Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítanál velem, ha pénzt kérnék tőled a szüleim rossz anyagi helyzete miatt?
Van egy barátnőm, aki ma már a mennyasszonyom. Július 1-re tervezzük az esküvőt. 4 éve ismerem.
Szerintem gazdag. Van két lakása, egy újépítésű a belvárosban 3 szobás - itt élünk és ide tervezzük a gyereket is.
És egy a II. kerületben, 2 szobás.
Nem dolgozik, egész nap otthon van sorozatokat néz, azzal foglalja el magát. Van egy vállalkozása amiből kap havonta változó 300-400.000 FT bevételt.
Nagyon egyszerű lány. Sosem ismertem ilyen szerény "igénytelen" de mégis nagyon csinos és szép, kedves, jókedélyű természetet, mint Ő.
Nem költ ruhákra, kozmetikusra, fodrászra és ilyen hasonló csajos dolgokra, amiket más (volt barátnőim) vagyonokat elszórtak. Nem kell neki kocsi, semmi. A másik lakást sem adja ki, azt mondja nem kell neki több bevétel, nincs rá szüksége (ebben nem értek vele egyet, de az ő lakása, nem szólok bele).
Közös kasszán vagyunk ugyan részben, de szerintem van neki egy nagyobb megtakarítása is mivel, mondom, nem költ.
Az én anyagi helyzetem ellentétes. Szüleim nem tudták fizetni a lakáshitelt és most úgy néz ki elveszi a bank a lakásukat, ami egy vacak kis panellakás - egyáltalán nem olyan mint amiben mi élünk a mennyasszonyommal.
Kértem tőle adjon nekik KÖLCSÖN, hogy ne váljanak hajléktalanná, de hatalmas botrány lett.
5 millió lenne, amit ő abszolút nem érezne meg.
Ma azt mondta gondolkodik rajta minek egyáltalán az esküvő, ha én egy banknak nézem (??)
Kinek adtok igazat?
25 éves én 26.
Én segíteném a szüleim, de nekem nincs vállalkozásom.
Rezidensként dolgozom egy kórházban, jóval kevesebbet kapok, nincs miből félretegyek (egyenlőre).
Ha nem is a szüleim, de én törlesztenék neki a későbbiekben. Fogorvosként úgy gondolom a jövőben erre lesz is lehetőségem.
Házasodni készülünk, az életünket összekötni.
Fordítva ülsz a lovon. Te most az ő különvagyonából akarnál pénzt.
Házasként viszont Te legfeljebb akkor tudsz neki törleszteni, ha külön kasszára mentek, ugyanis a közös vagyon miatt mindkettőtök jövedelme közös. Az meg milyen már, hogy kevesebbet dobsz a közösbe, hogy törlessz neki? Magyarul visszafizeted neki a saját pénzéből, mert nyilván az általad kivett pénzt ő pótolná bele a közös kasszába, ha valahonnan hiányzik). A jól termelő fogorvosi praxis meg majd terem hozzá, felszereléssel, mindennel?
Nem is értem, hogyan gondoltad ezt az egészet...Ha a szüleid lakását viszi a bank, akkor dolgoznak, nem? majd fizetnek egy kis albérletet maguknak, olyat, amit kettejük fizetéséből fent tudnak tartani. Két élete delén túli ember, meg a fiuk ne a leendő menyüktől várja már, hogy majd fedelet tesz a fejük fölé...
Azért ez elég érdekes kapcsolat lehet. 4 éve együtt, de csak feltételezéseid vannak az anyagi helyzetéről.
Alig ismeritek egymást, felesleges a házasság a kölcsöntől függetlenül.
Én azért szakítanék a lány helyében, mert a pü-i kultúrátok teljesen eltér. Neked fogalmad nincs a pénz értékéről, neki van. Hosszú távon az eltérő pü-i szemlélet megöli a kapcsolatot, mert mások a célok, vágyak és nem tudtok majd dűlőre jutni.
Az én párom kérés nélkül adna.
Más kérdés, hogy én nem biztos, hogy elfogadnám.
Viszont a vállalkozását ne becsüld alá, nyilván megdolgozott azért, hogy kényelmesen élhessen, bár 25 évesen ritka az ilyen.
Te adnál az ő szüleinek pénzt, ha ő kérne?És úgy, hogy lehet soha az életben nem kapnád vissza?
Azért az is elgondolkodtató, hogy esküvőre készülsz vele és nem tudsz róla mindent, pl.a valós anyagi helyzetét...csak feltételezés a vagyona részedről.Lehet nincs is neki annyi pénze, csak hiszed, hogy van.
Neki, én sem adnék a szüleidnek egy petákot sem, mert 10/9 NEM látnám viszont.
Kölcsön, persze, aztán a megadása az valahogy mindig elmarad.
Mellesleg ne én húzzam már ki a szüleidet a maguk kavarta szarból, oldják meg, vagy menjenek kisebb lakásba, ha már.
Egyébként igaza van, mert most csak ez, aztán mindenre kértek mert "megteheti". NEM teheti meg, azt a pénzt ezer dologra szánhatja, pl. esküvői költség, pl. leendő gyerek, vagy váratlan kiadás - betegség.
Adj kölcsön te a szüleidnek, ha annyira gázban vannak.
Ja, hogy te nem tudsz? Oké, és ha a csajodnak sem lenne, akkor éhen esznének vagy mi?
Ugyanmár, egyértelmű, hogy le akarjátok húzni... undorító bagázs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!