úgy is, hogy ő többször és több mindent fizet, főleg a nagy dolgokat.

2020. febr. 3. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!