Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért látni olyan kevés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért látni olyan kevés férfit (apukát) a gyerekkel foglalkozni?

Figyelt kérdés

Neten mindenki írja, hogy ő mennyit foglalkozik a gyerekével, meg ugye mióta létezik a válás intézménye, sok férfi fel van háborodva, hogy a nő elveszi tőle a gyerekét...

De közben mindenhol gyerekes anyukákat látni, alig elvétve van olyan, hogy apuka megy valahova kettesben a kisgyerekkel, vagy hogy ha az egész család ott van, akkor apuka foglalkozik aktívan a gyerekkel...

Miért ennyire ritka ez? Miért nem tölt az átlag férfi több időt a gyerekével? Cserébe honnan van a nagy felháborodás, amiért sokszor a nőhöz kerül a gyerek, ha az átlag férfi nem foglalkozik vele?

(Tudom, vannak mintaapák, és rossz anyák, most a nagy átlagról van szó, amit látni nap mint nap, és arról, hogy milyen aránybeli különbségek vannak a netes "szuperapuk" és a valós, gyerekükkel időt töltő apák között)

2018. márc. 6. 11:39
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

És ezt a baromságot csak úgy annyiban hagyják? :D

Nekem van ismerősöm (F) aki maga maradt otthon a gyerekeivel, mindkettő teljesen normális, gyönyörű kamasz lett...

2018. márc. 6. 12:03
 12/39 anonim ***** válasza:
82%

Egyáltalán nem ritka.

Viszont kicsi gyerekkel nagyrészt a nők maradnak otthon, így érthető, hogy gyakrabban látsz nőt pici gyerekkel.

2018. márc. 6. 12:05
 13/39 anonim ***** válasza:
80%
11# En nem tudom. De tenyleg volt olyan kerdes, ahol tizezer oldalon keresztul ment a vita, hogy marpedig csak az anya tud normalis embert nevelni a kisgyerekbol, az apuka erre nem alkalmas, mert ez biologiai sajatossag, meg ilyenek, ezert az anyanak KELL otthonmaradnia vele. Engem nem izgat, nekem normalis parom van, nem ilyen oskorszakban ragadt felfogasu.
2018. márc. 6. 12:06
 14/39 A kérdező kommentje:

Ne is mondd, rengeteg marhaságot tudnak összehordani az ilyen "ősanyák"..

Csak nem értem, ilyenkor a férfi mindenre annyit válaszol, hogy "igenis drágám, rendben", és tétlenül bólogat?

2018. márc. 6. 12:13
 15/39 anonim ***** válasza:
94%

Azt érzik, hogy van választási lehetőség. Ha van kedve, akkor foglalkozik a gyerekkel, ha nincs kedve, akkor az anyja megcsinálja. Az anyának nincs választási lehetősége.

Ez kb. az első pelenkázáskor eldől. Apa nem ért hozzá, nem tudja: majd anya megcsinálja. Mintha a nők úgy születnének, hogy tudnak pelenkát cserélni. Fenéket: nekik nincs választásuk, egyszerűen meg kell csinálni.

És akkor ez így szépen végigmegy az egész gyerekkoron. Apa focizik vele, de ha perecel egyet a gyerek, akkor anya ragasztja le a térdét, ő varrja meg a nadrágot, és ő ad puszit a bibikre. Apa is meg tudja csinálni, de nincs kedve.

Ha beteg a gyerek, akkor apa csinál egy kakaót és mesét kapcsol. De nem fog birkózni a gyerekkel, hogy beadja a lázcsillapító kúpot, mert az nem buli. Majd anya.

2018. márc. 6. 12:17
 16/39 anonim ***** válasza:
100%
14# Nem, ezt a ferfiak irjak, hogy ok nem maradnak otthon aztan a gyerekkel mert minden baj lenne abbol! :D
2018. márc. 6. 12:17
 17/39 anonim ***** válasza:
32%

Sorolom neked az okokat, de ez csak a mi esetünk:

1. Azért nem apuka marad otthon, mert az ő mellei nem termelnek tejet. Fejhetném is igaz, de az tovább tart, mint szoptatni.

2. Nem apuka puncijából jött ki egy 3500 g-os kisember, hanem az enyémből, amíg pici, hozzám ragaszkodik jobban

3. A férjem sokat dolgozik, este 6-ra ér haza, nincs több lehetősége a picivel lenni, csak fürdetés előtt.

4. Hétvégén sem passzolhatom le órákra, mert tudod a baba az olyan, hogy hamar megtanulja, ki oldja meg a gondjait és az én vagyok. Később ez majd változik.

5. Kevesebbet kerestem, így ha az én fizetésemből számolják a GYED-et és a CSED-et, több pénzünk marad.

6. A háztartást nem szeretem rá bízni, mert az csak úgy jó, ahogy én csinálom, bogaras vagyok, tudom...

7. A férjem nem tud főzni a pörköltön kívül semmit.

És még folytathatnám...

2018. márc. 6. 12:20
 18/39 A kérdező kommentje:

Jesszusom, na pont az ilyen kifogásoktól tudok rosszul lenni...

1. Aha, a gyerek 18 éves koráig szopizik. A kérdésben nem (csak) csecsemőkről van szó, hanem pár éves gyerekekről (is).

2. Erre nem is tudom, mit írjak :DDDDD

3. Gondolom heti 7 nap dolgozik, ünnepnapokon is.

4. Mi köze a "lepasszolásnak" ahhoz, hogy néha esetleg apuval megy ide-oda, vagy ha hárman mentek valahova, akkor apu viszi el mosdóba, ő szórakoztatja amíg nyugiban eszel, stb????

5. Az egyetlen érved, amiben van némi igazság, de még mindig nem magyarázza, hogy a gyerek 3 éves kora után miért van különbség..

6. és 7. Te jó ég :D a férjednek valami problémája van, hogy nem tud "jól" takarítani, meg nem tud leírt receptet követni pontról pontra? Meg hogy nem tud kaját rendelni? Vagy csak lusta mint a dög? Vagy ő akarna, csak te nézed valamiért életképtelennek?

2018. márc. 6. 12:32
 19/39 anonim ***** válasza:
35%
A kislányom 7 hónapos, így egyenlőre csak erről az időszakról tudok neked írni, ezért mondtam, hogy magunkról beszélek. A férjem kőműves, és igen, általában minden nap dolgozik, ünnepekkor is, a lustaságtól pedig olyan messze van, mint Makótól Jeruzsálem. 3 éve vettük meg a házunkat, így azt is építi, most pl. a kerítést fogja elkezdeni. Ezek mellé én úgy érzem, hogy ennél több bőrt nem tudnék lehúzni róla. Ha nagyobb lesz a gyerek, ő is jobban részt tud majd venni a nevelésében, addigra a ház is kész lesz, de most ez van. Nem fogom ennyi minden mellé, még a háztartás felét is rásózni az egyenjogúság nevében, mert az már nem lenne egyenlő.
2018. márc. 6. 12:52
 20/39 anonim ***** válasza:
13%

napközben? mondjuk dolgoznak? :D

hétvégén meg gondolom pihenne egy keveset

2018. márc. 6. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!