Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mi értelme annak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mi értelme annak, hogy ebben a topicban bármilyen kényesebb témát érintő kérdés alatt az ítélkezés megöli az érdemi párbeszédet?

Figyelt kérdés
A kérdezőnek nem ítéletre, hanem válaszra van szüksége. Miért kell egyből ledorongolni mindenkit, anélkül, hogy megpróbálnánk megérteni a helyzetét?

2018. júl. 19. 20:01
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Látod, most se a kérdésre válaszolsz.

2018. júl. 19. 20:28
 12/22 A kérdező kommentje:

Oops, you did it again...

2018. júl. 19. 20:30
 13/22 anonim ***** válasza:
81%
Mert az emberek szeretik elhitetni másokkal, de főleg önmagukkal, hogy erkölcsileg magasabb szinten állnak, mint a többiek. Mondom ezt úgy, hogy én még sosem léptem félre vagy csináltam olyasmit, amin az itteni felhasználók fel szoktak háborodni. Próbálok érdemi segítséget nyújtani, már amennyire telik tőlem, bunkó maximum azzal vagyok, aki olyan hangnemet üt meg, vagy általánosító, önsajnáltató (és egyben másokat hibáztató) provokációt ír ki.
2018. júl. 19. 20:31
 14/22 A kérdező kommentje:

Az ilyen emberektől mint te, lesz egy kicsit elviselhetőbb hely a világ.

Köszönöm mindannyiunk nevében.

2018. júl. 19. 20:33
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Én személy szerint nem szoktam ítélkezni, vitákba szállni, személyeskedni, de van pár szituáció, amikor értem, hogy miért teszik ezt a válaszolók:

- A kérdező provokatív kérdést tett fel, amire egyértelmű a válasz (amit meg is kap az első néhány válaszolótól), de ő direkt tetteti a hülyét és a saját igazát bizonygatja (pl pár napja volt egy csávó, aki nem értette, hogy miért érzik megalázva magukat a nők, mikor felhívja őket magához és miután lesz#pták, közli velük, hogy akkor ennyi volt és lehet öltözni és takarodni)

- A kérdező segítséget kér, de minden tanácsra, segítő jellegű válaszra kifogásokkat, elutasítással válaszol. Azért nem tud elmenni programokra ismerkedni, mert nincsenek barátai, azért nem tud erőfeszítést tenni annak érdekében, hogy sportosabb teste legyen, mert ez genetika, ő már ilyen marad, vagy már alapból szörnyszülött, stb.

Persze van, aki csak simán egy tahó és valószínűleg nincs családja, akit terrorizálhatna, ezért idegeneken éli ki a frusztrációit.

2018. júl. 19. 20:38
 16/22 anonim ***** válasza:

Szerintem azért válaszolnak sokan kioktató stílusban mert beleélik magukat a kérdező párjának a helyébe. És ez dühöt vált ki.

Nem mellesleg ha buksi simit kap a vétkes pl megcsalásnál azzal a hibás viselkedési mintáját erősítik. Akár a megcsaló akár a szerető tesz fel kérdést. Ugyanígy a bántalmazó kapcsolatban élők akik nem lépnek ki mert Pisti/Marcsi olyan kedves mikor épp nem üt vagy ócsárol. Vagy egy két pofon el kél a háznál típusú a gondolkozásuk.

Én ezeknél a kérdéseknél szoktam “erkölcs csőszökkel” találkozni. Szerintem ez egyáltalán nem gond bár a kérdező úgyse “tanul” a dologból de legalább nem úgy fekszik le este hogy bizony mások is így csinálják így jó.

2018. júl. 19. 21:31
 17/22 A kérdező kommentje:

"Erősítik a hibás viselkedési mintát"? Mi ez, valami óvoda, ahol nevelni kell a gyerekeket?

Legtöbbször eleve azért kérdez valaki, mert lelki, magánéleti válságban van, rossz a lelkiismerete, úgy érzi, hogy magára van hagyva a problémájával, senkivel nem tudja azt megbeszélni. Egy ilyen helyzetben mit segít a kioktatás meg a prédikáció?

Ha a kérdező párjának lenne problémája, akkor ő kérdezne. Miért a párjának a problémájára kell válaszolni, ha nem ő kérdez? Mit segít a düh, akár a kérdezőn, akár a párján akár a válaszolón? Ha valaki mindenáron erkölcsösdit akar játszani, akkor tanácsolja azt, hogy a kérdező tegye rendbe a kapcsolatát (ami adott esetben lehetetlen, de legalább próbálja meg). De ne ítélkezzen egy olyan heyzet fölött, amit igazán nem is ismer.

Az se fér a fejembe, hogy miért "gerincesebb" elválni, elhagyni az embernek a családját, mint megcsalni a házastársat. Egyik se gerinces, mindkettő nyomorult dolog, és nyomorult aki egyikbe vagy másikba belemegy valamilyen okból. De ezért kérdez, és kér segítséget! És nem azért, hogy még itt is rúgajanak rajta egyet-kettőt olyanok, akik nem (teszem hozzá: MÉG nem) voltak az ő helyzetében.

2018. júl. 19. 22:04
 18/22 anonim ***** válasza:
50%

Kedves kérdező ha ennyire zavar, akkor nem kell feljönnöd erre az oldalra.

Gyakorlatilag vitát szítasz, illetve győzködöd a népet az általad helyes hozzáállással

2018. júl. 19. 22:13
 19/22 anonim ***** válasza:
56%

#18 - szóval van egy ember, aki szerint embertársainkba ne rúgjunk bele, és te megmondod neki, hogy ha nem tetszik ez neki, akkor ne jöjjön fel erre az oldalra. Hát igen. Megoldások. Ha nem tetszik az élet a Föld nevű bolygón, költözz egy másik bolygóra!

Én meg is tenném.

2018. júl. 19. 22:22
 20/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy nem nekem kellett leírnom.

2018. júl. 19. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!