Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A mai nők érvényesülésének...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A mai nők érvényesülésének útjába gyakorlatilag semmi nem áll, mégis az internet, média tele van a panaszaikkal, hogy milyen nehéz nekik mindenben, miért ez az áldozat beállításuk még mindég?

Figyelt kérdés
Lehet, most így hivják fel magukra figyemet, mert ez nem becsületes dolog...
2019. jan. 24. 03:04
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem természetes, hogy egy férfi többet keres egy gyerekes nőnél, hiszen ha otthon maradsz a gyerekkel 2-3-4 évet, akkor kiesel a munkából, nem ér már annyit a te tudásod, mint annak aki nem hagyott ki ennyi időt. Legyen férfi vagy gyerektelen nő. Hülyeség lenne elvárni, hogy velük szemben rögtön téged léptessenek elő vagy adjanak emelést amint visszajöttél.

Multinál dolgozok, onnantól kezdve, hogy teherbe estél, nem rúghatnak ki, vissza kell venniük később, ha megszűnt a pozíciód újat kell felajánlani számodra. Ha pedig menni kell az oviba, suliba akkor a többi kollega segít. Ha beteg a gyerek ott a HO.

Ennél jobban hova kéne már védeni a gyerekes nőket? 27/N

2019. jan. 24. 09:20
 22/69 anonim ***** válasza:
76%
Utolsó, mihelyt megérted, hogy nem minden (multi vagy nem multi) cég működik így és sok helyről kirúgnak ilyen-olyan indokkal akkor talán képes leszel felmérni a helyzetet. Ne egyetlen darab munkahelyből indulj ki. Illetve még valami: aki nem egyedülálló anya az azért könnyebben zsonglőrködik az idejével. Meg ahol van nagymama.
2019. jan. 24. 09:37
 23/69 anonim ***** válasza:
46%
"akkor kiesel a munkából, nem ér már annyit a te tudásod, mint annak aki nem hagyott ki ennyi időt." - Lehet, hogy számodra ez nagyon meglepő, de nekem főiskolán volt olyan évfolyamtársam, aki kismamaként csinálta meg a diplomát, gyerek mellett, informatika (aztán nem tudom, mire szakosodott később, de az első évben volt minden szakiránynak a legtöbb közös tantárgya, így sokszor láttam). Mellesleg nem mindenki használja ki a teljes 3 évet. A másik probléma, amit már sok helyen felvetettem, hogy CSED mellett nem lehet dolgozni, még otthonról távmunkát sem, az fél év, ha jól tudom. Én hiába akarnék munkát vállalni, akár otthonról, törvény tilt tőle. Ha egyszer gyerekem lesz, én amint lehet, vissza akarok állni, akár távmunkában, részmunkaidőben, mindegy. Részben pont az ilyen idióta vélekedés miatt, részben meg azért, mert szeretem, amit csinálok, részben pedig azért, mert igenis szükségem van arra, hogy a családon kívül másban is hasznosnak érezzem magam, és találkozzak emberekkel.
2019. jan. 24. 09:44
 24/69 anonim ***** válasza:
55%

"Szerintem természetes, hogy egy férfi többet keres egy gyerekes nőnél, hiszen ha otthon maradsz a gyerekkel 2-3-4 évet, akkor kiesel a munkából, nem ér már annyit a te tudásod" - szerintem meg egyáltalán nem természetes. Nem feltétlenül fog többet érni valaki tudása csak azért, mert ő nem szülési szabadságról jött vissza.

Egyébként normális helyeken nem az alapján mérlegelnek, hogy mióta dolgozol a cégnél, hanem hogy mit tettél le az asztalra. Vannak kollégáim, akik évek óta lebzselnek kényelmesen, és nem hinném, hogy csak mert ezt évek óta teszik nekik automatikusan magasabb fizetés járna.

Igazságos világban a teljesítményt mérik és a hasznot, amit a cégnek termelsz. Attól még, hogy el kell menned a gyerekért néha, vagy évente egy-két héttel többet hiányzol még simán kitermelheted, amit ki kell, sőt még sokkal többet is, ha csak nem gyártósoron dolgozol, vagy szellemi kulimunkát végzel, bár igazából a lemaradást is be lehet bármikor pótolni.

