Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy beszéljek a vőlegényemmel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy beszéljek a vőlegényemmel vita nélkül a gyerekeiről? Hozzánk költöznének, szerintem ez rossz ötlet

Figyelt kérdés

Nem én vagyok a "gonosz mostoha", mielőtt letámadtok itt. Nem szeretném, hogy elmérgesedjen a helyzet, és jöjjön a fröcsögés, segítségre van szükségem.

A páromnak van két gyereke, a lány 14 lesz (szeptembertől 8.-os), a fiú 12. Az anyjuknak új kapcsolata lett, teljes rózsazsín köd, és kitalálták, hogy összeköltöznek. Viszont a barátja Budapesttől 170 km-re lakik, és ő költözne a gyerekekkel. Ők viszont közölték,hogy nem akarnak menni, és inkább hozzánk költöznének... Viszont szerintem ez nem jó ötlet. Nagyon szeretem őket, amikor itt vannak, mindig jól elvagyunk, jó a hangulat, de ez 3-4 hetente max 3 nap. És akkoris borzasztóan elfáradok a végére. A párom sokat dolgozik, általában reggel 6-7-kor már indul, sokszor még 4-5-kor is tárgyal, vagy ügyfelek mennek hozzá, heti 2-3 nap haza is hozza a munkát, és még az ágyból is emailekre válaszol. Én egyetemre járok, 10-11-ig nem szokott dolgom lenni, tehát a reggelizés, elindulás, összapakolás rám maradna. Ahogy a különórák, velük tanulás, kajáról gondoskodás is. Mert együtt élünk, a gyerekek szeretnek, szóval hiába az "övéi", nem fogom azt mondani, ha tőlem kérnek valamit, hogy "hívd fel az apádat, nekem nincs közöm hozzád". Szóval ha itt lennének, olyan lenne, mintha az anyjuk lennék. De erre én még nem vagyok kész, nem tudnék mintaanya lenni, aki napközben sütit süt, délután a gyerekekkel tanul, és hétvégén közösen mennek nagybevásárlásra. Még szeretek pörögni, bulizni, barátnőzni. Gyönyörű példa lenne, ha egy csütörtöki barátnős koktélozásból reggelig tartó buli lenne, és akkor jönnék haza, amikor ők felkelnek... Nem azt mondom, hogy ez minden héten előfordul, de néha igen. A páromat ez nem zavarja, nagyon jól működünk együtt. Jövő hónapban lesz az esküvőnk, ezért sem akarok ezen összeveszni. De a gyerekek már szeptembertől az új helyen kezdenének, és eddig abban bíztam, hogy az anyjuk majd nem engedi, ellenkezni fog, de mint kiderült, ő igazából benne lenne úgy, hogy szombat-vasárnap nála lesznek a gyerekek, és a szünetekben.

2019. júl. 31. 12:00
 91/148 anonim ***** válasza:
70%
Ja. Nem kell pénzt nélkülözniük, csak az idejét meg a jelenlétét...
2019. júl. 31. 19:27
 92/148 anonim ***** válasza:
89%

# 72 Miért csak az létezne, hogy felmond? Egy egyedülálló szülő sem mondd fel, mégis megoldja, ha muszáj. És ez nem egy megélhetési problémás helyzetnek hangzik, ahol remegni kell a holnapért. Nem azzal van a baj, ha valaki szereti a munkáját és szorgalmas. Hanem azzal, amikor gyereket vállal, aztán mégis jobban élvezi azt, mint a családja társaságát, és kivonul tőlük, hogy "értük dolgozzon".

Persze megértem Kérdezőt, hogy nem örül, de ez sajnos nem olyan helyzet, amire mindenkinek jó megoldást lehet találni. Ha apuka elvállalja, azt előbb a saját nevében tegye, és ha Kérdező is maradna velük, akkor a minimum elvárása szerintem azért lehet az, hogy ne egyedülálló anya legyen két instant kamaszgyerekkel. Valamit sajnos csak a szerelem meg az idő nem old meg, muszáj néha dönteni (amihez nem ért ismerni magunkat is) és azt felvállalva kommunikálni is (akkor is, ha ezzel csökken a népszerűség).

