Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért látni olyan kevés férfit (apukát) a gyerekkel foglalkozni?
Neten mindenki írja, hogy ő mennyit foglalkozik a gyerekével, meg ugye mióta létezik a válás intézménye, sok férfi fel van háborodva, hogy a nő elveszi tőle a gyerekét...
De közben mindenhol gyerekes anyukákat látni, alig elvétve van olyan, hogy apuka megy valahova kettesben a kisgyerekkel, vagy hogy ha az egész család ott van, akkor apuka foglalkozik aktívan a gyerekkel...
Miért ennyire ritka ez? Miért nem tölt az átlag férfi több időt a gyerekével? Cserébe honnan van a nagy felháborodás, amiért sokszor a nőhöz kerül a gyerek, ha az átlag férfi nem foglalkozik vele?
(Tudom, vannak mintaapák, és rossz anyák, most a nagy átlagról van szó, amit látni nap mint nap, és arról, hogy milyen aránybeli különbségek vannak a netes "szuperapuk" és a valós, gyerekükkel időt töltő apák között)
Velünk apánk alig foglalkozott, pedig ő is nagyon akart gyereket. Anyám sokszor többet dolgozott, mint ő mégis rámaradt minden. Ez az ötvenes-hatvanas korosztály.
Viszont én azt vettem észre a környezetemben, hogy a húszas-harmincas apukák azért már sokkal többet foglalkoznak a gyerekeikkel.
3:
Nem. Hanem hogy a játszótéren, szülői értekezleten vagy a gyerekrendelőben is CSAK anyukák vannak. Elvétve akad 1 apuka. Pedig elég valószínű, hogy a 3 éves koron túli gyerek mindkét szülője dolgozik.
Ennek szerintem elég egyszerű okai vannak.
1.Általában az anya marad(hat) otthon szülési szabadságon, ami pénzkiesést jelent így az apa nem engedhet meg magának ilyenkor egy betegséget sem.
2.Sok nő nem is igazán engedi. Van olyan aki az anyaságban találja meg önmagát (nem feltétlenül egészséges módon!), és ő akar mindent csinálni, megsértődik, őrjöng, ha nem ő teheti.
És azért, mert Te ezt látod, még nem mindig ez az igaz, elég sok fatert látok kisgyerekkel vásárolni, és nagyon sok olyan sztori is van amikor válás után minden második vasárnap este szörnyű az apának, mikor megint nem nagyon láthatja a gyerekét...
Lehet az "átlag" nem foglalkozik vele, de a bíróság komolyan ilyen szinten áll? Átlagokra meg általábanokra támaszkodva hozza meg a döntéseit? Ezt nem így kellene, hanem minden ügyet külön vizsgálva.
Elsősorban hétvégékre, délutánokra gondoltam (hétköznap délelőttökön általában én is dolgozok, nem látok gyerekeket), de egyébként az apuka is otthon tud maradni a gyerekkel, amíg anyuka dolgozik, abszolút lehetőség van erre.
Miért élnek ilyen kevesen ezzel? Legtöbben azt se tudják, hogy mód van erre...
Plusz ez nem magyarázza meg, hogy ha mindkét szülő jelen van, akkor miért elenyésző, hogy apuka foglalkozzon kettejük közül aktívan a gyerekkel...
Rengeteg esetben nem is a bíró dönt a gyerek elhelyezéséről, hanem a szülők előre megegyeznek - ez sokszor abból áll, hogy apuka beveszi a nő blöffjét, hogy "soselátodtöbbet", aztán meg se próbálja megszerezni a gyereket a bíróságon.. aztán sír, hogy ő szereti a gyereket, csak a gonosz nő nem engedi, hogy nála legyen.. (meg sokszor még azon a hétvégén is, mikor végre együtt vannak, lerakja a kölköt a tévé elé azt' jó lesz ott neki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!