Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Más nők hogy oldják meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más nők hogy oldják meg ezeket a problémákat?

Figyelt kérdés
Kötetlen munkaidőben dolgozom, néha otthonról, a páromról ugyanez nem mondható el. Gyerek nincs, viszont már most elég sok időm elmegy naponta a főzéssel, takarítással, stb. Más nők hogy oldják meg az ilyen helyzeteket, hogy mindenre legyen elég idő és energia?

2019. szept. 30. 10:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy nem takarítunk, meg főzünk naponta. Plusz párunk is besegít.

Főzni én is több napra szoktam, de néha párom átveszi az irányítást, és ő főz. Nem felváltva csináljuk, de azért 2 hetente besegít. Ha kérném, akkor biztos többször is. Ő szokott néha hétköznap porszívózni, amivel engem mondjuk világgá tud kergetni, mikor este 8kor még ezzel foglalatoskodik :D De amúgy hétvégente egy alaposabb takarítás teljesen elég. Hétköznap max egy kis portörlés, morzsa összeszedés. Ezek viszont max 10 perc. Mosogatni meg mosogatógép mos, amit nem lehet betenni, az kézzel megvan szintén elég rövid idő alatt. Mosógép pedig szintén egy hasznos találmány. Teregetni már hosszabb idő, de az se vészes. Ami viszont az elhajtogatást illeti... na amiatt hideg háború folyik. Van, hogy 1 hétig nincs elpakolva a mosott ruha, csak amikor már tele a szennyes, és kéne megint mosni :D

Se ő, se én nem szívjuk mellre ezt a dolgot. Ha valakit valami zavar, akkor megcsináljuk, szóvá tesszük, lekommunikáljuk. Ha pedig mindenki fáradt, vagy beteg, akkor ha picit összegyűlnek a dolgok, az sem a világvége.

2019. szept. 30. 13:12
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

#11: Csak egy tipp. Én már akkor összehajtom a kosárba, mikor leszedem. Aztán 2 perc szétdobni, hogy melyik kié, és be a szekrénybe.

Amikor csak leszedi valaki, és külön kell hajtogatni, az tovább tart. Vagy többnek tűnik.

2019. szept. 30. 13:20
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyreszt egy ido utan rutinod lesz, es ahogy jobban belejossz menni fog. Masreszt szerintem havi egyszer nagytakaritasra siman lehet takaritonot hivni, es amelle a kis karbantartasokkal nehezebb elmaradni. Fozesnel pedig legyen heti menü, arra tudatosan bevasarolni, aztan mindent az adott nap eleg csak össze dobni.
2019. szept. 30. 13:22
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Több napra főzök. Sőt, van olyan, hogy amikor időm (és kedvem) van, akkor megfőzök többfélét és lefagyasztom, így csak elő kell venni a mélyhűtőből.

Nem tudom mit tudsz takarítani minden nap, én felseprek meg felmosok ha kosz van, de az 10 perc.

A kertben lenyírom a füvet kéthetente, az 1 óra.

2019. szept. 30. 14:00
 15/22 A kérdező kommentje:
Igen, de valahogy a mosogatás mindig összegyűlik, ha 5 emberrel laktam együtt, azért, ha csak eggyel, azért, nem tudom, ezt hogy lehetne megoldani, sokszor lusták vagyunk azonnal elmosni ha előveszünk 1 db tányért, és hát kinek van kedve 5 percenként ellenőrizni, hogy lett-e újabb előszedve?
2019. szept. 30. 14:00
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
nagyon egyszeru, elmosod magad utan amikor eszel, a kis parod kezerol se esik le a gyuru ha elmossa. ha meg lustak vagytok es hagyjatok osszegyulni az a ti bajotok. de naponta 1x este is lehet, csak ugye akkor valszeg megint rad marad az egesz.
2019. szept. 30. 14:06
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem még mindig. A főzésnél nem kell órákat a gáztűzhely mellett állni, én közben vagy elmosogatom azt ami nem kell, vagy van időm bepakolni a mosógépet.

Ha ettem elmosom a tányért, nem a mosogató mellé rakom. A férjem is elmossa maga után, nem halmozzuk fel. Utána tényleg 1 óra elmosogatni.

2019. szept. 30. 14:14
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
A napi főzés és takarítás maximum egy óra alatt megvan hétköznap. Mondjuk mi nem csinálunk magunknak extra munkát és nem vagyunk lusták elmosni magunk után a tányért, amiből épp ettünk, vagy összehajtani és/vagy a helyére tenni a dolgokat, ahelyett, hogy szétdobálnánk őket.
2019. szept. 30. 15:26
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha kötetlen a munkaidőd, akkor időzítsd ugyanakkorra, mikor a párod dolgozik, majd menj el bevásárolni és kb a pároddal egy időben "érkezz haza" a munkából. És utána jöhet a házimunka, amit megosztotok nagyjából. (Kivéve ha otthon ebédelsz, akkor persze utána el kell pakolni de ezt munkahelyi teakonyhában is el kellene)
2019. szept. 30. 19:00
 20/22 anonim ***** válasza:

Rutinja lesz az embernek benne.

Nekem kellett vezetni a héztartást, amíg otthon laktam: figyelni mit kell venni, mosni, főzni, ruhákat elpakolni, vasalni, nagytakarítást levezényelni. Felmosni a tesóm szeretett.

Amikor férjhez mentem és jött az első manó az egészet újra kellett tanulni, mert volt, hogy egy nap alatt sem jutottam a munka végére, mire a második pici az ovit kezdte, addigra a heti 3nap takarítás is úgy nézett ki, hogy apa reggel elment dolgozni, 11re rendbe kaptam a lakást, mosással teregetéssel együtt, közben etetés pici játék, ebéd, délutáni pihenés és irány valamerre a kicsikkel.

Amikor visszamentem dolgozni egy másik rendszerre áltunk át, hogy a vasárnap a "szabadnapom" akkor rendezem a háztartást, meg csinálok énidőt, mert elmennek mamázni.

Ha én főzök, csak a kész ételt látod a konyhában, ha a férjem, hát felrobbant, ha tereget órák ráncba tenni a ruhát, ha én szépen "simára" szárad... Rutin kérdése.

Amúgy, most, hogy itthon vagyok, mert felmondtam, azt kell mondjam, hogy egy állandó "cseléd funkció" megy, mert reggel eldobom suliba a srácokat, hazajövök, és eltötyögöm az időt, egy részfeladattal szöszölök, hopp 4óra, és "csatatér" marad... Ó van rá még idő jeligével. Pedig ugyan ott élünk, a munka ugyan annyi😜 csak valahogy elkényelmesedik az ember benne. Persze, ha összekapnám magam, akkor 9-11 házimunka, és 4ig enyém a világ.

2019. okt. 1. 06:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!