Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem tesznek félre a 200...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tesznek félre a 200 ezres fizetésükből a 22-25 éves pályakezdő lányok? Úgy vannak vele, hogy majd a férfi dolga lesz megteremteni a feltételeket egy önálló élethez?

Figyelt kérdés

Mondjuk számviteli területen, keresnek 200-250 ezret, megy a shopping minden héten, instagramon azt látni, hogy utazgatnak stb. Elherdálják az egészet. BIG4 cégek is bruttó 320-350 körül veszi fel a pályakezdőket, szóval nem kell megmagyarázni, hogy sokkal több az.

Én félretettem egy csomót, és akkor még megjegyezte az egyik lány, akivel kavartam, hogy miért vagyok befeszülve, miért nem élvezem az életet ilyen fiatalon. Mindezt azért, mert nem akartam minden hétvégén Gozsdu udvarba, Pontba, Raktár Bárba meg ilyen pénzes proliknak fenntartott helyekre járkálni vele :D

Miért nem tesznek félre? Vagy még ennyi idősen is a szüleiket lejmolják? Férfiak támogatását élvezik?

2017. dec. 24. 22:21
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
94%
Hol a francba dolgoztok Ti, hogy 250-350e Ft-ot kerestek?! Vidéki városban üzletvezető helyettesi pozícióval 150-170-et kerestem, pedig jól megy a bolt. Ebből viszont félrerakni nettó lehetetlenség, mivel az albérlet rezsivel 100-ban alig áll meg (köszi ingatlanárak), a többi megy a hitelre és akkor még nem ettem és nem ruházkodtam, bulit meg utoljára a Youtube-on láttam.
2017. dec. 24. 23:12
 32/56 anonim ***** válasza:

#31: elég ha olvasod a híreket.

A kérdező ugye BIG4-et említett, ami ugye 4 jó nevű multit takar .

A másik amit meg tudok súgni, hogy van olyan szakma Magyarországon, ahol több mint 20 ezer betöltetlen álláshely van, és még jól is lehet vele keresni.

A boltvezető helyettes nem tartozik ide.

2017. dec. 24. 23:16
 33/56 anonim ***** válasza:
47%
31# A boltvezeto helyettes nem tartozik a jol fizeto szakmak koze, itt pedig arrol volt szo. A Gozsduban es tarsaiban altalaban nem a boltvezeto helyettesek buliznak.
2017. dec. 24. 23:18
 34/56 anonim ***** válasza:
200k-t egy T-mobile-os vagy Telenor-os eladó is megkeres. Fel kell költözni Pestre.
2017. dec. 24. 23:19
 35/56 anonim ***** válasza:
51%

Egyébként nem gagyi boltban kell dolgozni.

[link]

Persze a Lidl-ben még a boltezető is pakolja az árut, vagy kasszázik, ha éppen nincs más dolga, szóval nem láblógatós hely.

2017. dec. 24. 23:20
 36/56 anonim ***** válasza:
Én IT-s vagyok, mellette vállalkozó, és ennek megfelelő is a keresetem. Erről a Godzsu-akármiről viszont még nem hallottam, de majd benézek.
2017. dec. 24. 23:21
 37/56 anonim ***** válasza:
95%

Nem értem, hogy miért kiemelt a kérdésben a női nem. Férfiak ugyanúgy lehetnek hajlamosak a pénz elverésére. Sőt, a férfias hobbik nagy része kifejezetten pénzzabáló (pl. testépítés, autó-motor, informatika és mondjuk fotózás terén is nagy számban képviseltetik magukat férfiak és azért az optikai eszközök nem az olcsóságukról híresek)

Az, hogy valaki félretesz-e vagy sem, nem a nemén múlik, hanem a személyiségén és a neveltetésén. Én például pont a kérdésben szerepeltetett pályakezdő 22 éves lány vagyok, mondjuk nem pénzügyi, hanem mérnöki területen. Excel táblázatban vezetem a kiadásaimat, illetve részben azonosulok a minimalista életszemlélettel és csak olyan dolgokat vásárolok, amire valóban szükségem van, igyekszem minél tudatosabb vásárló lenni. De ha esetleg két kézzel szórnám a pénzemet, akkor sem nézném jó szemmel, hogy más a tárcámban turkál. Mégis mi közöm ahhoz, hogy ki mire költ? Nem támogatom a torz fogyasztói társadalmat, de nincs jogom beleszólni abba, hogy más hogy bánik az anyagi javaival.

2017. dec. 24. 23:24
 38/56 anonim ***** válasza:
92%

"De ha esetleg két kézzel szórnám a pénzemet, akkor sem nézném jó szemmel, hogy más a tárcámban turkál. "

Ebben az egyben szerintem nincs igazad.

Elég frusztráló, amikor te spórolsz, a párod meg szórja a pénzt. És sokszor nem csak a sajátját szórja, de a tiedet is, hiszen a hó végén ha hirtelen jön egy váratlan kiadás, akkor te fogod a megtakarított pénzedből kifizetni a gyógyszert, vagy a fűtés szerelőt.

Ugyanígy frusztráló ha neked céljaid vannak az életben, spórolsz egy közös lakásra, a párod meg 0%-ban támogatja ezt a projectet, ha egyedül meg tudod venni a kecót, akkor tök jó, beköltözik, de segíteni nem nagyon segít.

Azt továbbra is tartom, hogy ez a típus nőben és férfiben is megvan, szóval nem függ a nemtől.

2017. dec. 24. 23:29
 39/56 anonim ***** válasza:
80%

#38 Igazad van, én nem is a páromra értettem ezt a kijelentést, hanem olyan vadidegen emberekre, akik pálcát törnek mások felett, mert látják, hogy el meri költeni a fizetését.

Természetesen a párommal kompromisszumra törekednék, és komoly kapcsolatban amúgy is a közös kassza híve vagyok. A párommal szívesen megosztom a javaimat, nem pártolom a különcködést, elvégre azért vagyunk együtt, hogy megosszuk, amink van.

2017. dec. 24. 23:34
 40/56 anonim ***** válasza:

"Igazad van, én nem is a páromra értettem ezt a kijelentést, hanem olyan vadidegen emberekre, akik pálcát törnek mások felett, mert látják, hogy el meri költeni a fizetését. "

Ahogy mondtam elég sok gyakornok, és pályakezdő fordult meg nálam az elmúlt pár évben.

Van akivel a szakmai dolgokon kívül is haveri viszonyom van, és én is szoktam nekik tanácsolni, hogy gondoljanak a jövőjükre, ne szórják el két kézzel, egy újabb telefonra, egy még gyorsabb notira.

Persze, fiatalok, élvezni akarják az életet, nincs is ezzel semmi gond, nem azt mondom, hogy parizeren és kenyéren éljenek, de egy lakástakarékot, vagy valami hasonló megtakarítást lehet, hogy érdemes elkezdeni, mert egyszer még jól fog jönni.

Az is igaz, hogy csak az értelmesebbnek lehet ezt mondani, amikor a pályakezdő kolléga elkezd úgy viselkedni, mint a harmincas, befutott kollégái, és próbálja velük tartani a lépést, akkor meg sem próbálom ezt elmondani, majd megtanulja a saját kárán, ahogy azt sem érdemes győzködni, aki úgy gondolja, hogy a nettó 250-es fiztésből majd nagy lábon fog élni.

Lehet, hogy hiba, mert a "tárcájukban turkálok", és nem kellene belepofáznom az életükbe, de néha jó látni, hogy van aki megfogadja.

2017. dec. 24. 23:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!