Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért sértődnek meg azon a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért sértődnek meg azon a nők, hogyha kimondom azt, hogy nem annyira intelligensek, mint a férfiak?

Figyelt kérdés

Nos böngésztem ezt a facebook oldalt és annyi buta felszínes írások vannak, hogy az valami hihetetlen.

[link]

Miért nem értik meg a nők és miért kell azon megsértődni, hogy alkalmatlanok ahhoz, hogy egy normális cikkeket írjak.

Azért tettem a felnőtt párkapcsolatokhoz, mert tele van párkapcsolati cikkekkel. Abszurd az összes. Pedig nem vagyok nőgyülölő csak fel kéne fogniuk azt, hogy a férfiak azok inkább fej nehezek a nők meg szív nehezek. A férfiak inkább racionálisabbak a nők meg érzelmesebbek. Szerintem jobban tennék, ha nem írnának ilyen hülyeségeket, hanem inkább a nőiségüket fejlesztenék.

2018. jan. 18. 14:56
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
55%
Nem is tudom, itt most sikerült azért a színvonalat elég jól felhoznunk. A trágár mocskolódástól eljutottunk a civilizált párbeszédig. Valld be, ez igen ritka esemény errefelé, én örülök neki, hogy ezúttal értelmes emberek módjára kommunikálunk :)
2018. jan. 18. 17:39
 42/63 anonim ***** válasza:
9%

Az miért van például, ha a barátnő beszél valamiről, érdeklődéssel hallgatom, majd beleszólok én is és mivel érdekes a téma, de én más nézőpontból látom ezt felhozom, elmondom majd megkérdem, hogy neki mi a véleménye erről, akkor azt úgy veszi, mintha leiskolázni próbálnám, pedig nem.

Mondtátok itt, hogy hülyének vagytok nézve és még alkalomadtán megsimogatják a fejeteket, de nem mindenki ilyen, van aki tényleg csak beszélgetne és álláspontokat vitatna meg veletek, mert örül, hogy végre egy olyan beszélgetőpartnert talált, akivel van közös téma és még új perspektívát is kaphat/adhat.

Szerintem gyakran előfordulnak ebből is félreértések, legalább is, addig mindig ilyeneket tapasztaltam.

31/f

2018. jan. 18. 17:54
 43/63 anonim ***** válasza:
100%

#42 biztos előfordulnak félreértések is. Én tapasztaltam mindkettőt, nagyon sok múlik a hangsúlyon és a gesztikuláción. Van, akinél érzed, hogy ő tényleg csak egy jót beszélget és véleményeket cserélünk, van akinél meg érzed, hogy kioktat, hogy márpedig ő jobban tudja és amit te mondasz az már csak azért s hülyeség, mert nő vagy és te nem tudhatod olyan jól, mint egy férfi.

Azért a nők általában megérzik, melyik eset áll fent.

2018. jan. 18. 18:05
 44/63 anonim ***** válasza:
100%
#43-nak igaza van, a hangsúlyon és a módszeren van a lényeg, akkor nem fogja kioktatásnak érezni, meg ehhez is kell azért némi érettség. Azt senki se szereti, ha úgy kezelik, mint egy hülyegyereket, lenézik, de a jól előadott, okos beszédet meghallgatják. Tudom, mert szabadúszó angoltanár vagyok, és vannak tényleg cefetül nehéz részei is az anyagnak, nekem most már könnyű, persze, de a diákom attól még simán érezhetné úgy, hogy lenézem, merthogy "ő még ezt sem tudja".
2018. jan. 18. 18:10
 45/63 anonim ***** válasza:
8%

De ez elég érdekes, hogy szinte mindig az van, hogy kioktatásnak érzik, ha próbálnék egy olyan beszélgetést amiben együtt agyalunk. Hogy pontosítsam, ez barátnőkkel fordult csak elő (párkapcsolatban) barátokkal akár férfival akár nővel soha az életben. Volt olyan párom is, akivel barátok voltunk hosszabb ideig, mielőtt összejöttünk. Előtte lehetett vele így beszélni, közben nem évekig, azután megint. Ebbe sajnos minden kapcsolatban belefutok, pedig nyilván nem utolsó szempont az sem, hogy jókat tudjunk alkalomadtán beszélgetni.

