Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan helyes hozzáállni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan helyes hozzáállni a párod fiatalkorban elkövetett hibáihoz? Te folytatnád vele ezek után?

Figyelt kérdés

3 hónapja ismerem,rendes embernek látszik, nem tudom mit gondoljak róla.

Fiatalon,18évesen 5 évre börtönbe került súlyos testisértésért... A barátai egy bulizós éjszaka után, részegen heccelték,hogy csináljanak valami (szerintük) merész dolgot. Kitaláltàk,hogy ki kell rabolni valakit. A "barátom" megpróbálta kitèpni egy arra járó nő kezèből a táskàt, de a nő nem engedte el, belérúgott ès a szemébe nyúlt. A "barátom" edug a falhoz vágta, elvette a táskáját,aztán ellökte. De a nőnek csontrákja volt,amitől törékenyebb volt a gerince és 3 csigolyája eltört a falhozvágástól és az eséstől,a rák miatt nehezebben gyógyult, részlegesen lebénult és még azelőtt meghalt,hogy a "barátom" kiszabadult volna.

Bánja,tudatában van a tette súlyának,pszichológuahoz is járt miatta.De azt is bevallotta,hogy látta,hogy a nő a földön maradt,mégsem hívott segítséget,hanem elfutott a többiekkel. De azóta semmilyen rendőrségi ügye nem volt.

Igazából még nem tudom,hogy el tudnék-e ettől tekinteni és folytatni vele a kapcsolatot, én elítélek minden bűncselekményt,pláne ha bántanak valakit,lehet elfogult is vagyok.

Kíváncsi vagyok ki hogyan állna ehhez az esethez, mi a véleményetek.

2018. szept. 24. 22:57
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem egy egyszerű dolog. Letöltötte a büntetését és folytathatja az életet, de ez biztos, hogy megbélyegezte élete végéig.

Viszont kétlem, hogy részeg állapotban egy normális ember ilyet csinálna.

Amit a barátod csinált annak kihatása lehet rád is a jövőben. Nem egy bolti lopásról van szó, ahol nem ártott senkinek (nyilván igen, de másképpen), hanem súlyos testi sértésről, ami ezek szerint kijöhet rajta részegen akármikor.

Ha ennyire nem tudja fékezni magát, mi lesz ha lesz egy gyereketek, aztán ünnepelnek majd a "barátaival"? Hazamegy és összever titeket, mert ezt mondták neki?

2018. szept. 25. 00:51
 12/65 anonim ***** válasza:
100%

Sok baromságot csinál az ember gyerekkorban...De a RABLÁST ne nevezzük botlásnak ,meg hibának,sőt még gyerekkori hülyülésnek se...Az nem rabol..Be megy a boltba ellop pár dolgot azt fuuu...betör egy kirakatott fuuu...De nem oda megy valakihez és bántalmaz +elveszi a cuccait..Én mind2 dologért életfogytiglant adnék..Kettő együtt halál büntetés...az ilyenre nincs szüksége a társadalomnak.

És a legszebb h még gyáva is mert egy nővel kezdett valszegg abból is valami nád szállal..De a gyávaságát még az is bizonyítja ,h az alkoholra fogja...Piás állaptomban sem bántottam senki soha azért mert ittam vagy mert beszólt.

2018. szept. 25. 01:37
 13/65 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, edes egyem meg, meg terapiara is kellett jarnia, mert tonkretette valakinek az eletet. Plusz annak a valakinek az egesz csaladjaet a semmiert. Egy viccert. Te hülye vagy hogy szobaallsz egy ilyen undorito fereggel. Az alkohol nem valtoztatja meg a szemelyiseget, csak feloldja a gatlasaidat. Semmit nem teszel meg tole amit ne tennel meg jozanul. Baratkozzal vele, aztan majd hatha egy rosszabb pillanataban teged is a falhoz vag mert ellenkezest eszlel.

Rendes embernek latszik... agyam eldobom. Ne legy mar ennyire ostoba.

