Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan helyes hozzáállni a párod fiatalkorban elkövetett hibáihoz? Te folytatnád vele ezek után?
3 hónapja ismerem,rendes embernek látszik, nem tudom mit gondoljak róla.
Fiatalon,18évesen 5 évre börtönbe került súlyos testisértésért... A barátai egy bulizós éjszaka után, részegen heccelték,hogy csináljanak valami (szerintük) merész dolgot. Kitaláltàk,hogy ki kell rabolni valakit. A "barátom" megpróbálta kitèpni egy arra járó nő kezèből a táskàt, de a nő nem engedte el, belérúgott ès a szemébe nyúlt. A "barátom" edug a falhoz vágta, elvette a táskáját,aztán ellökte. De a nőnek csontrákja volt,amitől törékenyebb volt a gerince és 3 csigolyája eltört a falhozvágástól és az eséstől,a rák miatt nehezebben gyógyult, részlegesen lebénult és még azelőtt meghalt,hogy a "barátom" kiszabadult volna.
Bánja,tudatában van a tette súlyának,pszichológuahoz is járt miatta.De azt is bevallotta,hogy látta,hogy a nő a földön maradt,mégsem hívott segítséget,hanem elfutott a többiekkel. De azóta semmilyen rendőrségi ügye nem volt.
Igazából még nem tudom,hogy el tudnék-e ettől tekinteni és folytatni vele a kapcsolatot, én elítélek minden bűncselekményt,pláne ha bántanak valakit,lehet elfogult is vagyok.
Kíváncsi vagyok ki hogyan állna ehhez az esethez, mi a véleményetek.
A pszichologusom edesanyja is hasonloan halt meg. O idos volt, csavo fellokte mikozben kirabolta es a noci ottmaradt a foldon - meghalt.
A sors fintora ugy hozta, hogy iskolatarsam anyja biro volt es elvittek minket egy nyilt targyalasra es akkor jottem ra, hogy ez az o anyukaja, mikor behivtak tanunak.
Az emberi elet tabu. Megolni valakit vagy a halalat siettetni nem kis hiba, hanem szornyu tett.
Az őszintesége értékelhető, de nekem pl. egy agresszív fax volt a faterom, emiatt én eleve nem közösködök olyan emberrel, aki valaha gyenge nőkre és gyerekekre támadt.
Itt nem fogsz egyértelmű választ kapni, neked kell eldöntened, hogy bevállalod-e ezt a kapcsolatot. Én nem vállalnám be. Volt aggresszív barátnőm, szakítottam is vele emiatt, mert éreztem, hogy sokszor csak a fizikai fölényem miatt nem üt meg. Amikor egy embernél felmerül, hogy ha tudna, bántana, az azonnal leves.
Szerintem ez az ember soha nem volt normális és most sem az.
Van amit nem lehet egy sajnálommal elintézni. Írták már elöttem,hogy bármikor leállhatott volna ha akar.
Az őszinteségét meg ,háát...nem is tudom,tudnám-e "értékelni". Szerintem attól hogy ezt "őszintén" elmondta automatikus felmentést vár. De egy olyan embernek aki ilyesmit csinál megkérdőjelezhető az őszintesége.
Abba belegondoltál már, hogy mi van ha ez csak a szépített, publikus verzió? Honnan tudhatod biztosan hogy így történt,láttad a bírósági jegyzőkönyveket? Gondolkozz már, szerinted csak így és ennyi történt? Mi van ha nem? A gerinctörést kimagyarázta, de mi van ha bántotta is a nőt?
Ne haragudj, de nekem valami nem stimmel ezzel a történettel. Sehogy nem jön össze hogy részeg, íjedőd tinik vagánykodni akarnak meg az hogy valaki 3 helyen eltöri egy ártatlan nő gerincét. Való igaz, ha csak heccelni akarna elcsórnak valamit a boltból, csengetnek és elszaladnak, meghúzgálják a lányok szoknyáját... De aki 5 évet kap súlyos testi sértésért, az már előtte sem ezen a szinten volt.Sokáig foglalkoztam ifjúságvédelemmel,làttam már problémás kamaszokat és bűnöző hajlamú fiatalokat is, hidd el világos különbséget lehet tenni közöttük, gondolj a nem régi Sólyi esetre. A 16 éves srác előre eltervezte hogy megöli a 8 éves kislányt.