2019. jan. 24. 09:52
 25/69 anonim ***** válasza:
38%
Ettől függetlenül sokan vannak akik otthon maradnak 3 évet, ahogyan majd én is szeretnék. Hiába tanul, magából a munkából kiesik, az egyetem után is hiába van egy papírod, a gyakorlati tudásod nem sok. És ha kihagyok 3 évet, evidens, hogy nem egyenértékű a tudásom a férfi kollégámmal, aki azt a 3 évet végig dolgozta. Nálam hatványozottan igaz ez, programozó vagyok. És nem ez az első munkahelyem, nem csak multinal dolgoztam, de HO és a kollégák segítsége mindig jelen volt. Én is szívesen segítek az anyukáknak, de nem, az én tudásommal sem egyenértékű a 2-3 évet kihagyó anyukáéval, és ez a fizetésén is látszon.
2019. jan. 24. 09:57
 26/69 anonim ***** válasza:
31%
Igen 24es, nyilván azokról van szó akik dolgozni járnak be, nem csak melegedi. Azt hittem ez egyértelmű.
2019. jan. 24. 09:58
 27/69 anonim ***** válasza:
78%
"És ha kihagyok 3 évet, evidens, hogy nem egyenértékű a tudásom a férfi kollégámmal, aki azt a 3 évet végig dolgozta" - Miért evidens? Utálom, amikor nők így lealacsonyítják a női nemet. Mint hogyha a szülési szabadság valami fogyatékosság vagy betegség lenne. Gyerek mellett nem tanulhatsz, nem képezheted magad, nem lehetsz naprakész, hermetikusan el vagy zárva a világtól? Miért lenne valaki lemaradva, csak mert szült? Ott egy rakás szakkönyv, online tanfolyam, hírek, információk, nem a középkorban élünk, ez a 21. század, gyakorlatilag mindent elérhetünk pár kattintással. Csak az marad le, aki lusta.
2019. jan. 24. 10:00
 28/69 anonim ***** válasza:
13%

Nem alacsonyítom le, ezek tények, felesleges ezen megsértődni. Ha te nem sportolsz versenyszerűen 2 évig, csak esténként futsz egy kört akkor nyilván lehagynak a profik ha újra akarod kezdeni. Attól még, hogy valaki nő, nem kell enynire érzelemvezéreltnek lenni.

Akkor tudnád szinten tartani magad, ha minden egyes nap több órát foglalkoznál a szakmáddal, de akkor meg ki neveli a gyereked? Nekem legalábbis a leendő gyerekem szerintem fontosabb lesz, mint hogy minden nap szakmai oldalakat böngésszek. :) Erre van az a 3 év, visszahozni magam bőven lesz elég időm.

2019. jan. 24. 10:07
 29/69 anonim ***** válasza:
73%
Igenis egy nőnek minimum 2x annyit kell tepernie mint egy férfinak.Akárhány állás interjun voltam 18,20 26 évesen az első kérdések között az volt hogy tervezek gyereket es mikor?De ok csak olyat vesznek fel aki biztos x évig nem vállal gyereket.Hány ferfitol kérdezik meg ezt?Már itt van a megkülönböztetés!!Csori tesom is,elég beteges a kisgyerek,emellett autista.Elég sokat hiányzik a munkahelyéről de nem jo kedvében.Minden nap attól retteg hogy mikor rúgják ki.
2019. jan. 24. 10:14
 30/69 anonim ***** válasza:
34%

De igenis lealacsonyítod a női nemet, és ezek nem tények, max te vagy ilyen szerencsétlen. Érdekes, van, akinek működik a család és a karrier között egyensúlyt teremtenie, és nem kevésbé értékes munkaerő nőként, mint egy férfi, de az ilyen hülye felfogás miatt, mint a tiéd, sokkal többet kell bizonyítani, míg ezt el is hiszik.

A szüleimnek nem volt segítségük, mikor tesómmal kicsik voltunk, nagyszülők messze, és persze besegíteni sem akartak, mindent egyedül kellett megoldani, mégis megoldották.

Gyereket úgy is lehet nevelni, hogy a szakmáddal is törődsz, nem lesz a gyereknek semmi baja attól, hogy nem 24 órában csak vele foglalkozol, ráadásul a gyerek sem igényli ezt, az első 3 évben sem folyamatosan, max. a legeslegelső időszakban. Különben meg normális esetben a gyereknek van apja is, nem csak az anya dolga gondozni és nevelni.

2019. jan. 24. 10:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!