Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan helyes hozzáállni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan helyes hozzáállni a párod fiatalkorban elkövetett hibáihoz? Te folytatnád vele ezek után?

Figyelt kérdés

3 hónapja ismerem,rendes embernek látszik, nem tudom mit gondoljak róla.

Fiatalon,18évesen 5 évre börtönbe került súlyos testisértésért... A barátai egy bulizós éjszaka után, részegen heccelték,hogy csináljanak valami (szerintük) merész dolgot. Kitaláltàk,hogy ki kell rabolni valakit. A "barátom" megpróbálta kitèpni egy arra járó nő kezèből a táskàt, de a nő nem engedte el, belérúgott ès a szemébe nyúlt. A "barátom" edug a falhoz vágta, elvette a táskáját,aztán ellökte. De a nőnek csontrákja volt,amitől törékenyebb volt a gerince és 3 csigolyája eltört a falhozvágástól és az eséstől,a rák miatt nehezebben gyógyult, részlegesen lebénult és még azelőtt meghalt,hogy a "barátom" kiszabadult volna.

Bánja,tudatában van a tette súlyának,pszichológuahoz is járt miatta.De azt is bevallotta,hogy látta,hogy a nő a földön maradt,mégsem hívott segítséget,hanem elfutott a többiekkel. De azóta semmilyen rendőrségi ügye nem volt.

Igazából még nem tudom,hogy el tudnék-e ettől tekinteni és folytatni vele a kapcsolatot, én elítélek minden bűncselekményt,pláne ha bántanak valakit,lehet elfogult is vagyok.

Kíváncsi vagyok ki hogyan állna ehhez az esethez, mi a véleményetek.

2018. szept. 24. 22:57
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
86%

Normális ember szóba se áll ilyennel, miután megtudja, hogy mit csinált.

2018. szept. 25. 12:08
 42/65 anonim ***** válasza:
80%
#40 Fogalmazz egyértelműben, és nem lesznek félreértések. :)
2018. szept. 25. 12:56
 43/65 anonim ***** válasza:
84%

Ez brutális, ne haragudj. Értékelendő, hogy ezt őszintén elmondta, és nem próbálta eltitkolni, de ennyi. Nekem ez erkölcsileg nem fér bele, iszonyú empatikus vagyok, és már a leírás, és a kommentjeid is felzaklattak. Szerencsétlen nő, nem volt neki elég a rák, és a tudat, hogy meg fog halni, élete utolsó éveiben még gerinctöréssel is szenvedett, ráadásul kb. magatehetetlenné vált, mivel még enni sem bírt egyedül, így gondolom más, alapvető emberi szükségleteit sem bírta elvégezni. Nem beszélve arról a stresszről, amit a rablás okozhatott benne.

Értem, hogy megbánta, meg stb, de azt gondolom, hogy normális ember ilyet részegen sem tesz. Én egy percet sem lennék képes eltölteni ilyen alak társaságában többé, mutassa magát akármilyen rendes, bűnbánó embernek, és az sem igazán számítana, mennyire szerettem bele.

28N

2018. szept. 25. 16:05
 44/65 A kérdező kommentje:
Köszönöm,ez értelmes komment volt.
2018. szept. 25. 16:09
 45/65 anonim ***** válasza:
90%

És mennyi idő után találtak rá?

