Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan helyes hozzáállni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan helyes hozzáállni a párod fiatalkorban elkövetett hibáihoz? Te folytatnád vele ezek után?

Figyelt kérdés

3 hónapja ismerem,rendes embernek látszik, nem tudom mit gondoljak róla.

Fiatalon,18évesen 5 évre börtönbe került súlyos testisértésért... A barátai egy bulizós éjszaka után, részegen heccelték,hogy csináljanak valami (szerintük) merész dolgot. Kitaláltàk,hogy ki kell rabolni valakit. A "barátom" megpróbálta kitèpni egy arra járó nő kezèből a táskàt, de a nő nem engedte el, belérúgott ès a szemébe nyúlt. A "barátom" edug a falhoz vágta, elvette a táskáját,aztán ellökte. De a nőnek csontrákja volt,amitől törékenyebb volt a gerince és 3 csigolyája eltört a falhozvágástól és az eséstől,a rák miatt nehezebben gyógyult, részlegesen lebénult és még azelőtt meghalt,hogy a "barátom" kiszabadult volna.

Bánja,tudatában van a tette súlyának,pszichológuahoz is járt miatta.De azt is bevallotta,hogy látta,hogy a nő a földön maradt,mégsem hívott segítséget,hanem elfutott a többiekkel. De azóta semmilyen rendőrségi ügye nem volt.

Igazából még nem tudom,hogy el tudnék-e ettől tekinteni és folytatni vele a kapcsolatot, én elítélek minden bűncselekményt,pláne ha bántanak valakit,lehet elfogult is vagyok.

Kíváncsi vagyok ki hogyan állna ehhez az esethez, mi a véleményetek.

2018. szept. 24. 22:57
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
#50 ô is elismerte hogy sok éve szabadult a pali, és semmit nem tett a társadalomért. Most inkább te estêl picit túlzásba, de sebaj, mindenkivel előfordul. :)
2018. szept. 25. 18:16
 52/65 A kérdező kommentje:

Már a fejembe is látsz,hogy tudod engem nem kavart fel. Szánalmas vagy.

Tudod ez egy kérdés-feletes oldal, nem kell kiélni itt az összes nyűgöd,indulatot,nincs értelme ha habzó szájjal rikácsolsz. Elég ha ismerteted a tényeket.

De te ezek szerint idegbetegebb és kötekedőbb vagy nálam, nagyon merevek lehetnek az erkölcseid ha ezt megengedik.

És ha már annyira merevek az erkölcseid meg annyira felkavart mutathatnál tiszteletet a történtek iránt azzal,hogy nem trollkodod szét a kötekedéseddel a kérdést. De úgy lászik te kevésbé tartod tiszteletben nálam a dolgot,mert nem a lényegről beszélsz,hanem magadat fényezed.

(Nem kell válaszolni,viszont látásra,mehetsz is).

2018. szept. 25. 18:20
 53/65 anonim ***** válasza:
44%
#51 Elfogadom, h leirta, gyorsan olvastam. Es azt sem tagadom, hogy nem igazan tetszett a kerdezo hozzaallasa, innen a hevessegem.
2018. szept. 25. 18:27
 54/65 anonim ***** válasza:
8%

A szanalmasozas nem erv.

Kerdezo, mondhatsz meg ram csunyakat es bucsuzkodhatsz is tolem a vilag osszes nyelven bizony en azt fogok irni, amit csak jol esik.

A kerdesedre feleltem, hogy milyen feltetellel tartom megbocsathatonak. Eleg gyenes valaszt adtam az elso valaszom masodik bekezdeseben, nincs okod panaszra. Te erre semmilyen reakciot nem adtal es ugy teszel, mintha pusztan kotekednek. Ez nem igaz. Legyek kemeny es mondjam azt, hogy hazudsz?

Azt nem varhatod el, hogy az emberek robotikusan, erzelmek nelkul adjanak valaszokat. Az emberek mindig fognak olyasmit is irni, ami neked nem tetszik vagy feszegeti a kerdes hatarait, de az ilyen hatarfeszegeto kitekinteseknek is van ertelme, mert ravilagitanak dolgokra. Sorolom:

-Nem akadsz ki elegge. Ezt nem cafolhatod egy duhos visszakerdezessel, hogy ezt en honnet veszem.

-A valaszom toroltetesevel fenyegetsz.

-A leggagyibb forum sertegetseket vagod a fejemhez, ugy mint frusztralt meg szanalmas. Megmondtam, hogy rolam ezek lepattannak.

Ezek utan mit gondoljak rolad kerdezo? (Ez egy olyan kerdes, amire nem valaszt varok, hanem a te agyadban szeretnek elinditani egy kerdezz-feleleket a lelkiismereteddel.)

