Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért sértő a nőknek a "hátors...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért sértő a nőknek a "hátország" szerep?

Figyelt kérdés
Nem értem, miért lett már sértő a nőknek ez a szerep, mikor évszázadokon át működött, és senkit nem sértett. Maximális elismerés jár érte, és szerves részei a sikernek a férfival együtt ők is. Miért inkább a versengés a nyerő? Így senki nem támogatja a másikat, nincs meg az a szeretet a világban, ami egy kényelmes, élhető hellyé tudná tenni, mert az örökös dominancia harc, versengés, kielégíthetetlen feminizmus, miegymás megy...
2018. márc. 4. 19:45
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
"Úgynevezett"
2018. márc. 4. 22:55
 32/46 anonim ***** válasza:
49%

#28. Vártam ezt a felvetést. Becsülöm a családom ugyan úgy a nő/férfi rokonaim is. Hozzáteszem ők neveltek, tőlük tanultam mindent. Többek között azt, hogy minden munkának van becsülete, egymást támogatjuk, mindenhez kell értenünk, hogy vész esetén helyettesítsük egymást, ki miben hatékony, normális esetben azt végzi. Ha ezért rossz valaki, akkor a szüleim azok, de én nem gondolom, hogy rosszak lettek volna vagy egymással, akár a szerepükkel elégedetlenkedtek volna. Szerették az életüket és egymást. Hasonló értékrendű lányt kerestem és találtam, amit egymásért teszünk, azt szeretetből tesszük és ettől boldogok vagyunk. Nem kötelező mindenkinek így élni, de rossznak semmiképp nem mondanám. Mondjuk az is lehet, hogy túl egyszerű vagyok.

31/f

2018. márc. 4. 23:02
 33/46 anonim ***** válasza:
100%

a sértő az, amikor azt mondják, hogy másra nem jó egy nő. ami egyébként bebizonyosodott, hogy de.

az, hogy neked a kiszolgálás kell ahhoz, hogy szeretet legyen a világban, meg kényelmes, élhető hely, az meg csak röhejes, semmi sértő nincs benne.

az én munkahelyemen pl nem megy a harc, mindenki segít mindenkinek, mindenki megosztja mindenkivel amit tud, mert így jutunk előre (informatika amúgy, szóval elég sok férfivel dolgozok).

biztosan nagyon elégedettek voltak a nők a helyzetükkel, azért harcolták ki az egyenjogúságot. :D

amúgy ez a működött érv elég sz ar. végülis észak-koreában is elég régóta kommunizmus működik, nem haltak még éhen, ugye milyen jó. de van még 1000 ilyen csodálatos dolog a világban. de a te szemedet éppen az szúrja, azért nincs szeretet a világban, mert a nők nem főznek, mosnak, takarítanak rád minden nap. :D

van sok őrült feminista manapság, de legalább ennyi őrült férfi is, ne aggódj.

én nem is mondanám magam feministának, inkább humanistának. szerintem mindenki tegye azt, ami boldoggá teszi, tehesse is meg, ne erőltesse senki senkire a saját akaratát. ez elég logikus, nem?

2018. márc. 4. 23:04
 34/46 anonim ***** válasza:
100%

"mit mutat tanít a lányának?"

Pontosan. A fiának azt mondja, "bármi lehetsz", a lányának meg azt, "elláthatsz majd egy férfit"?

2018. márc. 4. 23:17
 35/46 anonim ***** válasza:
49%

Ha ez nekem jött 33, akkor valamit eléggé félreértettél a mondandómban. Gyakorlatilag ugyan azzal zártam amivel te. Nem azért érzi az ember a szeretetet mikor törődnek vele, mert ő maga magatehetetlen. Ezek gesztusok. Nem hiszem el, hogy téged az önérzetedben vagy bármi másban sért az, ha azzal fogad a párod, hogy "drágám, vettem neked a RAM-ot amit kinéztél, mert tudom, hogy cserélnéd már, de sajnálod rá a pénzt a mai árak mellett".... nem örülnél neki, hogy gondolt rád a másik? Vagy nemek szerint akár milyen gesztust helyettesítsetek be. Ha ezektől a gesztusoktól, amit a másik megtesz a párjáért, elnyomott lesz, meg szolga, az illető meg egy magatehetetlen kullancs, akkor tényleg beszéljünk meg egy találkát valahol és lőjjenek tarkón. Viszek mindent, de ha úgy kényelmesebb, felezhetünk, nekem mindegy :D.

