Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mai nők érvényesülésének útjába gyakorlatilag semmi nem áll, mégis az internet, média tele van a panaszaikkal, hogy milyen nehéz nekik mindenben, miért ez az áldozat beállításuk még mindég?
Szerintem természetes, hogy egy férfi többet keres egy gyerekes nőnél, hiszen ha otthon maradsz a gyerekkel 2-3-4 évet, akkor kiesel a munkából, nem ér már annyit a te tudásod, mint annak aki nem hagyott ki ennyi időt. Legyen férfi vagy gyerektelen nő. Hülyeség lenne elvárni, hogy velük szemben rögtön téged léptessenek elő vagy adjanak emelést amint visszajöttél.
Multinál dolgozok, onnantól kezdve, hogy teherbe estél, nem rúghatnak ki, vissza kell venniük később, ha megszűnt a pozíciód újat kell felajánlani számodra. Ha pedig menni kell az oviba, suliba akkor a többi kollega segít. Ha beteg a gyerek ott a HO.
Ennél jobban hova kéne már védeni a gyerekes nőket? 27/N
"Szerintem természetes, hogy egy férfi többet keres egy gyerekes nőnél, hiszen ha otthon maradsz a gyerekkel 2-3-4 évet, akkor kiesel a munkából, nem ér már annyit a te tudásod" - szerintem meg egyáltalán nem természetes. Nem feltétlenül fog többet érni valaki tudása csak azért, mert ő nem szülési szabadságról jött vissza.
Egyébként normális helyeken nem az alapján mérlegelnek, hogy mióta dolgozol a cégnél, hanem hogy mit tettél le az asztalra. Vannak kollégáim, akik évek óta lebzselnek kényelmesen, és nem hinném, hogy csak mert ezt évek óta teszik nekik automatikusan magasabb fizetés járna.
Igazságos világban a teljesítményt mérik és a hasznot, amit a cégnek termelsz. Attól még, hogy el kell menned a gyerekért néha, vagy évente egy-két héttel többet hiányzol még simán kitermelheted, amit ki kell, sőt még sokkal többet is, ha csak nem gyártósoron dolgozol, vagy szellemi kulimunkát végzel, bár igazából a lemaradást is be lehet bármikor pótolni.
Nem alacsonyítom le, ezek tények, felesleges ezen megsértődni. Ha te nem sportolsz versenyszerűen 2 évig, csak esténként futsz egy kört akkor nyilván lehagynak a profik ha újra akarod kezdeni. Attól még, hogy valaki nő, nem kell enynire érzelemvezéreltnek lenni.
Akkor tudnád szinten tartani magad, ha minden egyes nap több órát foglalkoznál a szakmáddal, de akkor meg ki neveli a gyereked? Nekem legalábbis a leendő gyerekem szerintem fontosabb lesz, mint hogy minden nap szakmai oldalakat böngésszek. :) Erre van az a 3 év, visszahozni magam bőven lesz elég időm.
De igenis lealacsonyítod a női nemet, és ezek nem tények, max te vagy ilyen szerencsétlen. Érdekes, van, akinek működik a család és a karrier között egyensúlyt teremtenie, és nem kevésbé értékes munkaerő nőként, mint egy férfi, de az ilyen hülye felfogás miatt, mint a tiéd, sokkal többet kell bizonyítani, míg ezt el is hiszik.
A szüleimnek nem volt segítségük, mikor tesómmal kicsik voltunk, nagyszülők messze, és persze besegíteni sem akartak, mindent egyedül kellett megoldani, mégis megoldották.
Gyereket úgy is lehet nevelni, hogy a szakmáddal is törődsz, nem lesz a gyereknek semmi baja attól, hogy nem 24 órában csak vele foglalkozol, ráadásul a gyerek sem igényli ezt, az első 3 évben sem folyamatosan, max. a legeslegelső időszakban. Különben meg normális esetben a gyereknek van apja is, nem csak az anya dolga gondozni és nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!