Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért látni olyan kevés férfit (apukát) a gyerekkel foglalkozni?
Neten mindenki írja, hogy ő mennyit foglalkozik a gyerekével, meg ugye mióta létezik a válás intézménye, sok férfi fel van háborodva, hogy a nő elveszi tőle a gyerekét...
De közben mindenhol gyerekes anyukákat látni, alig elvétve van olyan, hogy apuka megy valahova kettesben a kisgyerekkel, vagy hogy ha az egész család ott van, akkor apuka foglalkozik aktívan a gyerekkel...
Miért ennyire ritka ez? Miért nem tölt az átlag férfi több időt a gyerekével? Cserébe honnan van a nagy felháborodás, amiért sokszor a nőhöz kerül a gyerek, ha az átlag férfi nem foglalkozik vele?
(Tudom, vannak mintaapák, és rossz anyák, most a nagy átlagról van szó, amit látni nap mint nap, és arról, hogy milyen aránybeli különbségek vannak a netes "szuperapuk" és a valós, gyerekükkel időt töltő apák között)
És ezt a baromságot csak úgy annyiban hagyják? :D
Nekem van ismerősöm (F) aki maga maradt otthon a gyerekeivel, mindkettő teljesen normális, gyönyörű kamasz lett...
Egyáltalán nem ritka.
Viszont kicsi gyerekkel nagyrészt a nők maradnak otthon, így érthető, hogy gyakrabban látsz nőt pici gyerekkel.
Ne is mondd, rengeteg marhaságot tudnak összehordani az ilyen "ősanyák"..
Csak nem értem, ilyenkor a férfi mindenre annyit válaszol, hogy "igenis drágám, rendben", és tétlenül bólogat?
Azt érzik, hogy van választási lehetőség. Ha van kedve, akkor foglalkozik a gyerekkel, ha nincs kedve, akkor az anyja megcsinálja. Az anyának nincs választási lehetősége.
Ez kb. az első pelenkázáskor eldől. Apa nem ért hozzá, nem tudja: majd anya megcsinálja. Mintha a nők úgy születnének, hogy tudnak pelenkát cserélni. Fenéket: nekik nincs választásuk, egyszerűen meg kell csinálni.
És akkor ez így szépen végigmegy az egész gyerekkoron. Apa focizik vele, de ha perecel egyet a gyerek, akkor anya ragasztja le a térdét, ő varrja meg a nadrágot, és ő ad puszit a bibikre. Apa is meg tudja csinálni, de nincs kedve.
Ha beteg a gyerek, akkor apa csinál egy kakaót és mesét kapcsol. De nem fog birkózni a gyerekkel, hogy beadja a lázcsillapító kúpot, mert az nem buli. Majd anya.
Sorolom neked az okokat, de ez csak a mi esetünk:
1. Azért nem apuka marad otthon, mert az ő mellei nem termelnek tejet. Fejhetném is igaz, de az tovább tart, mint szoptatni.
2. Nem apuka puncijából jött ki egy 3500 g-os kisember, hanem az enyémből, amíg pici, hozzám ragaszkodik jobban
3. A férjem sokat dolgozik, este 6-ra ér haza, nincs több lehetősége a picivel lenni, csak fürdetés előtt.
4. Hétvégén sem passzolhatom le órákra, mert tudod a baba az olyan, hogy hamar megtanulja, ki oldja meg a gondjait és az én vagyok. Később ez majd változik.
5. Kevesebbet kerestem, így ha az én fizetésemből számolják a GYED-et és a CSED-et, több pénzünk marad.
6. A háztartást nem szeretem rá bízni, mert az csak úgy jó, ahogy én csinálom, bogaras vagyok, tudom...
7. A férjem nem tud főzni a pörköltön kívül semmit.
És még folytathatnám...
Jesszusom, na pont az ilyen kifogásoktól tudok rosszul lenni...
1. Aha, a gyerek 18 éves koráig szopizik. A kérdésben nem (csak) csecsemőkről van szó, hanem pár éves gyerekekről (is).
2. Erre nem is tudom, mit írjak :DDDDD
3. Gondolom heti 7 nap dolgozik, ünnepnapokon is.
4. Mi köze a "lepasszolásnak" ahhoz, hogy néha esetleg apuval megy ide-oda, vagy ha hárman mentek valahova, akkor apu viszi el mosdóba, ő szórakoztatja amíg nyugiban eszel, stb????
5. Az egyetlen érved, amiben van némi igazság, de még mindig nem magyarázza, hogy a gyerek 3 éves kora után miért van különbség..
6. és 7. Te jó ég :D a férjednek valami problémája van, hogy nem tud "jól" takarítani, meg nem tud leírt receptet követni pontról pontra? Meg hogy nem tud kaját rendelni? Vagy csak lusta mint a dög? Vagy ő akarna, csak te nézed valamiért életképtelennek?
napközben? mondjuk dolgoznak? :D
hétvégén meg gondolom pihenne egy keveset
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!