Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miként éltétek meg, hogy párotok komoly örökséghez jut, miközben nektek alig van vagyonotok, okozott ez problémákat?
Mivel mindketten elváltunk már egyszer, házassági szerződéssel a háttérben kötöttük össze életünket annak idején. Ez eddig csak egy papír volt, semmi több. De mióta párom elég szép vagyont örökölt van némi súrlódás köztünk. (Hozzátenném, nem tudtuk, hogy ekkora öröksége lesz, meglepetésként ért minket)
Én nagyon kellemetlenül érzem magam, ő pedig szeretné élvezni a friss lehetőségeket. Nem tudom, mennyire merjek beleszólni a döntéseibe. Próbáljuk úgy beállítani, közösen döntünk, ám ez mégis csak az ő különvagyona.
Nem akarlak elkeseríteni, de az én házasságom hasonló okok miatt ment tönkre. :(
Férjem örökölt jól megvoltunk mégis egy idő múlva már nem engedett beleszólást a döntéseibe. Örökölt ingatlanát eladta. Új autót vett, vállalkozott. Sok pénzt fektetett a cégbe. Eleinte még ment is elég jól, majd egy nagyobb konkurens cég tönkretette. Ekkor igen mély depresszióba esett. Mindenkit hibáztatott a sorsáért a végén még engem is. Hol azért szidott mert beleszoltam a dolgokba, hol azért miért nem szoltam rá. :(
Elváltunk. Nekem évek kellettek míg újra talpraálltam. Boldog házasságban élek második férjemmel és gyerekeinkkel. Volt férjem viszont máig nem tud kimászni a gödörből. Haverok buli és nem fanta hanem pia. :(
Ha eddig jól megvoltatok, próbáljatok együtt döntéseket hozni, ám ne változtassatok túl sokat az életeteken, főleg ne hirtelen döntések alapján. Akkor talán pozitívan élitek meg az öletekbe hulott lehetőségeket. Sok sikert!
legalább gyorsan kiderülne milyen ember is valójában..
ha a pénz miatt elszállna, akkor nekem nem is kellene!
Az én felségem is örökölt pár éve egy házat. Odaköltöztünk a lakásunkat kiadtuk. Jó ötletnek tűnt, de a ház nyelte a pénzt. Régi volt, sokat kellett költeni rá. Úgy döntött feleségem inkább adjuk el és vegyünk másik ingatlant belőle, ami jobb állapotban van. Sikerült jó pénzért eladni, bár egy évbe telt.
Én imádok kertészkedni, amíg az örökölt házban laktunk nagyon szép kertet varázsoltam a megörökölt dzsungelből. Nagyon sok munka és persze pénz is volt benne. Legnagyobb bánatomra felségem lakást akart vásárolni az eladás után. Felvetődött a családi ház is, ám a sors is úgy hozta, hogy lakás lett a vége. Számomra nagyon hiányzik a kert, utálok a lakásban ülni és várni a nagy semmit! Aktív ember vagyok, nem szeretek tétlenül tespedni. Egyre rosszabbul viselem feleségem döntését. Az ő különvagyona, de együtt élünk benne.
Az élet nagyon pocsék kompromisszum elég állítja az embert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!