Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szakítanál velem, ha pénzt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítanál velem, ha pénzt kérnék tőled a szüleim rossz anyagi helyzete miatt?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, aki ma már a mennyasszonyom. Július 1-re tervezzük az esküvőt. 4 éve ismerem.

Szerintem gazdag. Van két lakása, egy újépítésű a belvárosban 3 szobás - itt élünk és ide tervezzük a gyereket is.

És egy a II. kerületben, 2 szobás.

Nem dolgozik, egész nap otthon van sorozatokat néz, azzal foglalja el magát. Van egy vállalkozása amiből kap havonta változó 300-400.000 FT bevételt.

Nagyon egyszerű lány. Sosem ismertem ilyen szerény "igénytelen" de mégis nagyon csinos és szép, kedves, jókedélyű természetet, mint Ő.

Nem költ ruhákra, kozmetikusra, fodrászra és ilyen hasonló csajos dolgokra, amiket más (volt barátnőim) vagyonokat elszórtak. Nem kell neki kocsi, semmi. A másik lakást sem adja ki, azt mondja nem kell neki több bevétel, nincs rá szüksége (ebben nem értek vele egyet, de az ő lakása, nem szólok bele).

Közös kasszán vagyunk ugyan részben, de szerintem van neki egy nagyobb megtakarítása is mivel, mondom, nem költ.

Az én anyagi helyzetem ellentétes. Szüleim nem tudták fizetni a lakáshitelt és most úgy néz ki elveszi a bank a lakásukat, ami egy vacak kis panellakás - egyáltalán nem olyan mint amiben mi élünk a mennyasszonyommal.

Kértem tőle adjon nekik KÖLCSÖN, hogy ne váljanak hajléktalanná, de hatalmas botrány lett.

5 millió lenne, amit ő abszolút nem érezne meg.

Ma azt mondta gondolkodik rajta minek egyáltalán az esküvő, ha én egy banknak nézem (??)

Kinek adtok igazat?

25 éves én 26.

2017. máj. 23. 17:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/78 anonim ***** válasza:
100%
5 millió nagyon sok még akkor is, ha van megtakarítása. Gondol végig, ha havonta elrak átlag 200 ezret, akkor 2 év alatt jön össze 5 millió megtakarítása. Nagyon fiatalok vagytok, valószínűleg a teljes megtakarítását, vagy annak több mint felét kéred épp el tőle olyan címszóval hogy "meg sem érezné". Aztán ott van, hogy vett egy lakást, esetleg azon is van hitel (ez sem lepne meg, mivel semmit sem tudsz az anyagi helyzetéről), de az is lehet, hogy ahogy megvette a lakást nincs is ennyi pénze bankban. Elég nehezen hiszem el, hogy valaki havi 300-400 ezerből pár év alatt vesz két lakást és felhalmoz akkor megtakarítást, hogy zsebből fizet 5 millát gondolkozás nélkül.
2017. máj. 23. 22:04
 42/78 anonim ***** válasza:
91%

Miért nem veszel fel valami hitelt és adod oda a szüleidnek? Nem a menyasszonyod dolga kihúzni őket a csávából. Az egy dolog, hogy egy család lesztek, de nem 10 éve vagytom házasok..elhiszem, hogy most elbizonytalanodott..biztos úgy a vele, ha már most ilyen kéréssel állsz elő, akkor mi lesz később?

A szüleid pedig mennyenek albérletbe.

2017. máj. 23. 22:42
 43/78 anonim ***** válasza:
79%

A másik lakás mi a bánatnak van?? Csak áll üresen?? Akkor igazán mehetnének oda szüleid. Vagy ha tényleg ennyi pénze van akkor vegye meg a panelt.

De nekem itt sok minden zűrös, főleg ahogy végigolvastam a kommenteket... Valami nagyon nem smakkol. Vagy te vagy kamu, vagy nagyon nem ismered a mennyasszonyod... Egy vállalkozás sem jut 3-4 év alatt oda hogy ne kelljen vele semmit csinálni... Vagy akkor a szülei pénzelik. Ez esetben egy életképtelen valaki. Nekem ennyi pénz jönne, biztos hogy akkor se otthon ülnék, minimum hobbiznék.

Barátommal jól ismerjük egymás anyagi helyzetét, pedig még esküvő szóba sincs (legalábbis nem komolyan).