2019. júl. 31. 19:28
 93/148 anonim ***** válasza:
64%

"Nem is értem, férj mellett eljárni bulikázni, hajnalig koktélozni, ez nekem nem férne bele. 44/F"

Akkor tartsál rabszolgát.

2019. júl. 31. 19:29
 94/148 anonim ***** válasza:
70%

Persze, ez tiszta sor. Innentol mindenki eldontheti, hogy mina fontos.

Lehet lejjebb adni es a csaladdal lenni vagy lehet jol elni de nelkuloznek a szeretteid. Sajnos nagyon ritka a koztes megoldas.

2019. júl. 31. 19:29
 95/148 anonim ***** válasza:
99%

Végül is a többség azt írja, hogy a kapcsolatot jobb lezárni.

De tényleg elhiszi azt bárki, hogy augusztusban lenne az esküvő, és a kérdező le fogja mondani? Én ezt nem hiszem.

Az biztos, hogy ha ezzel most előhozakodik, akkor komoly vita lesz. Ezt kikerülni sehogy sem lehet.

Azt sem értem, hogy eleve miért baj, ha vita lesz? Sok esetben előre visz.

Itt ez inkább komoly veszekedés lesz. Az ilyen eltérő elképzelés valóban szakító ok, mindkét fél számára.

Ennek ellenére sem hiszem, hogy lefújják az esküvőt, mert az ciki lenne a rokonok előtt.

2019. júl. 31. 19:39
 96/148 anonim ***** válasza:
68%

#95: tulajdonképp igazad van. Az ilyen embereknek a látszat számít mindent. A kérdező egy naiv kislány még, aki "bevásárolt" egy idősebb családos emberrel és a jelen helyzetből leszűrve fogalma sincs mire vállalkozott.

Mivel gyereket tervez egy ilyen pasival, aki karrierista - munkaholista... De ezt úgysem fogja fel. Jelenleg eltartják, tanul - nem is érzi mennyire kiszolgáltatta magát a párjának. A saját kárán fog tanulni. Kár, még fiatal és nem kéne ilyen helyzetben elköteleznie magát, dehát ugye már minden le van szervezve.

2019. júl. 31. 19:45
 97/148 anonim ***** válasza:
39%

Utolsó: Így jár aki sokat akar, pénz, jómód, bulikázás az kell, főleg ha más fizeti. Valamiért tenni? Nah az nem. Majd megtanulja a saját bőrén, hogy olcsó húsnak híg a leve, vagy visszalép a való életbe, amikor meg kell fogni az "ásót kapát" és dolgozni. Ekkora lesz pénz bulikára. Kapa alatt meg értsétek a munkát. Ennyi.

32f

2019. júl. 31. 19:57
 98/148 anonim ***** válasza:
30%

Így van. Egyetértünk.

32/N

2019. júl. 31. 19:59
 99/148 anonim ***** válasza:
39%

97-es! Ha jártál volna egyetemre, vagy csak a középiskolát kijártad volna, tudnád, hogy az időd elég nagy részét elveszi. De mivel egyértelmű, hogy a nyolc általános sem ment könnyen (kiesik a kapanyél a szádból és itt a kapa alatt az ostobaságot értsd) fogalmad sincsen miről beszélsz.

Egyértelműen leírta a kérdező, hogy jómódú családból való, ha nem lenne párja és a seggén ülne sem kéne izgulnia az anyagiak miatt. Honnan szeditek, hogy eltartatja magát egy pénzéhes megalomániás öreg pasival?:D ennyire unalmas az életetek ...:) mentél volna inkább te is “bulikázni” meg kicsit szocializálódni .. nem ártott volna

2019. júl. 31. 20:04
 100/148 anonim ***** válasza:
59%
Eleget bulikáztam meg szocializálódtam meg tanultam és dolgozom, de kösz a tippet. Tudok véleményt alkotni. Ezért is mondom hogy pont a jómódú családoknál fontos a látszat...
2019. júl. 31. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!