Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt szánj a barátnődre?
Tudom hogy ez egy nagyon nehéz kérdés, hiszen senki sem szereti számolgatni a forintokat, főleg abban az esetben ha olyan emberre költi akit szeret, azonban nagyon ráfázhatunk az életben ha egy báránybőrbe bújt farkassal hoz össze a sors aki kihasznál.
Arra lennék kíváncsi hogy gazdasági szemmel nézve ami nagyon nehéz persze, szerintetek mennyi lenne az átlagos összeg amit havonta a párjára szánjon egy férfi aki dolgozik.
Ez bonyolult kérdés, sokat is agyaltam rajra, ugyanis sajnos engem kihasználtak, volt hogy 40-50 ezer forintot költöttem havonta a barátnőmre elvakultan, így vetődött fel a kérdés bennem, és sok gondolkodás után arra jutottam hogy megközelítőleg 20000Ft-ot helyes egy férfinak a párjára költenie havonta ha igazán szereti, de nem akarja hogy később megbánja ha kihasználták.
Lehet vitatkozni, sőt erről szól a gyakorikérdések, érdekel a véleményetek, a nyelvtani hibákért előre is elnézést kérek.
Nem tudom, hogy érted azt a 20ezer forintot. Ajándékként? Arra egy forintot se szánnék, max ha valami alkalom van, akkor párezret, de nem szeretem a drága ajándékokat, a barátom kapott egy jó kis fejmosást, amiért egyszer a szülinapomra Diablo 3-at kaptam kiegészítővel, nekem ne vegyen drága cuccokat :D
Azon kívül rengeteg mindentől függ.
- Milyen messze laktok egymástól, és mivel utaztok egymáshoz? Ha pár utcára lakik, és pl bicajjal mész át, vagy gyalog, az ingyen van. Ha kocsival, vagy tömegközlekedéssel, akkor pénzbe kerül.
- Mit szoktatok csinálni együtt? Otthon tévézni, főzni együtt, vagy sétálni, hasonlók, azok nagyjából ingyen vannak. Étterembe járás, bulizás pénzbe kerülnek.
- Mivel védekeztek? A gumi sokkal drágább, mint a gyógyszer.
- Mivel foglalkoztok, milyen a hozzáállásotok? Nálunk pl én tanulok, a barátom dolgozik, így számára evidens volt, hogy ha kajálunk valahol, stb, akkor ő fizet, hiába akartam eleinte lebeszélni. Azóta nagyjából úgy működik, hogy néha én fizetek, többször ő, de cserébe igyekszem valami olyannal viszonozni, ami nem drága, pl csinálok neki sütit, készítek neki valami pici ajándékot, stb.
- Hogy kommunikáltok, ha nem vagytok együtt? Facebook, Viber, email, stb ingyenesek, telefonálással szép számlát lehet generálni.
- stb stb
A barátom ezeket költi rám nagyjából havonta: 1-2 alkalommal 60 km-t autózik hozzám és ugyanennyit haza, erre az útra a benzinpénz; havi 2-3 alkalommal meghív egy hambira vagy valami hasonló egyszerű kajára; kifizeti a fogamzásgátlóm felét; vesz nekem 1-2 szelet csokit, vagy néha-néha egy körömlakkot, vagy teát, vagy valami hasonlót. Nagyjából ennyi. Néha vannak még extrább kiadások, ha olyan programra megyünk, de ezek nagyjából egyenlőek, mert mi is szoktunk menni a családdal programokra, múltkor pl sétarepülőzni voltunk, akkor teljesen alap, hogy jön velünk, és mi álljuk a számlát.
Szóval arra figyelj, hogy legyen kölcsönösség, ne mindent tőled várjon a csaj. Ha mégis azt látod, hogy kihasznál, akkor azonnal menekülj.
Meg kell különböztetni azt is, hogy mit értesz az alatt, hogy pénzt szánsz rá?
Csak a randik, ajándékok?
Közösen élve (vagy gyakori együttlétnél) a közös bevásárlás, otthoni dolgok?
Ruci, köröm, haj, minden egyebet te fizetsz?
A kérdésed alapján nekem a randis verzió lenne logikus, de többen több félét válaszoltak, így mindenképp érdemes különbséget tenni közöttük, ha összegekben gondolkodsz.
Összességében egyébként azt mondom, hogy a kapcsolat jellegétől függ a dolog. Pl. ha nem megyünk extrább programra, akkor nagyjából reális lehet az az összeg, amit írtál. Ha egyebeket is beleszánsz, akkor nagyon kevés.
Pl. párom most "rám" az elmúlt hónapban 100ezret költött nyaralás miatt. (Kaját, költőpénzt ő állta. Ebben persze az ő része is benne van, nem csak enyém, ezért az idézőjel - de egyedül el se ment volna.) A szállást közösen fizettük.
Viszont a ráfordítása miatt az egyéb dolgok többségét én fizetem neki a hónapban, és mi nem dörgöljük egymás orra alá, hogy ki mennyit költött. Plusz azért ez nem rendszeres.
Hat nem tudom...
Nem vagyok anyagias es nem kell, hogy eltartson, de ha jol all anyagilag akkor en orulnek neki ha meghivna a kozos programok alkalmaval (etterem, szinhaz, nyaralas), neha venne valamit (virag, konyv, fehernemu, ekszer).
Fillerb_sz*val amugyse jonnek ossze:)
Nem kell, hogy szórja a pénzt, az sem kell, hogy költsön rám, mert eltartom magamat. De ha azt érzam, a pénz fontosabb neki, mint én, vagy a kapcsolatunk, akkor agyő! Nálam nem az összegről szól ez a dolog, hanem a hozzáállásról.
Amúgy én fizetem a nyaralási költségek felét, a háztartási költségek felét stb. nőként, viszont elvárom, hogy ha baj van, és meg kell oldani, akkor anyagi értelemben is ott legyen a párom maximlisan, ne garasoskodjon. Ugyanakkor a fölösleges pénzszórás szintén nem szimpatikus.
Hogy egyértelmű legyen ezt a 20000Ft-ot úgy értettem, hogy ennyivel legalább többet költs a párodra mint ahogy összességében Ő költ rád.
Tehát ha Ő költ rád 10000Ft-ot havonta akkor te 30000Ft-ot rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!