De 5 milla akkor se kis pénz. Max annak aki havonta keres ennyit... Meg miért ő fizessen a szüleid hibája miatt? Egy dolog ha magától felajánlja, vagy ha szóba hozod, de amint tiltakozik, nem mondod többet, vagy ez hogy azt mondod ha nem ad, akkor mennek a híd alá... Persze mrgértem hogy ez nagyon szar helyzet, de akkor sem várhatod el mástól hogy megoldja. Nem az ő hibája! Tényleg ha nem lenne, akkor mi lenne? Meg te adnál fordított helyzetben?

2017. máj. 23. 22:57
 44/78 anonim ***** válasza:
62%

""Nem költ ruhákra, kozmetikusra, fodrászra és ilyen hasonló csajos dolgokra" és miben jár zsákban, kender, hosszú hajjal? "

Ez a pontja a mesének azért még nem is olyan hihetetlen.

Nem költök se fodrászra (hosszú hajból pár centit vágni nem nagy szám, de a tépett, lépcsőzetes se nehéz egyedül), se kozmetikusra (anélkül is szép a bőröm, szőrtelenítést megoldom), nuku szoli (mert a fehér bőrt preferálom)... és ruhára, kozmetikumokra nem költök többet egy átlagos férfinél. Nem az igénytelenség mércéje a költekezés hiánya.

2017. máj. 23. 22:58
 45/78 anonim ***** válasza:
91%

Én rettentően beragnek, ha más akarna beosztani a pénzem, és lekicsinyli az 5 millamat, hogy az semmi, és beleszólna, mit teszek lakasommal.

Ha a szüleid kvazi hajlektalankent, szivessegi lakashasznalokent beköltöznek oda , hosszú procedúra után tudná csak kirakni őket. Piaci áron nem tudja nekik kiadni, mert akkor a részleteket is tudnak fizetni.

És mi van, ha a házat el akarja adni valamikor és beforgatni a vallalkozasaba?

És mi lesz pár év múlva? Már előre látom. Azt fogod elvarni , hogy a maganvagynabol finanszírozza a maganpraxisod.

Ezt meg meg is tennem, de én lennék a főnök, te meg egy alkalmazott fogorvos.

Igazi golddigger vagy.

2017. máj. 23. 23:16
 46/78 anonim ***** válasza:
100%

Örökölte vagy a szüleitől kapta a lakásokat amivel rendelkezik. Nem köteles a szüleidnek odaadni a lakast vagy bármiben segiteni őket. Az a gond hogy nem hiszed el, de az ő lakasban élsz, neki magasabb a havi bevétele igy részben eltart. Ezen felül miliókat kérnél tőle, mikor igy is anyagilag támogat. Ehhez tényleg vastag bőr kell. Tulajdonképpen részben irigyled is és furcsán állsz ahhoz hogy nem törődik magával. Ez a része tök lényegtelen a kérdés szempontjából.

Szerintem jobban járna ha kirakna téged és te pedig kölcsönt vennél fel a szüleid adósságára.

Max. 5 év és le fogsz lépni ha anyagilag annyira fut majd a szekered hogy nem szorulsz a lakására és a pénzére.

2017. máj. 23. 23:22
 47/78 anonim ***** válasza:
100%

"együtt élünk ergo látom mennyit költ"

Ezek szerint mindig együtt mentek mindenhova? Nélküled nem vesz egy csokit, egy újságot, egy orrcseppet? Mindig együtt gépeztek, látod, hogy online sem vesz semmit?

2017. máj. 23. 23:29
 48/78 anonim ***** válasza:
100%

Ami még eszembe jutott...

Szerintem a menyasszonyod elgondolkodott azon is, hogy te biztos számolgattad, hogy neki mennyi pénze lehet..különben nem kértél volna...

2017. máj. 23. 23:44
 49/78 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon remélem, hogy szakít veled...
2017. máj. 24. 02:08
 50/78 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem a csajnak van igaza.

off

Az miért olyan fura, hogy nem tudja mennyi pénze van a leendő arának? A pénzügyi helyzetemet csak én ismerem, ahhoz senkinek semmi köze. Mondjuk én nem is voltam közös kasszán soha és nem is leszek...

on

2017. máj. 24. 02:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!