Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van egy taszító jelenség, amit megfigyeltem egyeseknél.
Miért csinálják? Ennyire fogyatékosok? Részletek lent.
Figyelt kérdés
Arra a jelenségre gondolok, amikor olyan helyzetet teremt egy pasi, hogy illedelmesen képtelenség legyen belőle kihátrálni a nőnek, és kicsikarják belőle az elérhetőségét. Konkrét példa: bemutatkozik, pedig totál nem olyan a szituáció, jó oké, kulturált viselkedés része is lehet ez, önmagában ezzel semmi probléma, ha ez így ebben is marad. De ez a fajta ugye nem jólneveltségből mutatkozik be, hanem kizárólag azért, hogy a nő is bemutatkozzon (ugye bunkóság, ha nem), és utána (egyetlen árva találkozáson és bemutatkozáson felbuzdulva) megkereshesse facebookon, hogy ott aztán írkáljon rá. Aztán onnantól kezdve megállás nélkül tolják az üzengetést, még akkor is, ha a nő le se sz*rja a fejüket, válasz nem érkezik, tényleg semmi reakció, de ezek nyomják és nyomják és nyomják. Kb ilyen túlterheléses támadás formájában. Ezekkel valaki elhitette, hogy így célt lehet érni? Vagy ez mi mert tényleg elképesztő ez. Még akkor is írkál, ha válasz nem érkezik. semmi, nil, zéró. Semmi reakció. Egy idő után meg van pofája elkezdeni azon rinyálni, hogy jaj hát nem válaszolsz? De csendben vagy, nem válaszolsz?Hahó! De csendben vagy! Hahó! egymás után 5-6x is.Másnap újra kezdi. Szia! Szia! Hahó! Szép napot! Szia! Hahó! Itt vagy? De csendben vagy! stb. Nem gáz neki, hogy semmi választ nem kapott már elsőre sem? Nekem eszembe nem jutna akár egy ilyen után is irogatni valakinek. Meg sem fordulna a fejemben. Szóval ez mi. Mint valami agynélküli droid. Chatbot. Vagy értelem nélküli élőhalott zombi. Kilőnek már hat tárat is rá, fordul kifelé a bele, de az még mindig húzza magát előre a cél felé és hörög, hogy AAAAAAGGGYVELŐŐŐŐŐŐT. Szerintem a nem válaszolás is válasz, azt jelenti, hogy az illető a franba se elkívánja őket. De mintha nem fognák fel a világ egyszerű összefüggéseit. Hihetetlenül undorító ez a jelenség.
Sajnos nem lehet beállítani, így is beérkezik az üzenet, és én egyébként a hobbim miatt szeretek közös érdeklődésű de nem ismerős fb felhasználókkal beszélgetni. Szóval pár tard miatt nem állítgatok át semmit a megszokott dolgaimon, amelyekhez egyébként ragaszkodok, és igen, még akkor is PRIVÁT SZFÉRÁNAK számít, ha a lehetőséget nem tiltom (teljesen ugye nem is lehet). Ahogy hozzáadott ismerőstől sem veszem jó néven, ha nekem szájmenésezik, mert épp olyan a kedve, nekem meg nem. Ilyenkor ha nem válaszolok, akkor jobb, ha közeli ismerős is veszi a lapot és ír mondjuk másnap. Attól, hogy a világon van az ember, nem tartozik senkinek semmivel, pláne nem idegeneknek, vagy akkor a spam emailekre is illedelmes elutasítással kéne reagálni? :D
2016. ápr. 16. 21:05
23/48 anonim válasza:
Szerintem ne használja a f.aszbukot, aki hülye hozzá.
2016. ápr. 16. 21:17
24/48 A kérdező kommentje:
"Kit érdekel, hogy ő bemutatkozik? Soha az életben nem fogod többet látni, nyugodtan lehettél volna vele bunkó (amúgy nem bunkóság nem bemutatkozni.) " Igen, nos ezt mondani könnyű, és egyet is értek vele elméleti síkon. DE sajnos a neveltetésemből kifolyólag (és az idehányt fröcsögéseim ellenére, meglepő módon) élőben a kulturált viselkedési-és kommunikációs formákat preferálom. És a mi társadalmunkban egy bemutatkozás elutasítása hatalmas nagy otrombaságnak számít, amit egy olyan illetővel szemben is nehezemre esik megtenni, aki amúgy ellenszenves. Ez kb olyan gát a viselkedésben, mint a szobatisztaság. Szőnyegre is lehet sz*rni, de érted, próbáld meg. Ha egyszer belédneveltek egy társadalmi normát, hogy az ilyesmit wc-n intézzük, akkor azt eléggé nehezen fogod csak megszegni. Namost a probléma lényege az, hogy a zombinyomuló (aki leszarja a kölcsönösséget, csak telefonszámot akar, mert pi...AGYVELŐŐŐ, az ezt használja ki. És ezek után lenne az elvárás, hogy a kellemetlenkedőt még én ne nézzem levegőnek, meg tartozok neki legalább egy elutasítással, hát LOL, mire fel? Tényleg nem értem, hol és melyik ponton jön a képbe az, hogy én tartozok az ilyeneknek legalább egy NEMmel. nekem az egész kellemetlen, még egy "nem" erejéig is. Egyébként nyilván tiltom az ilyeneket, csak így azért ilyenkor döbbenek hogy wtf ilyen is van, ráadásul nem elszigetelt a jelenség, többször is előfordult már hasonló. (Közös ismerőstől kicsikart telefonszámról is támadtak már ilyenek).
