Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokan azt mondják, a zenei ízlés nem számít, pedig, ha mélyebbre megyünk, sok más dologra enged következtetni a zenei ízlés. Szerintetek?
*Fangoria - Eternamente Incocente
+ Amik lemaradtak, mert régi a lista
Szózat zenéje
Clokwork Orange zenéje
A "Bolond egy napja" filmzene
"Sebhelyesarcú" főcím
Simpsoncsaládból a "Softball" c. dal
Izlandi himnusz
Internacionálé
CrimeLife 3 "theme"
Rokker Zsoltti több szerzeménye
Waslavik Gazember Velorex László művészúr több száma
Önképző szakkör: Higító kólával!
Na a lecke feladva kérdező :D
És a magyar kedvencek lemaradtak:
Petőfi Rádió +40: "Csak őt csak őt csak őt keresem én"
Kicsillag: Fishing on orfű
Rockválogatott: Mindannyian mások vagyunk
Julcsika Tercsike jöjjön velem Ercsibe c. szám
Omega - Léna
Omega - Fekete Pillangó
Presser Gábor - La Baletta 2
LGT - Szól a rádió
Omega - Petróleumlámpa
Belga - 22 férfi
Szilágyi János - "Van olyan ember ki tejet iszik"
Mc Gőz - Neked ez így tetszik
2 arc több száma
Gangsta Zolee - "Ez itt az"
És még egy bónusz a "hahahahaha" c. szám, igaz nem magyar: https://www.youtube.com/watch?v=1gLUbuN2C18
De nekem is van olyan "ízlés" ami kizáró ok lenne és ezek az alábbiak:
L.L.Junior
Kis Grófó
Majka
Napoleon Bulvard
Wellhello
Fiesta
Ossian
SP
70-es évek borzasztó fehéröltönyös diszkózenéi
V-tech
KPop JPop
Metálnak az az ága amiben már nincs is ritmus, csak torokhangú hörgés
"Mádáfáká" néger rap
Azt nem ismerem, igazából 3 számát ismerem, amiből az egyik olyan módon taszít, hogy elég meghallani egy kiadós hányingerhez és ez a "szerelmes lennék" meg egy másik amink a szövegét nem tudom, de valami tipikus cigányhalandzsa, elég ismert volt az is 2003(?) környékén.
Lehet benne valami. Nem véletlen, hogy pl a gyerekdalok olyan egyszerűek és rövidek. Egy kisgyereknek még nincs meg az agyi kapacitása, hogy befogadjon, értékelni tudjon egy hosszabb, összetettebb darabot, legyen az a November rain, Insomnia vagy a Nocturne in f minor.
Jó esetben az ember ahogy öregszik, tágul a tudata és megtanulja élvezni a komplexebb zenéket. Számomra ha valaki leragad egy bizonyos stílusú zenénél (értem ezt mind műfajra, mind a zenedarabok milyenségére műfajon belül) az az intelligencia hiányának egyik jele.
Én olyan zenét hallgatok, ami jól szól, egyedi, technikailag jól össze van rakva, és általában nem a vokálon van a hangsúly.
Abszolút technikai oldalról nézem, ezért képtelen vagyok olyat hallgatni, ahol csak a szöveg és a mondani való a lényeg, a többi pedig csak oda van hányva tölteléknek. Kivétel ez alól a 2000 előtti pop, rock slágerek, és a hiphop.
Valószínűleg azért alakult ki bennem az igényesség, mert nem konyhai rádión hallgatom őket, míg az átlag felhasználók nagy részének teljesen kimarad a zenéik technikai szempontól való megítélése, mert eleve nem is hallják teljes egészében, így az adott zenében mást keresnek, vagy legalábbis kimarad az a fontos szempont, ami néhány stílusnak a mozgatórugója. Ezeket a stílusokat valószínűleg nem fogják hallgatni, mert jó minőségű lehallgató rendszer hiányában teljesen mást keresnek egy zenében. Ezért mozdulnak azon stílusok irányába, amik az ő rendszerükön élvezetet tudnak nyújtani. Pl autó, tv, fülhallgató, telefon hangszóró, kicsi pc hangszórók.
Én így látom ezt a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!