Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy beszéljek a vőlegényemmel vita nélkül a gyerekeiről? Hozzánk költöznének, szerintem ez rossz ötlet
Nem én vagyok a "gonosz mostoha", mielőtt letámadtok itt. Nem szeretném, hogy elmérgesedjen a helyzet, és jöjjön a fröcsögés, segítségre van szükségem.
A páromnak van két gyereke, a lány 14 lesz (szeptembertől 8.-os), a fiú 12. Az anyjuknak új kapcsolata lett, teljes rózsazsín köd, és kitalálták, hogy összeköltöznek. Viszont a barátja Budapesttől 170 km-re lakik, és ő költözne a gyerekekkel. Ők viszont közölték,hogy nem akarnak menni, és inkább hozzánk költöznének... Viszont szerintem ez nem jó ötlet. Nagyon szeretem őket, amikor itt vannak, mindig jól elvagyunk, jó a hangulat, de ez 3-4 hetente max 3 nap. És akkoris borzasztóan elfáradok a végére. A párom sokat dolgozik, általában reggel 6-7-kor már indul, sokszor még 4-5-kor is tárgyal, vagy ügyfelek mennek hozzá, heti 2-3 nap haza is hozza a munkát, és még az ágyból is emailekre válaszol. Én egyetemre járok, 10-11-ig nem szokott dolgom lenni, tehát a reggelizés, elindulás, összapakolás rám maradna. Ahogy a különórák, velük tanulás, kajáról gondoskodás is. Mert együtt élünk, a gyerekek szeretnek, szóval hiába az "övéi", nem fogom azt mondani, ha tőlem kérnek valamit, hogy "hívd fel az apádat, nekem nincs közöm hozzád". Szóval ha itt lennének, olyan lenne, mintha az anyjuk lennék. De erre én még nem vagyok kész, nem tudnék mintaanya lenni, aki napközben sütit süt, délután a gyerekekkel tanul, és hétvégén közösen mennek nagybevásárlásra. Még szeretek pörögni, bulizni, barátnőzni. Gyönyörű példa lenne, ha egy csütörtöki barátnős koktélozásból reggelig tartó buli lenne, és akkor jönnék haza, amikor ők felkelnek... Nem azt mondom, hogy ez minden héten előfordul, de néha igen. A páromat ez nem zavarja, nagyon jól működünk együtt. Jövő hónapban lesz az esküvőnk, ezért sem akarok ezen összeveszni. De a gyerekek már szeptembertől az új helyen kezdenének, és eddig abban bíztam, hogy az anyjuk majd nem engedi, ellenkezni fog, de mint kiderült, ő igazából benne lenne úgy, hogy szombat-vasárnap nála lesznek a gyerekek, és a szünetekben.
""Ráadásul ez a felállás egyedül neki nem tetszik.""
Még szép! Neki nincs semmi köze a gyerekekhez, mégis neki kéne gyakorlatilag nevelni őket. Apukának nyilván tetszik az ingyen bébicsősz, anyukának úgy szintén semmi dolga.
Én most direkt újraolvastam a kérdést, hogy szerepel-e benne olyan, hogy a kérdező és a párja leültek, megbeszélték a konkrét, gyakorlati teendőket... de nem.
Kérdező, két lehetőséget látok:
A párod egy felnőtt férfi, aki pontosan tisztában van azzal, hogy mennyi feladat van a gyerekek körül, amiket meg kell oldani, és ő ezeket meg is fogja oldani, ehhez téged egyáltalán nem kell bevonnia, ezért nem is beszélte meg veled. Ebben az esetben feleslegesen kombinálsz.
A másik lehetőség, hogy lényegében kész tények elé állít, és bébiszitterként szeretne használni, anélkül, hogy erről kikérné a véleményed. Ebben az esetben hagyd ott a fenébe, mert soha nem lenne egyenrangú partnered.
A legjobb, amit tehetsz az, hogy eléállsz valami ilyen szöveggel: "Drágám, ugye tudod, mennyi feladattal fog járni, ha a gyerekek velünk élnek majd? Végiggondoltad már, hogyan fogod ezeket megoldani?"
58-as, lehet. De akkor átgondolhatja a kérdező, hogy a jövőben esetleg felmond a bérlőknek, és ő költözik oda.
Ha egyetem mellett elmegy dolgozni, még akkor is jobban jár, mint ha felvállalná azt a káoszt, amiről a jövőben szólni fog az élete.
Végigolvastam.
Nem tudom, de valamiért úgy érzem, hogy itt a válaszolók 90 %-a a bele akarná hajszolni ezt a fiatal nőt, hogy vállalja be, mert ez így helyes, és punktum. Nem tudom, mire föl ezek a válaszok? Csupa megkeseredett mozaikozó, aki más kölykével nyűglődik, és akkor már nehogy jobb legyen egy jobb életet is választható fiatal egyetemista nőnek, inkább "dögöljön meg a szomszéd tehene is" alapon hülyüljön bele, hogy aztán 20 év múlva ő is hasonló tanácsokat adhasson a gyakorin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!