2016. ápr. 16. 21:18
25/48 anonim válasza:
Szóval elvárod, hogy mások olvassanak a gondolataidban, miközben te a gondolataiddal ellentétes infókat adsz nekik.
És még neked áll feljebb, ha nem aszerint cselekszenek, amit a fejedben gondolsz, hogy cselekedjenek, hanem aszerint, amit mondasz nekik.
És miután a cselekedeteid ellenében kitalálják a titkos gondolataidat, elvárod, hogy cselekedjenek is aszerint, anélkül, hogy egyáltalán megkérnéd őket erre.
Ellenkező esetben pedig haragszol és unintelligens, gonosz, szociopata taplónak mondod el őket.
Értem.
Ez tényleg logikus gondolatmenetre, intelligens, érzékeny lelkivilágra utal és finom, udvarias bánásmód az emberekkel.:D
XD XD
2016. ápr. 16. 21:19
26/48 A kérdező kommentje:
Nagyon böszme Feri nevű felhasználó válasza:
Szerintem ne használja a f.aszbukot, aki hülye hozzá.
leírtam, ha nem érted, akkor valószínűleg te nem tudod használni, és fogalmad sincs a beállítási lehetőséhekről. egyébként is teljesen irreleváns, mert mint ahogy mondtam, még ismerős előtt is privát szférának tekintem a magánüzeneteimet. Sőt a nyilvános falamat is,ahol nincs is semmi korlátozás beállítva, direkt, mert én így szeretem. de ettől függetlenől joggal várom el, hogy ott se kommenteljen közeli barátaim pofázásába a szegről-végre ismerős, vagy ne f*ssanak ki marhaságokat random távoli ismerősök az idővonalamra. hiába tehetnék meg a rendszer felől, egyszerűen nem illik és taplóság.
2016. ápr. 16. 21:23
27/48 A kérdező kommentje:
"miközben te a gondolataiddal ellentétes infókat adsz nekik." ezesetben az illető adta magának a saját infóit. egy bemutatkozás alapján, ami nem info arra nézvem hogy esetleg ma töcskölhet is, könyörgöm. kb ugyanaz, mintha köszönök a takarítónőnek a lépcsőházban, mert nem akarok taplónak tűnni. ennyi.
2016. ápr. 16. 21:26
28/48 anonim válasza:
24: Az igazmondásra nem tanítottak meg otthon ugyanilyen nagy műgonddal?
Mert társadalmunk társas szabályai szerint elég nagy otrombaság a hazugságok mondása, tévedésbe ejtés, stb. Egyes fajtáikat még életfogytig tartó börtönnel is büntetik, bizonyos országokban kivégzéssel is.
Ebben a te finum családodban nem volt szokás az igazmondást, egyenességet a társadalmi normák közé sorolni? Hagyjuk csak meg embertársainkat tévedéseikben, sőt tüzeljük azt, mert az annyira udvarias?
Más: Felnőve, látva, hogy amit tanítottak neked, nem működik a számodra a világban, vajon mi állít meg abban, hogy felülbíráld, amit otthon tanultál és másképp csináld végre?
Miért ragaszkodol HAMISnak bizonyult elméletekhez annak ellenében, amit tapasztalsz?
2016. ápr. 16. 21:27
29/48 anonim válasza:
27: Csak szólok, hogy engem arra tanítottak otthon, hogy NE adjam meg idegeneknek a nevem és a telefonszámomat az utcán!!!!!
Téged prédának neveltek otthon, kicsikém, és itt az ideje, hogy elkezdj másképp viselkedni, ha nem akarsz többé préda lenni.
2016. ápr. 16. 21:28
30/48 A kérdező kommentje:
Ehhez az embertársamhoz semmi közöm nincsen azt leszámítva, hogy egy bolygón élünk. Nem tartozok neki semmivel, mert ő lőcsölte magát rám-miért kéne a kis lelkivilágát tutujgatnom akkor? SEMMI részem és felelősségem az egészben, hacsak nem annyi,mint amikor köszönök reggel a közös képviselőnek a lépcsőházban. Ami meg semmi. Kb egy ilyen szintű megszokott viselkedés, ami történetesen még azt is eredményezte, hogy a gyökér megtudta a nevem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!