Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem védett meg a pasim?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem védett meg a pasim? Jogos lenne ha ezért szakítanék?

Figyelt kérdés
Tegnap este az utcán pár részeg belénkkötött és sértő megjegyzéseket tett rám. A pasim lazán azt mondta, hogy ne törődjek velük, menjünk tovább. Nem lett gond de azóta nem tudok férfiként tekinteni rá inkább kisfiúként. Már a szexet se kívánom emiatt. Jogos lenne ha szakítanék?
2018. márc. 4. 21:24
1 2 3 4 5
 41/48 Lifeishard ***** válasza:

#39-es, egyetértek veled, ki kell állni a másikért és magunkért is.

Amiben a többség máshogy gondolkodik, mint Te, azok a határok, amiken belül a tényleges bántalmazást definiáljuk.

Nézd, én kerültem kocsmai verekedésbe, ahol mi voltunk a védekező - tehát nem provokáló - fél. Ott megvédtük egymást, bunyóztunk. Én magam vissza is mentem a barátomért, aki lemaradt, akit a földön rugdostak, és megúsztam egy hátulról (!) érkező fülessel. Képzeld, akik keményre itták magukat, hétköznapi, átlagos emberek voltak, egy balhés arc volt közöttük. A mi sztorink szerencsés, mert senkinek nem lett komolyabb baja, de részletezzem, milyen következménye lehet egy szerencsétlen fejen rúgásnak (földön fekvő embernél egy ilyen sérülésre elég nagy az esély...)? A megnyomorodottat nem vigasztalná, hogy nem drogos csőcselék volt, "csak" egy mezei részeg...

Haszon-kockázat, a világ így működik. A szemedben ez a viselkedés ebben a szituációban meghunyászkodás, másokéban prevenció, ésszerűség. Amúgy a Te gondolatmenetednél maradva, ha csak pár egyszerű, de részeg emberről van szó, nem mindegy, miket mondanak? :)

Abban igazad van, hogy gyáva dolog nézni, amíg másokat zaklatnak, és abban is, hogy egy nőnek éreznie kell, hogy a párja kész lenne megvédeni, ha kell, de gondolj bele, ebben az esetben lett komolyabb baja a Kérdezőnek a sértett egóján kívül?

Ha azt írná, leköptek, fogdostak, húzgálták a ruhám, taperoltak, stb., a barátom pedig lelépett, úgy szerintem mindenki azt mondaná, szakíts (legalábbis remélem, hogy így lenne :D).

2018. márc. 6. 13:12
 42/48 anonim ***** válasza:

Nem a csúnya szavak miatt kell kiállni magunkért és másokért, hanem a megfélemlítés miatt. Ha egy csoport aláz egy személyt, az nem az egóját érzi sértve, hanem úgy érzi, kiszolgáltatott helyzetben van, mert a sok nagyhangú egy emberrel akármit megtehet. Ezt a félelemérzést kell elnyomni azzal, hogy védekezünk. Kiállunk magunkért, és ha az alázott személy nem mer, akkor érte is. Tudatjuk vele, hogy nincs egyedül, a beszólogatókkal meg azt, hogy itt a határ.

Én sokszor voltam ilyen helyzetben, aki meghunyászkodik, arra rászállnak. Aki felemelt fejjel félvállról visszaszól és továbbmegy(nem leáll vitázni és nem megy oda a csapathoz provokálni ha "na mitmondtál?"), az jár a legjobban.

Az elején kell elkapni a dolgot, különben félelemben élsz.

Az én egyik exen cselekedett a legjobban szerintem, hangosan felhívta magunkra mások figyelmét, jelezte, hogy nem fél tőlük, és nem tekinti őket egyenlő partnernek, mert nem szólt vissza.

Egyedül más, a környezettől is függ a helyzet, de ketten a bulinegyedben egy csapat részeg normálisnak látszó embernél ezzel a viselkedéssel lehet a legjobban zárni a helyzetet.

Nyilván gettóban, pusztában, drogosokkal, kisebbséggel, suttyókkal nem ez a helyzet, de ezekközül egyik sem volt a kérdésben említve, és ilyen helyzetbe ritkán is kerül az ember.

A sok válaszoló itt mind félelemből cselekedne, mert megfélemlítve érzik magukat, hiába hangoztatják, hogy egóért felesleges kiállni. A félelemérzet miatt kell kiállni magunkért.

2018. márc. 6. 15:35
 43/48 anonim ***** válasza:
Ha férfiként szállnának rád, akkor hirtelen egy busznyi nő feledkezne bele látványosan a telefonjába. Mert ugye a szolidaritás csak addig tart, amíg a nőt kell megvédeni. Ott véget ér a nagy egyenlőség, már a szavak szintjén is :)
2018. márc. 6. 15:51
 44/48 Lifeishard ***** válasza:

#42-es, ebben is igazad van, de nekem a kérdés és a Kérdező hozzászólásai alapján úgy tűnik, szó sem volt megfélemlítésről, 'mindössze' sértegetésről.

Nézd, részeg emberek sem engem, sem a páromat nem tudnák megsérteni, ugyanis nincsenek akkor és ott azon a szinten, és ezt nem az egoizmus mondatja velem.

Az exed reakciója nekem is szimpatikus, így is lehet, de az se feltétlenül gyáva, aki negligálja a dolgot, ha azt lazán, nem remegve és a barátnőjét a tűzvonalba tolva teszi.

Nem Téged akarlak győzködni, csak nem értem, miért érez úgy a Kérdező, ahogy.

2018. márc. 6. 16:27
 45/48 anonim ***** válasza:
A kerdezo sok filmet nezett , azt hitte “ a felhok folott”- bol jott sraccal jar aki be veri az arcukat a serelmeziknek .. na ezert ne nezzen az sok filmet aki valosag alapot tulajdonit ezeknek..
2018. márc. 6. 17:31
 46/48 anonim ***** válasza:

A kérdésben megjegyzések szerepelnek többesszámban, a kérdező hozzászólása pedig arról szólt, hogy "beparázott".

Szerintem basztatta őket egy csapat részeg éjszaka az utca túloldaláról, nem sértegetés miatt, hanem provokálás miatt, hogy balhé legyen. Innen jöhetett a kérdező félelemérzete jogosan.

Ha csak valami tapló beszólt volna egyszer, hogy mittudomén "mivan, sétáltatod a tehenet?" Na ez sima sértés, biztos nem érezte volna rosszul magát a kérdező ennyire. Itt viszont több megjegyzés volt és parázott is. Ha csak elkap egy megjegyzést, az sima sértés. Viszont itt alázták, több sértés volt a semmiből, egyértelmű hatalomfitogtatás, félelemkeltés, hogy a másik úgysem mer tenni semmit. Ezt érezte a kérdező.

Egy beszólás valóban sértés, viszont több már provokálás.

2018. márc. 6. 17:56
 47/48 anonim ***** válasza:
Balhé akkor lett volna, ha a srácot elkapja az indulat. Még szerencse, hogy kettejük közül legalább neki volt esze. Ha a csaj szerint ilyenkor vissza kell szólni, szóljon vissza ő, nem máséval verje a csalánt.
2018. márc. 6. 18:24
 48/48 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon örültél volna, ha 1: a barátod kéménylegény..ergo súlyos testi sértés...rendőrség..előállítás...őrizetbe vétel..esetleg előzetes.

2: barátod agyát meglékelik téged meg jól megerőszakolnak...

legyen már agyad..ez nem film!

2018. márc. 7. 16:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!