Szóval szerintem ezek már nagyobban gondolkoztak, lehet már az italozás előtt eltervezték,hogy elintéznek valakit. Lehet az ital hatására erősödött fel ez a gondolat vagy inkább azzal heccelték egymást hogy ki meri megtámadni. Biztos ,hogy a többit csakis felbújtásért vették elő? Ha az ő szaván kívül nincs rá bizonyíték, akkor én nem lennék benne biztos, hogy ők nem bántották a nőt. Még ha a rák miatt tört is el a gerince akkor is üthették. Aztán szerencséjük volt,mert az esetleges ütésnyomok betudhatóak voltak a 30-40 perces betonon való rángatózásnak. És lehet nem is emlékezett rá tisztán a nő hogy mi történt vele miután a falhoz vágták, mivel a gerinctörés olyan fájdalmas,hogy gyakorlatilag eszét vehette a fájdalom és nem nagyon érzékelte hogy mi történik vele.
És hogy őszinte legyek kétlem, hogy ha egy csapat részeg,tizenéves barom éjszaka bekerít egy nőt, csak a táskáját akarja elvenni,pláne hogy nem is idős hölgyről, hanem viszonylag fiatal, 35-36 éves nőről van szó. Ha hirtelen akarja kikapni a táskát a kezéből, a nőnek nem lett volna ideje visszarántani a táskát. De ahogy mondtam szerintem ez korántsem a táskalopásra ment ki. Valószínűbb, hogy a csipet-csapat közre fogta és fogdosták, erőszakoskodtak vele, ő pedig intenzíven védekezett, ezért dühödött be és vágta a barátod a falhoz. Kicsit valószerűtlet,hogy egy 18 éves férfi cibálta a táskát egy rákos nő kezéből, akinek egy mozdulattal el lehet törni a geincét, de ő vissza tudja tartani a táskáját 1 kézzel, merthogy a másikkal a barátod szemébe nyúlt és karmokta az arcát. Ahogy az is valószerűtlen hogy miután a falhoz vágta, - vagyis már legalább az egyik csigolyatörését elszenvedte a háromból- még mindig fogta a táskát és volt ereje rúgdosni és karmolni. És hogy a többi, akik az értelmiszerzői voltak ennek csak álltak és nézték hogy a haverjukat karmolja és rúgdossa az áldozat akit kiszemeltek neki..
Vagyis szerintem végig arra ment ki hogy megerőszakolják és/vagy megverjék, csak nem számoltak azzal,hogy miután a földre kerül koordinálatlanul rángatózni kezd és gerincvelőfolyadék fog ömleni az orrából,amiről gondolom azt sem tudták mi az; és ettől már lehet hogy megíjedtek/elment a kedvük és úgy döntöttek jobb lelépni. És szerintem csak ekkor figyeltek fel a táskára,és igenis a benne lévő értékek miatt vitték el. Azt nem írtad hogy minden benne volt-e a táskában, szerintem megosztoztak a szajrén és az üres táskát dobták a kukába.
Igy már hihetőbben hangzik,a barátod története igencsak hiteltelen, nem tudom,hogy nem tűnt fel eddig. De nem ítéllek el, biztos nagyon meggyőzően előadta, hogy itt ő az áldozat,akinek együtt kell élnie a tette súlyával, amiért a rák a hibás, te meg bedőltél az olyan dolgoknak hogy sírva mesélte,mit mondtak a nő megtalálói.Pedig nem valószínű, hogy 3 csigolyatöréssel nyugodtan feküdt volna míg ők elmennek és csak azután kezdi el az emverfeletti szenvedését...
Egyértelmű, hogy jóérzésű ember nem adna esélyt egy féregnek még az életre sem, nemhogy egy párkapcsolatra. De a tanácsom az hogy alaposan járj utána,győződj meg róla,hogy igazak-e az állításai,és tényleg minden úgy történt-e ahogy mondja, mert gyakorlatilag bármit mondhat; te nem tudott mit vallott annak idején a nő. Próbálj információt szerezni a nyomozásról és a tárgyalásról, de a nő családját is felkeresheted ( de vigyázz,mert ha elmondod hogy a nő támadójának a barátnője vagy esetleg még te is tettlegesség áldozata leszel, de azért találj ki valami). Vagy a többit is megkeresheted akik benne voltak, és akikkel szerintem nem véletletlenül - nem tartja a kapcsolatot és hallgasd meg az ő verziójukat is.
De én a helyedben egyszerűen kidobnám az egyént mint macskát arra a bizonyos helyre. A nő családjának sok erőt kívánok, neked eszet a jó döntéshez, a barátodnak meg egy tüzes vasat a végbelébe és hogy az élet rója le neki az adósságát egy agydaganat vagy egy tüdőrák formájában, hadd tudja meg milyen érzés.
Hát, 64-es, súlyos dolgokat írtál...Végülis logikus, amit arról írtál, hogy 1 kézzel kellett vissztartania a táskát és a 2 esés között még hogy tudott rugdosni és karmolni...
(Amúgy igy van, nem hallottam semmit az ügyről más forrásból csak tőle. Azt pedig nem tudom,üresen dobták-e el a táskát).
Köszi a válaszod, hasznos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!