Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy beszéljek a vőlegényemmel vita nélkül a gyerekeiről? Hozzánk költöznének, szerintem ez rossz ötlet
Nem én vagyok a "gonosz mostoha", mielőtt letámadtok itt. Nem szeretném, hogy elmérgesedjen a helyzet, és jöjjön a fröcsögés, segítségre van szükségem.
A páromnak van két gyereke, a lány 14 lesz (szeptembertől 8.-os), a fiú 12. Az anyjuknak új kapcsolata lett, teljes rózsazsín köd, és kitalálták, hogy összeköltöznek. Viszont a barátja Budapesttől 170 km-re lakik, és ő költözne a gyerekekkel. Ők viszont közölték,hogy nem akarnak menni, és inkább hozzánk költöznének... Viszont szerintem ez nem jó ötlet. Nagyon szeretem őket, amikor itt vannak, mindig jól elvagyunk, jó a hangulat, de ez 3-4 hetente max 3 nap. És akkoris borzasztóan elfáradok a végére. A párom sokat dolgozik, általában reggel 6-7-kor már indul, sokszor még 4-5-kor is tárgyal, vagy ügyfelek mennek hozzá, heti 2-3 nap haza is hozza a munkát, és még az ágyból is emailekre válaszol. Én egyetemre járok, 10-11-ig nem szokott dolgom lenni, tehát a reggelizés, elindulás, összapakolás rám maradna. Ahogy a különórák, velük tanulás, kajáról gondoskodás is. Mert együtt élünk, a gyerekek szeretnek, szóval hiába az "övéi", nem fogom azt mondani, ha tőlem kérnek valamit, hogy "hívd fel az apádat, nekem nincs közöm hozzád". Szóval ha itt lennének, olyan lenne, mintha az anyjuk lennék. De erre én még nem vagyok kész, nem tudnék mintaanya lenni, aki napközben sütit süt, délután a gyerekekkel tanul, és hétvégén közösen mennek nagybevásárlásra. Még szeretek pörögni, bulizni, barátnőzni. Gyönyörű példa lenne, ha egy csütörtöki barátnős koktélozásból reggelig tartó buli lenne, és akkor jönnék haza, amikor ők felkelnek... Nem azt mondom, hogy ez minden héten előfordul, de néha igen. A páromat ez nem zavarja, nagyon jól működünk együtt. Jövő hónapban lesz az esküvőnk, ezért sem akarok ezen összeveszni. De a gyerekek már szeptembertől az új helyen kezdenének, és eddig abban bíztam, hogy az anyjuk majd nem engedi, ellenkezni fog, de mint kiderült, ő igazából benne lenne úgy, hogy szombat-vasárnap nála lesznek a gyerekek, és a szünetekben.
épp azért mozaikoznak itt ennyien, azért nevelik más gyerekét ennyien, mert ők is gyerekes pasit választottak.
Mégis mit nem lehet ezen érteni?
Ha én olyan pasival állok össze, akinek gyerekei vannak, akkor a pasi gyerekei az én életem részei is lesznek, előbb vagy utóbb, így vagy úgy, de ezt vállaltam, ez előfordulhat.
És ha mondjuk a te apád nője mondta volna annak idején, hogy ide aztán ne jöjj, mert neki koktélozgatni kell heti kétszer, te meg mehettél volna anyáddal 180 km-re a semmire, a semmibe, biztosan örültél volna. És teljesen jogos lett volna, mert ezzel jár a középkorú,családos ember. A családjával.
Vagy ha összejöttél volna egy tűzoltóval, de amikor be kell mennie az égő házba, kivered a hisztit, hogy te arra nem készültél fel, hogy veszélyben lesz az élete, inkább csak menjen nyugdíjba 35 évesen, de tűzzel ne érintkezzen?!?!?!?!
Vagy mégis ezt hogy gondolja az, aki nem érti, hogy ez együtt járt a pasival, benne volt a pakliban.