2018. szept. 25. 05:16
 14/65 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj de en fiatal koromban azzal szorakozutunk a többiekkel hogy becsongettunk hazakhoz és elfutottunk.Vagy telefon betyarkodtunk.Ezek fiatal kori hülyeséget,amit viszont a parod csinált..viccbol kirabolji egy nőt??!!Durva...
2018. szept. 25. 06:47
 15/65 anonim ***** válasza:
91%
Pont ezt akartam irni, fiatal koromban reszegen hazavittem par utcatablat meg fuveztunk, nem vertem heccbol gyenge noket, mindenki csinal hulyeseget reszegen de nem mas ember karara, halalara, a parod befolyasolhato,helytelen ertekrenddel rendelkezo ember akiben rejtwtt agresszio van. Mi van ha eltek boldogan de amint nem boldog beszivja ujra a haveri kore es hulyesegbe rantja v alkoholhoz fordul es agressziv lesz? Lehet h soha nem jonnenek ezek ujra elo de a kockazata az elozmenyek miatt nagyobb mint masnal.
2018. szept. 25. 06:59
 16/65 A kérdező kommentje:

Értem,köszönöm a válaszokat.

Annyit tennék hozzá, hogy nem ez a tetkós rosszfiú-típus,tényleg rendesnek látszik,tényleg felfogta a tette súlyát és azóta sem alkoholt nem ivott, sem rossz társasággal nem állt le,látszólag tényleg megbánta és most megfogasta hogy soha többé nem tesz kárt senkiben, amihez eddig tartotta is magát.

Illetve a 10-esnek címezve, nem ő rúgta meg a nőt, hanem a nő rúgta meg . Azt mondja amúgy csak ki akarta venni a kezéből a táskát és elfutni, de a nő nem engedte el, és hát próbàlt védekezni szegény. Ő rúgta meg a "barátomat" és a körmével az arcába mart. A "barátom" pedig ellökte magától, sajnos pont neki a falnak. Ott kitépte a táskát a nő kezéből, és már nem akarta mégegyszer ellökni, de a nő továbbra is ütötte és karmolta, ezért a földhöz vágta...

És a halálában sem sok szerepet játszott, terméazetes halállal, rákban halt meg. Ha nincs ez a támadás akkor is meghalt volna, "csak" így megkeserítették az utolsó 1-2 évét, az egyik karját egyáltalán nem tudta használni, így gondolom még enni sem tudott segítség nélkül... És persze maga a rák fájdalmai mellett hónapikig el kellett viselnie a gerinctörésből következő ugyanolyan szintű fájdalmat...Nyugodjon békében.

Ha a támadáshoz köze lett volna a halálának,akkor a "barátom" nem úszta volna meg 5 évvel, mert emberöléssel vagy halált okozó testi sértéssel vádolták volna. De "csak" súlyos testi sértésért és segìtségnyújtás elmúlasztásáért ítélték el. A többieket is elővették felbújtásért, egyikükkel sem beszélt azóta.

Ja, és nem vagyok buta kislány, akinek ez tetszik,fenti is írtam,hogy szélsőségesen elítélem a bűnözést, főleg ha ártatlanokat bántanak. Amikor megismertem nem tudtam és nem is gondoltam volna ezt róla, nem rég mesélte el. Az ellenszenvem mellett számításba vettem azt is, hogy nem így tervezte, megbánta, látszólag az átlagnál nagyobb tiazteletet mutat az emberi élet és testi épség felé, azóta nem fogyasztott alkolhot és nem bántott senkit.

De még nem hoztam semmilyen döntést, jöhetnek még vélemények.

2018. szept. 25. 08:02
 17/65 A kérdező kommentje:
*És még annyit, hogy ha egészséges embert szúrnak ki, nem lettek volna ilyen súlyos sérülései, de ennek a szegény nőnek gerincrákja volt, ami miatt ultratörékeny volt a gerince, ilyen állapotban a gerinc kissebb, bagatell dolgoktól is képes megsérülni - ez persze kicsit sem volt bagatell dolog.
2018. szept. 25. 08:06
 18/65 anonim ***** válasza:
97%
Te mar meghoztad a dontesedet. De legalabb ne mentegesd ot, mert ez csak meg rosszabb lesz. Remelem, akkor is mentegetned, ha a te anyad/nagyid lett volna az a no... randizzal vele akkor. Aztan imadkozz, hogy egy idos holgy csaladtagod se talalkozzon vele egy sotet utcaban.
2018. szept. 25. 08:10
 19/65 anonim ***** válasza:
100%
Nem folytatnám, de bele sem kezdtem volna. Kizárt, hogy ennek nem voltak jelei.
2018. szept. 25. 08:13
 20/65 A kérdező kommentje:
Nem,még nem hoztam meg a döntést,csak pontosítottam a leírást.
2018. szept. 25. 08:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!