Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan helyes hozzáállni a párod fiatalkorban elkövetett hibáihoz? Te folytatnád vele ezek után?
3 hónapja ismerem,rendes embernek látszik, nem tudom mit gondoljak róla.
Fiatalon,18évesen 5 évre börtönbe került súlyos testisértésért... A barátai egy bulizós éjszaka után, részegen heccelték,hogy csináljanak valami (szerintük) merész dolgot. Kitaláltàk,hogy ki kell rabolni valakit. A "barátom" megpróbálta kitèpni egy arra járó nő kezèből a táskàt, de a nő nem engedte el, belérúgott ès a szemébe nyúlt. A "barátom" edug a falhoz vágta, elvette a táskáját,aztán ellökte. De a nőnek csontrákja volt,amitől törékenyebb volt a gerince és 3 csigolyája eltört a falhozvágástól és az eséstől,a rák miatt nehezebben gyógyult, részlegesen lebénult és még azelőtt meghalt,hogy a "barátom" kiszabadult volna.
Bánja,tudatában van a tette súlyának,pszichológuahoz is járt miatta.De azt is bevallotta,hogy látta,hogy a nő a földön maradt,mégsem hívott segítséget,hanem elfutott a többiekkel. De azóta semmilyen rendőrségi ügye nem volt.
Igazából még nem tudom,hogy el tudnék-e ettől tekinteni és folytatni vele a kapcsolatot, én elítélek minden bűncselekményt,pláne ha bántanak valakit,lehet elfogult is vagyok.
Kíváncsi vagyok ki hogyan állna ehhez az esethez, mi a véleményetek.
Ne haragudj, de amit írtál..
"pl autópályán csak maximum 50km/h-val megy"
Ez például nettó baromság. Pont azzal akadályozza/zavarja a forgalmat, hogy egy olyan helyen, mint az autópálya nem normális sebességgel halad.
" ha egy lépcsőn előtte meg egy idős ember vagy egy kisgyerek még óvatosan sem megy el mellette"
Úgy gondolom, hogy ez alap. Nem csak akkor, ha idős vagy kisgyerek megy el mellett, hanem mindig.
"kutyát eleve nem is tart,nehogy megtámadjon valakit"
A számos kutya fajta van ami, ha normálisan van tartva senkit se fog megtámadni soha.
Ezért csak 5 évet kapott??? Szégyen....
Soha többé nem tudnék rá emberi lényként tekinteni, miután ezt megtudom.
"De azt mondja azóta mindenre apróságra odafigyel,nehogy megint elszabaduljanak a dolgok és baj legyen belőle,pl.autópályán csak maximum 50km/h-val megy"
Na, vagy kamu, vagy tényleg elmebeteg a pasi.
Az ugye megvan neki, hogy autópályán van kötelező minimum sebesség, és pont emiatt fogják megbszni? (legalábbis remélem)
:DDDD
Lehet hogy hülyeség,de arra értettem,hogy a szándék megvan benne. De mindegy,most úgyis bármit írok te úgy dogod kiforgatni mintha felmenteném,pedig csak egy előző kommentre válaszoltam,aki azt írta megvizsgálná,hogy felismerte-e magában azt vonást ami ehhez vezetett.
Egy véleménnyilvánító kérdést légyszives ne változtass a kötekedéseddel egy védőakciöhoz,it egy buta kislány,aki tisztában sincs a dolgok jelentésével és el sem tudja képzelni mi történt valójában intéz a pasija érdekében. Mert nem így van. Egyszer leírtad a véleményed,köszi,az bőven elég, arra voltam kíváncsi nem arra hogy hogyan tudsz mindent kiforgatni .
"Azt mondja amúgy csak ki akarta venni a kezéből a táskát és elfutni, de a nő nem engedte el, és hát próbàlt védekezni szegény. Ő rúgta meg a "barátomat" és a körmével az arcába mart."
A barátodra érted, hogy SZEGÉNY csak próbált védekezni? Ő döntött úgy, hogy megtámad és kirabol egy embert, nehogy már még őt kelljen sajnálni, mert a nő próbálta megvédeni magát. Az egész leírásod arról szól, hogy próbálod mentegetni. És ahogyan előadta neked, hogy fiatal volt, ittas, a barátai beszélték rá, az is úgy tűnik, mintha ő is csak mentegetné magát, próbálná a saját felelősségét kisebbíteni. Az ilyen embert nem lehet komolyan venni. Hozott egy kegyetlenül rossz döntést, amivel valakit a hátralevő életére súlyosan károsított egészségügyileg és valószínűleg pszichésen is. Mások is voltak fiatalok, ittasak, rossz társaságban, mégsem követték el azt, amit a barátod. Neki ilyen az alap mentalitása, hogy képes volt erre, mert nem volt benne az a gát, hogy visszafogja magát, gondolván a következményekre, arra hogy mit okozhat másoknak, milyen hatással lesz a cselekedete több ember életére.
Te eldöntötted hogy vele maradsz. Most a döntésed igazolására keresel véleményeket de itt egyet sem találsz. Ezt úgy hívják hogy kognitív disszonancia.
Próbáld kia a srácot: kérdezd meg mi lenne ha szakítanátok, figyeld a reakcióját. Biztos nem azt fogja mondani hogy elenged békében. Garantálom hogy törni zúzni fog, agresszív lesz.
A másik dolog: ha valakinek állandóan arra kell figyelnie hogy nehogy kijöjjön belőle az állati énje akkor ott nagy bajok vannak.
Amíg tudja tartaja magát előtted de ez csak időszakos.
38,a nőre értem.
Most komolyan miért akartok úgy beállítani mintha egyetértenék a tettével,mikor csak kikértem a véleményeteket az esetről és ismertetem a pontos körülményeket??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!