Ha én nem akarom más gyerekét nevelni, nem jövök össze olyannal, akinek van. Ennyi, pont.
99-es: 97es vagyok, jártam egyetemre, el is végeztem, dolgoztam is mellette. Már ott megkerestem a magamra valót, amiből később megalapoztam a hozzáállásom a való élethez. Miről beszélsz? Nem egy elkényeztetett hercegnő vagyok, akinek ki kell csomagolni a csokit, a papírját meg majd a komornyik kidobja. Ő választott egy 20 évvel idősebb fószert, neki csak a jó kell (tipikus), jó hogynem a férfi írja már rá a ház felét is, mert a hercegnő azt akarja. Bolondok vagytok. Menjen a hercegnő azt verje bulikájába a saját fszával a csalánt, ne máséval. Milyen mentalitás ez? A másik meg 1-2en írták, hogy a mozaik család természetes. Aha nektek. Az én szüleim világéletükben együtt voltak, és kész. Nekem ez a minta van. Aki mixelget, csinálja, de ne ám már én legyek a hülye, aki azt tanulta, hogy kitartás, felelősség, kompromisszum és minden jó lesz. Eddig ez nekem működik, a mozaikcsalád favorizálónak is működik ha 3-4 fószertől van gyereke. Rendben elfogadom. Nem vagyunk egyformák.
32f
"Ez oké, de h lehet vki olyan hülye h ezt idealizálja? Ide borjadzik, oda is. Ez számára a tökéletes. Számomra meg az érthetetlen..."
Senki sem idealizálja ezt, de manapság mindennapos ilyennek találkozni.
Én 32 éves vagyok, az osztályomban 2en voltunk,akiknek elváltak a szülei, féltestvére senkinek nem volt.
Ma ha megnézel egy osztálynyi gyereket, nem ezt az arányt fogod találni.
Ez nem jó vagy rossz, nem ideális nem elítélendő. De ha valaki ezt választja, akkor minden hozományával együtt válassz.
Orulok, hogy sikerult magadat fenyezned, biztos egy tokeletes kis csalad tokeletes kisngyermeke lehetsz aki mas tinikoraban felelosegre es munkara lett nevelve. Mert gondolom szukseg volt ra.
En is dolgoztam kozepiskola mellett is mar, mert szerettem volna megkeresni a sajat penzemet, nem anyuekaz lejmolni, volt eleg gondjuk. (Megjegyzem, mozaikcsaladban nottem fel es nem azert mert az a mai ideal es anyam koveti a divatot, hanem mert sajnos nem mukodott a hazassaga es inkabb lepett mindannyiunk boldogsaga erdekeben)
De kerlek fogd mar fel, hogy a kerdezonek MEGVAN az anyagi jolete. Ferjel vagy ferj nelkul, de nem nelkuloznek. Senkinek semmi koze ahhoz, hogy anyukaja vagy a parja penzet kolti e. Ha oket zavarja, majd elzarjak a penzcsapot. Megis milyen jogon szolsz meg valakit, aki nem ugy el vagy nevelkedett, mint te? Nekem is van jo anyagi korulmenyek kozt elo baratnom. Mig en dolgoztam hetvegente o bulizott, strandolt stb. A mai napig tanul, egyetemista. Keresztanyja nekiadta a lakasat, a szulei szponzoraljak a nyaralasat/vasarlasat/mindenet. Ettol meg ertelmes tanult felnott fiatal. Egyetemre jar ez a dolga, halistennek megengedhetik maguknak. En nem tehettem meg, igy dolgoztam. Az elet alakitja, de sosem szidnek valaki olyat ako mashogy el mint en, mert e mero rosszindulat es feltekenyseg.
"Nem teljes értékű felnőtt 23 évesen?"