2018. szept. 25. 18:38
 55/65 anonim ***** válasza:
50%

Te megerősítést vártál, nem sokat kaptál,ezen behisztiztél,maradj vele sok boldogságot, össze illő pár lesztek az agresszív nő verő, meg az érzéketlen,később hasonló áldozat..

58N

2018. szept. 25. 19:02
 56/65 anonim ***** válasza:
54%

Ez a lollypop tiszta bolond, minden kérdés alatt ezt csinálja,nem kell foglalkozni vele.

A kérdező végig igyekezett kiemelni hogy elítéli a pasas viselkedésért,és nem mentegeti, csak tudni kell szöveget értelmezni. De ahhoz ész kell,amit már többször bizoynította lollypop hogy neki nincs.

-A kérdés alatti leírásban ott zárójelben odatett, hogy "szerintük" merész dolog kirabolni valakit,vagyis kinyílvánította hogy nem ő nevezi merésznek.

- Az első kommentjében leírta, hogy nem a barája ölte meg a nőt azzal földhöz vágta, de leírja hogy milyen károkat okozott neki a támadás, hogy lebénult a karjára és dupla fájdalmai voltak.

- Miközben leírja,hogy nem a pasas rúgta meg a nőt hanem fordítva,azt írja a nőre célozva hogy "próbált védekezni szegény". Nekem ez úgy hangzik mintha előre le akarná szögezni a kérdező,hogy jogosnak gondolja a nő védekezését, és nem akarja azzal mentegetni a pasit,hogy azért lökte el a nőt mert az rugdosta.

-Utána leírja hogy a nő gerince bagatell dolgoktól is eltörhetett volna, de hozzáteszi hogy a pasi tette viszont kicsit sem bagatell dolog .

-Leírja,hogy igen,cserben hagyta, és hogy nem volt szükségük a táskában lévő értékekre,mégis inkább a kukába dobták,minthogy segítséget hívtak volna. Nem látok sehol, "jajj,megíjedt, 18 éves vokt,persze hogy elfutott" típusú mondatokat.

-Utána úgy kezdi a kommentjét hogy "Állítja". Vagyis kiköti hogy a pasas állítja azt hogy nem akarta bántani a nőt és nem gondolta hogy ez lesz belőle. Ezeket a pasas állítja,nem a kérdező gondolja és ezt előre jelezte.

- Az előző, a 45-ös kommentemet pedig "kijózanítónak " nevezi, nem mondja,hogy "jajj miért kell ilyeneket feltételezni", sőt még azt semhogy nem tudhatjuk hogyan végződött volna ha a nő feláll.

Én itt nem látok se mentegetést,se empátia hiányát,se elnézést. Aki el akarja tussolni a barátja bűnét ki sem írja ida és nem írja le még azt is hogy gerincvelőfolyadék folyt a nő orrából és a februári hidegben feküdt a földön, vagy tévedek?

Ezenkívül meg valóban csak tényközlést látok én. Azzal is hogy azt írja úgyis meghalt volna nem a bűntettet kicsinyíti, hanem megcáfol egy hamis feltételezést.

Ez a lollypap zakkant, és össze-vissza fröcsög.

Nekem sokkal durvább a kérdező kijelentéseinél az, hogy egy ilyen komoly teherrel küzdő embert azzal gyanúsít hogy ugyanezt csinálná ha férfi lenne.

2018. szept. 25. 19:02
 57/65 A kérdező kommentje:
Köszönöm,46-56-os kommentek írója:-)
2018. szept. 25. 19:08
 58/65 anonim ***** válasza:
58%

Nincs mit. Látszólag még az sem tűnt fel csórikámnak, hogy a komment töröltetése szintén nem fenyegetés, csupán tényközlés, mivel a komment sarkában lévő stoptáblára kattintva van olyan opció, hogy "A válasz provokatív, a válaszadó csak veszekedni akar", illetve olyan is hogy "A válaszadó értelmetlen dolgokat ír". A gyengébbek (lollypop)kedvéért ez azt jelenti hogy össze-vissza beszélsz olyanokról,ami nek nincs köze a kérdéshez.

És láss csodát, ezek az opciók nemcsak a kérdezők számára elérhetőek.

2018. szept. 25. 19:15
 59/65 anonim ***** válasza:
70%
Te folytatnád vele ezek után? A kérdesed ez volt. A válaszom nem. Ennyi,nincs mit ragozni ezen,tul lett tolva. Valaki folytatná, egészségére valaki meg nem szívünk joga dönteni,ha te folytatni akarod folytasd.
2018. szept. 25. 19:41
 60/65 anonim ***** válasza:
89%
Én mondjuk már hallottam olyat, hogy emberek felgyógyultak rákból. Az biztos hogy ez az esemény nem segített a nő gyógyulásában, tehát nem zárhatjuk ki azt a lehetőséget, hogy tényleg a férfi okozta / segítette elő a nő halálát.
2018. szept. 25. 20:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!