31/f

2018. jan. 18. 18:46
 46/63 anonim ***** válasza:
93%

De bien.hu? Hát öcsém...:D

Az általánosítással van alapvetően baj. Meg azzal, hogy nem látod távlataiban a dolgot. Hiszed, hogy egy nőnek ugyanolyan lehetőségei vannak, miközben hazánkban pl a kormányzó pártban nincs női képviselő. Érted te, hogy ez mit jelent? Vagy csak mantrázod a szokásos "a férfiak okosak, a nők meg buták" szöveget?

Arról nem is beszélve, hogy ha egy valóban okos, tájékozott, művelt nővel kerül szembe a magadfajta, össze-vissza szrja magát.

2018. jan. 18. 19:13
 47/63 anonim ***** válasza:
89%

Rossz helyen keresel.

Leírtak előttem már mindent, így csak személyes példákkal tudok jönni én is. A saját barátom, akivel már 3 éve vagyok, vallotta be, hogy nagyon kellemesen csalódott bennem, mikor az első randijainkon órákat tudtunk beszélni mindenről, tudománytól kezdve politikán át divatig. Először nem látott belém túl sokat, csak meg akart húzni, aztán ott tartunk, hogy kutatok én is a saját területemen.

Egyébként minden ilyen kérdésen vagy kijelentésen horkantva röhög egyet Marie Curie, Frida Kahlo, Malala Yousafzai és még sokan, akik egyedül képesek vinni egy háztartást gyerekekkel egyedül vagy épp laborban/irodában töltenek 10+ órákat.

2018. jan. 18. 20:04
 48/63 anonim ***** válasza:
43%
Az okítás történhet egyébként viccesen, humorral is, és akkor a lány nem fogja úgy érezni, hogy hülyének tartod :) Például egyik barátnőm anno megkérdezte tőlem, a génsebészet szerintem miért nem működhetne úgy,hogy ha genetikai betegség nyomát találják a magzatban, egyszerűen kiszedik a hibás gént és kész. Elmagyaráztam neki, hogy ezek nem plusz gének, amik a betegséget kódolják, hanem szükséges gének, és hogy az emberi szervezet korántsem olyan mint egy Trabant, hogy kidobálod belőle a fele alkatrészt, és még mindig megy :DDD
2018. jan. 18. 20:50
 49/63 anonim ***** válasza:
95%

Ha szigorúan a statisztikákat nézzük, akkor van az állításodnak igazság tartalma, mert a férfiak közt átlagosan valóban több a nagyon intelligens, és ezzel szemben a nagyon buta is, mint a nők között. A probléma ott van, hogy ezek a szélsőségek a férfiak legkisebb részét teszik ki. A legtöbb férfi ugyan úgy átlagos, mint a legtöbb nő. Szóval nem igazán értem, hogy Átlag Józsi mire föl fölényeskedik Átlag Katival.

Másik dolog meg, lehet hogy elméletileg egyenjogúság van, de azért annyira mégsem. Nagyon sokan még mindig lenézik azt a nőt aki valamilyen "férfias" területen próbál érvényesülni, ezzel pedig sajnos együtt jár az, hogy nem veszik komolyan, nem adnak a szavára. Saját 'élményem', az egyik első ilyen, habár igazából semmi komoly, de biztos sosem fogom elfelejteni, mikor egyetemen a biofizika tanárom egy jó hangulatú vizsga után épp beírta az ötösömet majd rám nézett és közölte, hogy jobban tenném, ha valami más terület után néznék, mert ez nem nőknek való. Akkor ez úgy ledöbbentett, hogy fölálltam és egy szó nélkül kimentem. Azóta már rutinos vagyok.

2018. jan. 18. 21:15
 50/63 anonim ***** válasza:
6%
A lenézést én pont fordítva tapasztaltam meg. Ha egy nőnek tudományosan sikerei vannak, vagy jól teljesít az egyetemen stb. azt elismerik, és felnéznek rá (nyilván itt arra kell gondolni, hogy az eszével ér el sikereket, nem mással). Ha meg egy férfi mondjuk jó a konyhában, vagy a ház körüli teendőkben, az le van sajnálva, merthogy az nem férfias.
2018. jan. 18. 21:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!