Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítanál velem, ha pénzt kérnék tőled a szüleim rossz anyagi helyzete miatt?
Van egy barátnőm, aki ma már a mennyasszonyom. Július 1-re tervezzük az esküvőt. 4 éve ismerem.
Szerintem gazdag. Van két lakása, egy újépítésű a belvárosban 3 szobás - itt élünk és ide tervezzük a gyereket is.
És egy a II. kerületben, 2 szobás.
Nem dolgozik, egész nap otthon van sorozatokat néz, azzal foglalja el magát. Van egy vállalkozása amiből kap havonta változó 300-400.000 FT bevételt.
Nagyon egyszerű lány. Sosem ismertem ilyen szerény "igénytelen" de mégis nagyon csinos és szép, kedves, jókedélyű természetet, mint Ő.
Nem költ ruhákra, kozmetikusra, fodrászra és ilyen hasonló csajos dolgokra, amiket más (volt barátnőim) vagyonokat elszórtak. Nem kell neki kocsi, semmi. A másik lakást sem adja ki, azt mondja nem kell neki több bevétel, nincs rá szüksége (ebben nem értek vele egyet, de az ő lakása, nem szólok bele).
Közös kasszán vagyunk ugyan részben, de szerintem van neki egy nagyobb megtakarítása is mivel, mondom, nem költ.
Az én anyagi helyzetem ellentétes. Szüleim nem tudták fizetni a lakáshitelt és most úgy néz ki elveszi a bank a lakásukat, ami egy vacak kis panellakás - egyáltalán nem olyan mint amiben mi élünk a mennyasszonyommal.
Kértem tőle adjon nekik KÖLCSÖN, hogy ne váljanak hajléktalanná, de hatalmas botrány lett.
5 millió lenne, amit ő abszolút nem érezne meg.
Ma azt mondta gondolkodik rajta minek egyáltalán az esküvő, ha én egy banknak nézem (??)
Kinek adtok igazat?
25 éves én 26.
Azért írtam, hogy feltételezem van egy nagyobb megtakarítása, mert együtt élünk ergo látom mennyit költ és látom mennyi a bevétel. Tehát a megmaradó összeg egyértelműen marad a számlán. Erről külön nem beszélünk, mert nem tartjuk arra lényegesnek. Egyikünket sem izgatja különösebben.
Ezt a kérdést leszámítva SOHA nem volt köztünk vita anyagiakat illetően.
Az esküvőt nem kell sokat tervezni, egyszerű lesz. Családi kör, 30 meghívott, az étterem lefoglalva.
Ahogy írtam a másik lakást nem szeretné kiadni. Sem idegennek, sem az én szüleimnek.
Jelenleg nem tudom kifizetni az adósságukat, mert nincs még praxisom.
Pár év múlva fizetném vissza, pl autóvásálás a nevére vagy akár egyösszegben 10 éven belül.
Ahogy írtam házasodni készülünk -- tehát nem a következő 2 évre tervezzünk, hanem a következő 40-50+ évre együtt.
.... Közös, attól függetlenül, kinek a nevén van.
És miből akarsz pár év múlva maganpraxist beindítani? A fogorvos nem programozó, hogy vesz egy számítógépet és jó napot.
Most már én is azt mondom, kamu a kérdés.
Házasság alatt vett autó a nevére miért lenne közös?
Házassági szerződést írunk, ez nem is volt kérdés.
Azért 5 millió forint mégis csak 5 millió forint, még ha valakinek 100 milliója van az is jól átgondolná mert mégsem kevés pénz, és kitudna mit látna belőle.
Én erre az esetre ha nekem lenne ennyi pénzem én megmondanám hogy nem adok kölcsön egy forintot sem, viszont megvenném a lakást mert még is jó befektetés, és közölném velük mivel családtagok hogy lakhatnak benne, nincs albérleti díj, csak a rezsi, és bármi gond lenne vele, vagy felújítást kell akkor azt maguknak kell előteremteni rá.
Ha picit belegondolunk logikus ez, mert így megmarad a lakás, ha házasok lesztek akkor közös vagyon így a tiéd is az lesz, plusz ha mégis úgy alakul el lehet ugyanúgy adni, de gondolom nem így lesz, meg a szüleid mégis maradhatnak ott, csak változnak a feltételek.
"Nem költ ruhákra, kozmetikusra, fodrászra és ilyen hasonló csajos dolgokra, amiket más (volt barátnőim) vagyonokat elszórtak. Nem kell neki kocsi, semmi. "
Komolyan ízlelgetem ezt a mondatod, hát igen mi nők csak csajos dolgokra költünk, verjük a pénzt a pcsába, de te egy szent ember vagy, aki egy szent asszonytól akarsz kérni több milliót
helló önkritika, ó az nincsen soha az ilyen férfiaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!