Az sem lehetett kellemes, ha mondjuk 1 óra hosszáig egyedül vergődött a földön a sötétben, törött gerinccel, embertelen fájdalmakkal, miközben az orrán jött a gerincvelő folyadék. Amúgy a gerictörés annyira fáj hogy voltak akik napokkal,hetekkel is öngyilkosok akartak lenni mert nem bírták a fájdalmat. Hát még egy pár perces gerinctörés, ráadásul,úgy hogy az illetőnek gerincrákja van. És még arra sem voltak képesek azok a kis hulladékok hogy visszadobják a telefonják,legalább hívjon magához mentőt,hagyták volna ott meghalni, ha nem találják meg. Vergődj ilyen állapotban 1 órát orvosi ellátás nélkül és könnyebb lesz a döntésed a rendes barátoddal kapcsolatban. Ne haragudj, de már kitörölheti azzal,hogy vigyáz a gyerekekre meg átkíséri az idős néniket,bácsikat az úton, sőt azzal is ha macskákat szed le a fáról...Attól jobb volt szerinted annak a szerencsétlennek amíg ott kínlódott mint egy kutya, hogy arra gondolt a támadója 5 év múlva majd lassan fog hajtani? Nem, nem volt jobb . Ezektől nem kissebbedik a bűne. Amúgy is, csak üres kifogás a körülmények áldozatának beállítania magát...Basszus,millió alkalma lett volna leállni ! 1. Választhatott volna másik áldozatot, ha rákos volt biztosan látszott rajta, vékony, beteges kinézetű lehetett. Lehetett volna a pasidban annyi jó érzés,hogy akkor nem vele "heccel". 2.Amikor nem a nő nem adta a táskát,dönthetett volna úgy,hogy mivel ez úgyis csak hecc,ha nem tudom kivenni a kezéből akkor hagyom és majd kiveszem máséból. De ő inkább a falhoz vágta. 3.Miután a falhoz vágta és elvette a kezéből a táskát, gondolkozhatatt volna,hogy helló,én heccelek vele ártatlanul, valószínűleg halálra rémítettem ahogy rárontottam aegy csapat marhával a hátam mögött, most vágtam neki a falnak és még a táskáját is elvettem, akkor megérdemlem azt a párt ütést és karmolás,ezért inkàbb eliszkolok a hőn áhított táskával és nem vágom még a földhöz is. 4.Ha már eltördeltem valakinek a gerincét az a minimum,hogy mentőt hívok, előbb útobb úgyis elkapnak.

+ Egy kis csemege: Ha nem törékenyebb a gerince akkor is beverhette volna a feját a falba, ami miatt lehetett volna baja akkor is egészséges. Amikor a földhöz vágta akkor is eshetett volna pont rosszul a fejére, van aki tök egészségesen meghal attól hogy elesik és beveri a fejét. A nyakára is eshetett volna rosszul, azonnal meg is halhatott volna. A karját vagy a bordáit is eltörhette volna ha úgy esik. Egyik ,másik vagy mindkét eséstől belsővérzése, belső sérülései is lehettek volna. Hangsúlyozom,mindezt akkor ha eleve egészséges.

UI: (Ha azért mert megrúgta, és megkarmolta a falhoz vágta, aztán a földhöz, ha nincs a rákja,ami miatt eltörik a gerince és nem marad a földön, hanem feláll és tovább védekezeik vagy megpróbálja visszaszerezni a táskáját, szerinted mit csinált volna vele a barátod? Biztos nem dobja vissza neki a táskáját és annyiban hagyva elfut,mert azt korábban is megtehette volna. Vagyis NEM A RÁK OKOLHATÓ A TÖRTÉNTEKÉRT! Minden feleősség kizárólag az elkövetőt terheli).

2018. szept. 25. 16:56
 46/65 anonim ***** válasza:
62%
Ugye ez vicc? :D Neked is kene vmi lelekbuvar h kideritse miert vagy ilyen eletveszelyesen ostoba es aztan jol ki kene ebbol kuralni. Ne akarj hos megmento lenni. Keress egy normalis ferfit normalis csaladi hatterrel es normalis baratokkal.
2018. szept. 25. 16:58
 47/65 A kérdező kommentje:

#45-ös, ez kijózanító érvelés volt, köszönöm !

Amúgy 30-40 perccel később találták meg. Biztosan egy örökkévalósàg volt neki:"( Ráadásul február volt, a hidegben kint feküdt a földön :"(

Tényleg köszi a kommented, hasznos volt.

2018. szept. 25. 17:11
 48/65 anonim ***** válasza:
72%

Elolvastam a kommentjeidet kerdezo. Igazabol mar te is kezdesz duhiteni. Aki ennyire "megbocsato" mint te az szinten nem allhat vmi nagy erkolcsi magaslaton, csak te egy gyenge picike fiatal gyava no vagy, aki a fizikai adottsagai es a konfliktuskerulese miatt nem csinalt meg semmi rosszat, nem pedig a megingathatatlan erkolcsei miatt. Ha egy kicsit erosebb ferfi testbe szulettel volna akkor te is egy ugyanilyen bizonyitasi kenyszeres, zabolatlan es befolyasolhato fiu lennel, mint a lovagod. Innen a nagy szimpatia, a melyben igazabol ugyanolyanok vagytok. Nem is nagyon jutok szohoz a dobbenettol, hogy hogy lehetsz ilyen kis tolerans.

