Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mi értelme annak, hogy ebben a topicban bármilyen kényesebb témát érintő kérdés alatt az ítélkezés megöli az érdemi párbeszédet?
Nem kérdező ez nem óvoda de a szocializáció egy életen át tartó folyamat ahol az alapján rögzülnek szokások viselkedési minták hogy mi visz előre és mi nem. Ezért nem végezzük a dolgunkat ott ahol eszünk mert macera eltakarítani nem higiénikus és nem túl étvágygerjesztő. Csak hogy egy roppant sarkított példát hozzak.
Azt nem érted kérdező hogy ha megcsalod a párod miközben ő azt hiszi minden oké a kapcsolatban becsapod. Mikor kiderül elárulva érzi magát és elveszti a bizalmát. Adott esetben nem csak a párjában hanem a teljes másik nemben. Ha elválsz az egy tiszta helyzet. Persze meg kell gyászolni ott is a kapcsolatot de senkit nem árultak el senkit nem szúrtak hátba.
Vannak emberek (ezek szerint te is ilyen lehetsz) akik valamiért nem azok szerint a normák és értékrendek szerint szocializálódtak mint a “nagy átlag” a társadalom. Ezek az emberek teszik ki az értetlenkedő kérdezők nagy hányadát is és nem jó nekik sem ha meghagyjuk őket a társadalmi normákkal szembemenő viselkedésükkel és kijelentjük hogy támogatni kell mert szegény elesett.
Az egy dolog hogy valaki elesik persze segíteni kell ha tudjuk de az egy másik ha a párját is a mélybe löki mert neki épp így jó ekkor szerintem nincs az az empátia ami felmentheti. Az ilyen ember valami olyantól fosztja meg a párját ami hatalmas kincs és sokszor vissza szerezhetetlen. És aki segíti az ugyanolyan bűnös. Legalábbis az én szememben biztos.
És azzal ha támogatják meg megvigasztalják mikor vétett akkor nem tanul belőle és nem egy hanem sok embert fog hasonlóan megkárosítani. Abban a hiszemben hogy ő jó úton jár. Emellett soha nem érti meg a többi ember működését ami nagyban gátolhatja egy jól működő kapcsolat kialakításában. Ezért nem a buksi simi a megoldás hanem hogy rá vezessük hol a hiba. Persze ezt nem muszáj bunkón. Ezzel az eggyel egyet tudok érteni.
Igen, aljas dolog a megcsalás, de emberek vagyunk és hibázunk. Nyilván mindenki csinált szemét dolgot a párjával, akaratán kívül is.
Ha valaki hibázik, és fáj neki és kétségbe van esve, azt csak tovabb szapuljak és 90%-ban azt tanacsolja mindenki, hogy szakitas. Holott leteznek mentheto dolgok is, 10 mondat alapjan nem lehet megitelni egy kapcsolatot.
A segitseget kero emberekbe belerugnak a legtobben, és én csak nezek és igyekszem tamogatni a kerdezot, és akkor 10bol lesz 1-2 pozotiv komment is. Az "úgy kell neked" és tarsaira pedig rohadtul nincsen szukseg.
Én teljesen validnak érzem ezt a kerdest, ameddig kb minden kerdezo pokolfajzat és minden valaszolo egy foldreszallt angyal a gyk kozosseg kicsi alomvilagaban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!