Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Van értelme várni a házasságga...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van értelme várni a házassággal, gyerekvállalással?

Figyelt kérdés
Fiatal huszonévesek vagyunk, már jó rég óta egy pár. Én már egyre jobban várom, hogy összeházasodjunk, babát vállaljunk. Párommal is beszéltünk már róla sokszor, neki is lenne kedve. Az a probléma, hogy nekem még egy év van az egyetemből, ő pedig most kezett el egy tanfolyamot, ami szintén kb. egy év még. Tehát ideális lenne ezt az évet kivárni és akkor házasodni, amikor már mindketten főállásban dolgozunk. Majd ha már gyűlt egy kis pénz, utána jöhet a baba. Azonban nekem egy az 1-2 év várakozás olyan kínkeservesnek tűnik. Párom kap fizetést a tanfolyam alatt (csak kevesebbet) én pedig jogoult lennék diplomás gyedre, de ez tinkább csak ilyen menekülőtervnek látom és több minden szól amellett, hogy várjunk. Ti mit tennétek a helyemben?

2018. jún. 2. 12:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Én várnék mindenképp!

A diplomás gyed jól hangzik, de gondolkodj előre! Sokkal jobban jársz hosszútávon, ha lediplomázol és elkezdessz dolgozni, így ha lejár a gyed, les hova visszamenned dolgozni! Ha rögtön babát vállalsz, kisgyerekkel nagyon nehezen tudsz majd elhelyezkedni!!!

2018. jún. 2. 12:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
1-2 év úgy elrepül, hogy észre sem veszed. Sokkal kínkeservesebb, tanulni egy baba/gyerek mellett, alvás nélkül, meg gyerekbarát munkahelyet találni tapasztalat nélkül. Számold bele azt is, hogy a családalapítás drága. A legolcsóbb 3/1 babakocsi 80 körül kezdődik, egy kombi kiságy 60-70 körül, hogy csak kettőt említsek, egy esküvőt pedig nem is részleteznék, úgy is tudod. Tehát a "kezdő csomag" is egy vagyon. Ráadásul a párod is tanul, nem írtad, dolgozik-e. De ehhez még egy baba nagyon sok lenne. Mind a hármótok élete jobb lenne, ha vártok egy kicsit. Nem mindegy, hogy felhőtlenül babázol, vagy az otthon töltött évek alatt végig azon agyalsz, hogy mi lesz veletek, ha letelik a GYED.
2018. jún. 2. 13:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Rohadt hamar elrepül az egy év. Töltsd azzal, hogy felkészülsz erre az egészre, olvasol, edzel, odafigyelsz a táplálkozásodra. Elmész baba elsősegély tanfolyamra. Olvasol a védőoltásokról. Legalább a sulit csináld meg, nem hiszem, hogy mondjuk vészes hányósként akarsz szakdogát írni. Eljegyzést csinálhattok most, és egy éved van esküvőt szervezni. Ha kicsit jobban belegondolsz erre az egy évre igazából szükséged lenne. Gondolj arra, hogy anyaként milyen sokat kell majd alkalmazkodnod. Kezdd a lelki ráhangolódást azzal, hogy nem egyből mész a vágyaid után, hanem átgondolod a dolgokat, tervezel és megvalósítod.

Ez az egy év SEMMI. Én a helyedben biztos, hogy nem fellángolásra meg a túláradó anyai érzelmeimre alapoznék, hanem tervszerűen felkészülnék és megkönnyíteném a saját dolgomat, amennyire csak lehet. Pl. nem akarnák egy fenékkel két vagy több lovat megülni, hogy a hasamban a gyerek, közben szakdogát írok, közben esküvőt szervezek, közben babaszobát festünk.

2018. jún. 2. 15:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Én se kapkodnám el... Huszonévesként

A pénzgyüjtést nem értem.

Minek, mennyit?

Azzal lehet a végtelenbe tolni a dolgot

2018. jún. 3. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!