Egyetlen esetben lehetne ezen tullepni. Ha mar nem huszonharom, hanem harmincharom eves lenne es az elmult tiz evben idot es anyagiakat nem kimelve AKTIVAN tett volna a vilag jobbitasaert. A kikerulom a nenit a lepcson az ne is haragudj de lepkefing. :D Ha igazan komolyan gondolna a fiatalember akkor belevetne magat az onkenteskedesbe es probalna valahogy torleszteni az adossagot az aldozatvallalasaval. Az h innentol nem lessz rossz fiu es mint valami szellem kovalyog a tarsadalomban az nagyon keves. Na, ha mar eltelt volna a szabadulasa utan jo sok ido es hitelt erdemloen tudja bizonyitani, hogy emberfeletti munkaval igyekezett jo dolgokat tenni, a csaladtol bocsanatot kert volna, sulikba jarna prevencios eloadast tartani, stb. stb. akkor ebben az esetben elgondolkodnek a dolgon. Meg ez sem volna hatarozott igen, csak egy talan. A te fiud nem tett meg semmi jot, csak rosszat, a szabadulasa ota meg egy artalmatlan szurke kiseger. Ez igy keves.

2018. szept. 25. 17:20
 49/65 A kérdező kommentje:

Te se lehetsz egy erkölcsbajnok, ha ismeretlenül így osztod az eszed. Nem kell feltételezésekbe bocsátkozni rólam, tudod nem erkölcsös dolog valakit azzal vádolni hogy bűnöző lenne ha tehetné,csak mert kiírt egy kérdést,mire amúgy véleményt és nem kikotatást kért.

Mutass màr egy "megbocsátó" szegmenst? Szerintem mindenhol megfelelően kihangsúlyoztam hogy nem helyeslem a tettét, de a nagy erkölcseid megférnek a kiforgatással.

Nesze adok neked csámcsognivalöt amit erkölcsösen kiforgathatsz : Nem 23, hanem 30 éves, humanitárius munkát nem végez.

Ez nem naivitás,hanem tényközlés,márha tudod mit jelent a szó,de szerintem az erkölcs szó jelentésével sem vagy tisztában csak anonimitásba burkolózva dobálózol a nagy a szavakkal.

Komolyan szörnyű, hogy az olyan értelmes kommentek helyett mint a 45-ös vagy egy előtte szóló 28 éves,és az első 2 oldal kommentelői helyett idiótákkal kell veszekednem... Angyalkáim ez az oldal nem vita-indításra szolgál,csak a kérdésre kell válaszolni. Ha nincs érdemi mondani valód nem kell kötekedni,mert törölni fogják a kommenteidet ha nem témába vág.

2018. szept. 25. 17:48
 50/65 anonim ***** válasza:
68%

Adatokon rugozni tudsz, hogy nem talaltam el az eletkorat, de most probalj meg a lenyegre is valaszolni te kis tolerans: tett barmi jot is vagy csak nem tesz rosszat? En csak az elso esetben tartom megbocsathatonak. Te enelkul is hajlasz ra es nem kavar fel elegge amit tett. Nem kavar fel annyira, mint engem. Ebbol szerinted mire kovetkeztessek veled kapcsolatban? Csak arra tudok, hogy te elnezobb vagy nalam. Es miert vagy elnezobb nalam? Mert nem olyan merevek az erkolcseid, mint az enyemek, benned tobb a rugalmassag. Es ne gyere nekem most a gimibol ismert ervkeszlettel, hogy hogy merek barmifele kulonbseget tenni, esetleg rangsort allaitani az emberek kozott. Ram ezzel a bargyusaggal nem lehet hatni.

A kommentem toroltetesevel valo burkolt fenyegetesed sem gyozott meg arrol, hogy olyan szuper ember lennel.

Amugy meg ott a valasz a kerdesedre, hogy hogyan lehet hozzaallni. Ott van, csak irtam mast is, mert miert ne irnek?

2018. szept. 25. 18:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!