Valaki toroltette a valaszom, de azert regalok. Nos nem az, a kovetkezetlensegebol latszik, hogy o meg nem igazi felnott, csak ifju, aki a felnottseg kuszoben all. A felnottseg nem egyenlo a nagykorusaggal. Elegge csodalkozom rajtad, hogy szamodra ez nem magatol ertetodo.
Nagyjából elolvastam a válaszokat de amúgy sem azok alapján formálnék véleményt. Kedves Kérdező, én azt tudom neked mondani, hogy egyetemistaként teljesen megértem, hogy nem szeretnél két gyerekkel is foglalkozni pluszban. Szerintem ülj le paroddal és beszélsz meg vele nyugodtan, intelligens módon felsorakoztatva az érveidet.
1. Nem, a kérdező ezt NEM vállalta, amikor úgy döntött ezzel a férfival szeretne együtt lenni. Tudott a gyerekekről, de szó sem volt róla, hogy mostantól minden nap neki kell foglalkozni velük, vagy csak szimplán elviselni őket.
Ez nem azon múlik hogy ő most egoista és csak magával szeretne foglalkozni vagy éppen éretlen. 22 éves vagyok, van húgom is, öcsém is bátyám is és nővérem is. A fiatalokra gyakran vigyáztam és bár a SAJÁT testvéreim, nem tudtam volna minden nap “ellátni” őket. Ott volt nekem is a tanulás, azt összeegyeztetni egy gyerekkel majdnem lehetetlen.
2. Az hogy a kérdező néha eljár bulizni szerintem normális. Ezt nem nektek kell elfogadni, hanem a párjának. És ha neki ezzel nincs baja, akkor nektek miért van? Igen, valószínűleg azokon a napokon amik egy bulizós estet követnek lehet, hogy nem 7-kor kel majd fel hanem 10-kor, de a többi napon viszont megy egyetemre TANULNI - ugyanis jelenleg ez a prioritása.
3. Nem csak ő fogadta el a tudatot, hogy vannak gyerekek, de a párja is tudta hogy ő 23 éves, egyetemista, szeretne még élni, baratokkal néha eljárni ide-oda. Ennek fényében már bocsánat de logikus, hogy nem jelentem be, hogy itt van két gyerek, sok sikert (igen, tudom, nincs leírva hogy valóban csak bejelentette-e, ez egy lehetőség).
Persze a gyerekek már tinik, “úgysem kell őket etetni meg a feneküket törölni” - ez így van viszont más gond lesz velük. Van elég testvérem ahhoz, hogy ezt alá tudjam támasztani. Jönnek a hisztik, ajtocsapkodások, valakinek azért figyelni is kéne megvan-e a házifeladat, ha még buszozni se tudnak akkor meg végképp cipelni kell őket, elmenni értük, segíteni ebben-abban.
De nem csak ez a lényeg. A Kérdező nem akar gyereket még vagy 5 évig, nincs rá felkészülve. Ha ezek a gyerekek ott fognak élni, meg ha lenne bejárónő se lenne ugyanolyan mint eddig ... akkor is itt lesznek. A nem lesz több esetleges romantikus kettesben való filmnezes este, vagy egy nyugis vasárnapi ebéd CSAK KETTEN, vagy egy késő esti mozi egy pénteki napon... ezt mind figyelembe kell venni és ez nem azt jelenti, hogy a kérdező önző! Egy évvel vagyok fiatalabb nála de én se vállalnám! Megbeszelnem párommal, és ha nem tudja elfogadni az én nézőpontomat akkor sajnos ennek nincs jövője. Ez egy kétoldalú dolog, nem lehet elvárni azt hogy a kérdező elfogadja mindezt “mert erre számíthatott volna”.m, meg arra, hogy lehet az anyuka meghal és akkor hozzájuk kerülnek a gyerekek... Miért megyünk ki az utcára, számíthatnánk rá hogy majd elüt egy autó, nem? Egyaltalan minek hazasodunk meg ha lehet hogy el fogunk válni?
Butaság ez a feltételes mód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!