Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Huszonéves nők! Ti mit értetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Huszonéves nők! Ti mit értetek el eddig a kapitalista világban önerőből, mennyi vagyonotok van?

Figyelt kérdés

Az nem számít saját vagyonnak amit a papabank biztosított, illetve amit a pasid.

Önerőből mit értetek eddig el?

2019. jan. 17. 22:46
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
30-as, leírnád, hogy mennyi félretett pénzed van? Mind diakmunkából raktad félre? A diakmunkából vettél kütyüket magadnak? Kíváncsi vagyok a számokra. Milyen diákmunkán voltál?
2019. jan. 18. 14:20
 32/35 anonim ***** válasza:
100%

Középsuli óta dolgozok nyaranta, akkor egymás után három évben is elég jól meg tudtam szedni magam, elmentem 3 hónapos határozott idejű szerződéssel teljes munkaidőben (3 műszakban) dolgozni egy gyárba, ott azt hiszem havonta olyan 150.000 környékén kaptam fizut pótlékokkal, cafetériával, mindenekkel együtt (ez nem konkrét diákmunka volt, akárki jelentkezhetett, de történetesen diákok előtt is nyitva állt a lehetőség), az első ilyen nyár után tudtam venni magamnak egy elég jó laptopot, ami pár évig tökéletes lesz még, és még maradt is az összegből, azután a komplett keresetem félre tudtam tenni, mert épp nem volt szükségem semmire. Őszintén szólva, eddig ez volt a legjobb fogásom pénzügyileg, akkor még a szüleimmel éltem és kiadásaim nem nagyon voltak, csak hobbi-célra, és hát azért 3*3*150.000 nem rossz pénz diákként. Ennek csak egy kisebb részét költöttem el mostanáig.

Kütyüket pár évente veszek, telefont olyan 4-5 évente cserélek, ennyi idő alatt röhögve összegyűjtöm rá a pénzt, 50-70k környéki árkategóriából szoktam válogatni. Mondjuk igazából semmimet nem cserélgetem évente, arra valóban nem telne, de nincs is rá igényem.

Mióta egyetemre járok, azóta meg világ élet van, év közben is tudok dolgozni, ráadásul nem korlátozottak a lehetőségeim, hanem a szakmámba vágó munkát is kereshetek.

Nyáron keresek valami pluszt, olyankor még több szabadidőm van, voltam már pakolós, leltárazós, meg rendezvényen segítős munkán is, mikor mit találtam. Vagy volt már, hogy készítettem kézzel mindenféle csecsebecséket, és eladtam, de ez csak alkalmi zsebpénz, nem komoly állandó bevétel - viszont a karórámat pl pont így sikerült megvennem.

Félretett pénzre konkrétumot nem tudok írni, összesen van körülbelül 2m egy elkülönített számlámon, ebben ömlesztve vannak ajándékba kapott pénzek, az az összeg amit egy takarék biztosításom lejártakor kaptam vissza, és az, amit én magam kerestem és raktam erre a számlára.

A trükköm igazából az, hogy bár sok költekezésnek hangzik, de valójában meglepően költséghatékony az életmódom, nem szeretek sok pénzt kiadni, mindenből a jó ár-érték arányt keresem. Kuponozok, pár dolgot használtan veszek, amit csak lehet magamnak készítek, amit csak lehet újrafelhasználok, és a megfelelő helyekről szerzem be, mindenféle spórolós trükköt bevetek, főleg most, hogy a képzésem végének közeledtével kicsit vissza kell vennem a munkából, hogy koncentrálhassak a zárásra.

Valójában nincs sok pénzem, csak sóher vagyok, ha magamnak kell vennem valamit, így bőven kijövök kevés pénzből is. :D

Semmi mágia nincs benne.

És akkor én még nem tartom magam a szorgalom mintaképének, őszintén szólva ha jobban megerőltetném magam, ennél jóval több pénzem lehetne, de így teljesen jól elvagyok egyelőre.

2019. jan. 18. 15:34
 33/35 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%

Mikor befejeztem az egyetemet nekem is volt spórolt pénzem 600 ezer anno. Én középsuli óta "malacperselyeztem". Minden hónapban félreraktam ha csak 150 ft épp, de akkor is. A sok összeg összeadódott.

Nyáron én is mindig dolgoztam. Sokféle munkát kipróbáltam.

Egyetem mellett a 4. félévtől már nem volt teletáblázva az órarendem. Tudtam járni gyakorlatra (nem fizetett) és diákmunkára. Kellett a pénz, mert anyum munkanélküli lett, a végkielégítést elherdálta, lelkileg padlóra került, mindekitől elfordult, így csak rám számíthatott. Az nehéz időszak volt. El kellett osztani a pénzt az egyetemi költségekre, saját fenntartásra (volt hogy havi 8 ezerből kellett kijönnöm), anyukámra meg akkor még verseny szinten sportoltam és az is ette a pénzt. De a pénz félrerakást akkor sem hagytam abba, legyen az bármilyen kicsi összeg is. Akkor lett ehhez az összeghez hozzá nyúlva, amikor államvizsgáztam. Ebből fizettem ki.

Utána az albéretlhez a kauciót és a lakbért, amikor még munkám sem volt.

Megtanított bánni a pénzzel és becsülni ami van. És a legrosszabb helyzetekben is biztonságot adott a tudat, hogy van félrerakott pénzem. De 60 ezertől a 200 ft-ig félreraktam havonta hozzá valamennyit.

2019. jan. 18. 17:33
 34/35 anonim ***** válasza:
27 éves vagyok, mindent önerőből értem el, van diplomám, kétszobás albérletben élek a húgommal egy központi kerületben, jó munkahelyem van bőven átlagon felüli fizetéssel, van megtakarításom és várhatóan két-három év múlva saját lakásom lesz hitellel. Szüleim a közszférában dolgoznak 200 km-rel arrébb, nem tudnak támogatni. Egyetem alatt is szorgalmasan dolgoztam, voltam bolti eladó és pénzügyi/logisztikai gyakornok is, mindig minden tőlem telhetőt megtettem, hogy előrébb jussak az életben. Az egyetemet időben elvégeztem kiváló eredménnyel. Mindent elértem, amit lehetett, és minden terv szerint halad az életemben.
2019. jan. 18. 20:19
 35/35 anonim ***** válasza:
66%
Köszönöm a válaszokat. Le a kalappal előttetek, nagyon ügyesen osztjátok be a pénzt. További sikereket kívánok nektek!
2019. jan. 18. 20:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!