Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyanús, ha valakinek nincs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyanús, ha valakinek nincs facebook profilja?

Figyelt kérdés

Társkeresőn ismerkedem, és eddig mielőtt személyesen találkoztam volna valakivel, mindig bejelöltük egymást facebookon, is, ahol sokat leveleztünk, napi kapcsolatba voltunk. A randi idejére úgy éreztem ismerjük egymást, és valamelyest bíztam is a srácokban. Most randira hívott egy srác, aki a társkeresőn kívül egy közösségi oldalon sincs fenn. Váltottunk pár levelet, de ennyi, gyakorlatilag semmit nem tudok róla, még a vezetéknevét sem. A facebook legalább ad egyfajta bizonyosságot, hogy tényleg az, akinek mondja magát, nem egy 70 éves perverz vagy egy pszichopata. Őszintén félek így ismeretlenül elmenni így egy találkozóra.

Mit gondoltok? Van okom az aggodalomra? Lányok, ti elmennétek így egy randira?

2016. szept. 16. 22:06
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:

Ezért nem ítélni kell, hanem következtetni, a következtetés pedig egy bizonyos valószínűséggel működik, avagy vagy igazam van, vagy nem. A valószínűség, mint fogalom jelentéséről pedig remélem nem kell külön előadást tartanom.

Tulajdonképpen ez a "való életben" is így működik, az adott embert nem egy-két cselekedete alapján kell megítélni, hanem minden cselekedete hozzáad a képhez, amit gondolunk róla, ami így egyre tisztábbá válik. Néha meg csinál valamit, ami átértékelteti az addigi véleményt, néha meg nem, és a kezdeti benyomásaink igazolódnak. Ilyen az élet.

2016. szept. 19. 13:38
 52/55 omba ***** válasza:
58%

Érdekes az a kérdés is, meg az a "vita" is.

A magyar lakosság nagyobb részének VAN fb oldala, a 30 alattiak még nagyobb részének, tehát az furcsa, ha valakinek nincs, vagy titkolja.

Aki gyűlölködve beszél róla - ITT - annak azért nincs, mert OTT nem lehet név nélkül beszólogatni, viselkedni kell, nem lehet annyira antiszociális.

Szóval jogos a Kérdező (eltűnt már rég) aggodalma, hogy miért?

Olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy nincs telefonszáma. Nehezen hihető.

2016. szept. 19. 13:44
 53/55 anonim ***** válasza:
47%

#43-as: hát erre kár volt várnom...

Te elkezdtél amellett pattogni, hogy de a facebook rühellése milyen primitív dolog - ami abban az esetben még esetleg releváns álláspont is lehetne, ha a kérdés arról szólt volna, hogy vajon gyanús-e, ha valakinek VAN fb-ja.

A kérdés - és az ebből keletkező vita - viszont épp a fordítottja: az gyanús-e, hogyha valakinek NINCS fb-ja.

Ezek után még te jössz azzal, hogy ki meddig jutott el a kérdés értelmezésében.. Hát minimum vicces.

A másik dolog, ahol vagy szöveget nem tudsz értelmezni (vagy tudatosan próbálod meg ferdíteni a dolgokat), az az a rész, ahol azt próbálod meg beállítani, mintha bárki is azt állította volna, hogy az, hogy valaki nincs a fb-on, az a bizalomra ad okot.

Egy lófittyet, ilyet nem állítottak. Azt állították, hogy az, hogy nincs fent, az nem ok a bizalmatlanságra. Ráadásul még javasoltak is módszereket, hogy mit csináljon, ha nem bízik még eléggé a srácban: pl. írja meg neki őszintén, hogy találkozás előtt jobban meg szeretné ismerni, és levelezzen vele addig, amíg nem érzi úgy, hogy már kellőképp ismeri; chatteljen vele; skype-oljon.

Ezek után még gázabb, hogy nem vagy képes önállóan érzékelni a két állítás közötti különbséget.

Szóval előbb talán a saját logikai szintedet kéne minimum általános iskola felső tagozat szintig feltornázni (emlékeim szerint ott voltak matekon olyan típusú kérdések, hogy két logikai állítás hogyan vszonyul egymáshoz) mielőtt másokat próbálnál meg elugatni primitív módon.

Mert ezen már nevetni se nagyon lehet.

Javaslom maradj meg inkább a piros gombok nyomogatásánál, az az olvasottak alapján testhezállóbbnak tűnik...

2016. szept. 19. 20:43
 54/55 anonim ***** válasza:

Pont az általad kiemelt 38-as válaszoló írta, hogy emiatt* lesz "jó példa, életrevaló, és talán kincs", deee mindegy... nem muszáj észrevenni. Meg úgy az egész fb-utáló fröcsögés is erre van kihegyezve, nem csak itt, máshol is. Még én kérek elnézést, hogy amikor egy jelenségről írok, a régebben olvasott dolgokat is figyelembe veszem, nem csak az itt és mostot. Pár éve az MSN meg a myvip volt az élet megrontója, előtte (és vele párhuzamosan) meg a tévé. Aki tévét nézett, az csak valami hülye lehetett, aki meg nem nézett, az meg csak okos. Pontosan ugyanez játszódik le most is, csak más szereplővel. A válaszod nagy része itt el is bukott, oké.

A fő ok, ami miatt írtam pedig még mindig az, amit a legelső, 8-as hozzászólásomban is írtam.

*még mielőtt beleokoskodnál, hogy az internetre írta, nem az fb-re, itt is már továbbgondoltam a dolgot a régebbi tapasztalataimmal, például az fb és az internet összemosásával.

2016. szept. 19. 21:09
 55/55 anonim ***** válasza:
87%

Az is jó a faceban, hogy ott úgy nyilvánul meg az ember, hogy jól meggondolja.

Az utolsó két hsz. kb, elfogadható, bár heves hangvételű, ma reggel valami tudomány vs. hit kérdésben voltam vita részese.

Én párszor átírtam, meg átolvastam minden válaszomat... pedig szeretek sarkosan fogalmazni, de látja azt egy csomó ismerősöm, gyerekem, mindenféle ember.

Az ingerült 31-es se írta volna ezt a facera, ha volna ott.

Szóval szerintem segíthet megismerni egy embert, akkor is, ha az 5 millió felhasználóban sok a fake, meg a komolytalan.

Itt a névtelenség miatt még annyira se lehet tudni senkiről semmit, és kb ugyanez a helyzet van a netes társkeresőkön.

2016. szept. 19. 21:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!