31/f

2018. márc. 5. 00:16
 36/46 anonim ***** válasza:
66%
Nem a gesztus a baj, hanem hogy nemek szerint le van osztva, hogy a férfitől inkább a pénzköltést várják el, a nőktől meg az időráfordítást. És a pénzköltésben szinte nincs semmi befektetett energia, az sokkal könnyebb.
2018. márc. 5. 00:21
 37/46 anonim ***** válasza:
36%

#36. A modellben amit kritizáltok és a feladatok le vannak osztva, ott a férfi arra fordítja az időt, hogy megkeresse a pénzt, amit a családjára költ. Pénzt költeni tényleg nem időráfordítás.

Én másról beszélek amiről ti. Szó nincs róla, hogy a nő gürizik a munkahelyen, aztán miután hazaesik, szophat a gyerekkel + nyalhatja ki a házat és a férfi nagylelkűen megjutalmazza valamivel, amit a közös kasszából vett a nőnek. Ne mosd össze a kettőt, én sem teszem.

Azt is lehet csinálni, amit te írsz, nincsen vele semmi gond, de lesz, akinek az a szimpi amit én mondtam, másnak meg az, amiben te gondolkozol.

Nem azon vitázom, hogy melyikünk világképe a jobb-rosszabb, hanem azzal, hogy minősítesz olyanokat, akik azért élnek úgy ahogy, mert ez szolgál kölcsönös megelégedésükre. Mi ezzel a baj ?

31/f

2018. márc. 5. 00:32
 38/46 anonim ***** válasza:
100%

Én nem azokat minősítem, akik szabad akaratukból ilyenek. Nekem is vannak ilyen barátaim. Az zavar, mikor valaki lenéz, vagy megpróbál a saját képére formálni. Mikor neki egy olyan nő kéne, de az összes nőt olyannak akarja.

Meg amikor megjegyzéseket tesznek, hogy az ilyen nem nő/férfi, egy igazi nő/férfi ezt meg azt csinálja. Vagy olyat mond, hogy aki nem akar gyereket, az haljon meg hamar(?).

Nekem az általánosítással, a lenézéssel, a megmondással van bajom. Ha valakinek az életében valami működik, és azt onnantól univerzális igazságnak tekinti.

A kérdező azt is kérdezhette volna, "miért nem találok egy olyan nőt, akinek jó a hátország szerep?". Ehelyett minden nő ilyen olyan, verseng(?), nincs otthon, stb.

2018. márc. 5. 01:35
 39/46 anonim ***** válasza:
0%
Aki nem akarja a nőket fix szerepekbe kényszeríteni, az miért tartja ugyanezt megengedhetőnek a férfiakkal? Rengeteg nő tűnik szexistának, ha erről van szó (és gyakran nem is ismerik fel, hogy azok).
2018. márc. 5. 01:43
 40/46 anonim ***** válasza:
14%

31 éves férfinek: nem értik mit akarunk mondani 😂 ne is magyarázkodj.

Igen, egy nő tanítsa meg a lányának a főzést takarítást stb. a háztartasi munkákat. Borzalom hogy idáig fajult a világ. Nem azt mindtam hogy egy nő rabszolga legyen, hanem csinalja meg ezeket. Aki ezt nem akarja vagy nem képes az nagy szégyen. Én szívesen csinalom ezt is meg dolgozom. És nem érzem nyűgnek. De ti csak akkor építsetek karriert és ne csodálkozzaok ha az uratok párotok másfelé kacsingat😉 mert otthon hiányzik valami.

2018. márc. 5. 07:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!