Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy rongy vagyok, mit tegyek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy rongy vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ebbe a rovatba írom a kérdésem, noha több dolgot ölel fel.

30 éves nő vagyok és nagyon elkeseredett. Teljesen kilátástalannak érzem az életemet. Nem sajnáltatni akarom magam, arra lennék kíváncsi, ha voltál hasonló helyzetben vagy most vagy, hogyan küzdesz, küzdöttél meg vele?

Gyerekem nincs, a több éves párkapcsolatom annyira tönkrement, hogy tavaly hazaköltöztem a szüleimhez, mivel minimálbéres fizetésből még egy albérletre sem futotta.Most sem. Évek óta minimálbért keresek, 2 diploma és 1 szakma mellett. Jelenleg takarítok, de sajnos a szellemi munkákért sem kaptam többet anno, talán egy picivel.Az utazásomat nem fizetik, ez havi 18000 Ft, nem kötelezhetik a céget, ez nem állami szféra.

Egy jelentéktelen senkinek érzem magam, mert:

- Nem tudok egyedül boldogulni, mert ennyi fizetésből lehetetlen külön költözni.

- Mert otthon a szüleimmel élek 30 évesen.

- Mert miután a fizetésem egy részét hazaadom, a többiből alig marad valami.

-Nincs pénzem ide-oda eljárni, szórakozni, sportolni is otthon egyedül szoktam , meg időnként futni. Még a legolcsóbb edzőtermi bérlet is drága nekem, holott szeretem a sportot. Az utazásról ne is beszéljünk, nekem a Balaton is luxus.

-Már társaságba se nagyon megyek, mert vagy nem tudom kifizetni a programokat vagy szégyellem, hogy én csak takarítok. Sokan lenézik az ilyet.

- Egyre gyakrabban számon kérik rajtam, hogy miért nincs minimuma egy gyerekem már.Egyrészt örülök, hogy a hosszabb kapcsolatomba nem vállaltam. Ma már egyedülálló anya lennék és egy gyerkőccel lennék a szüleim nyakán. Amíg kapcsolatban voltam, addig sem volt rózsás az anyagi helyzetünk, mert a párom sem keresett jól.

A jelenlegi munkámat sem érzem biztosnak, félek a holnaptól, félek az anyagi kiszolgáltatottságtól. Hogyan gondolhatnék gyerekre? Pedig vágyom rá. Sokszor összeszorul a szívem, ha látok boldog családokat utcán, közösségi oldalon. Nekem ilyen sohasem lesz.

- Félek, hogy elmegy az életem. Szégyellem magam, a helyzetet, amiben vagyok. Azt, hogy nem tudok innen kitörni. Küldözgetem az önéletrajzomat össze-vissza, diplomákat letagadva. de semmi visszajelzés. Képzeljétek, még ez a takarítói állás is úgy jött össze, hogy egy ismerősöm beajánlott.

- Két hete lázas betegen dolgozom, itthon kúrálom magam, mert félek, hogy ha betegeskedem, valamilyen álindokkal kirúgnak.

- Egy ócska rongynak érzem magam. Én annyira vágyom az emberek társaságára, annyira jó lenne barátkozni,ismerkedni, de vagy nincs pénzem a programra, amire hívnak. És a sokadik elutasítás után többet nem keresnek. Vagy ha el is megyek, annyira szégyellem magam,amiért ennyi idősen ilyen helyzetben vagyok, hogy nem akarok magamról beszélni, ez az egzisztenciális kiszolgáltatottság léleknyomorító, megalázó. Köszönöm, hogy elolvastad.

2016. ápr. 14. 18:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Próbáltál már adminisztratív munkákra jelentkezni? Titkárnőhöz sokszor nem kell végzettség se, de egy közgáz tuti előny.. Lehet az a baj, hogy már ennyire lentebb adtad.. Küldözgesd csak olyan helyre is, ami végzettségednek megfelelő vagy a kettő között van..Kérj szakértői segítséget valamilyen fejvadásztól, aki segít az önéletrajzod csiszolásában.. Regisztrálj a professionra és minden hasonlóra, gyűjts össze pénzt és folytasd a műkörmözést otthon ismerősöknek..
2016. ápr. 14. 19:12
 12/21 anonim ***** válasza:

Eléggé zagyvàn írtam, ne haragudj :D

Azért remélem, hogy a lényegi része érthető :D

2016. ápr. 14. 19:14
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja és gyúrj rá az interjúkra.. Ha szerencsétlenül adod elő magad, rongyként, akkor persze hogy nem téged vesznek fel..
2016. ápr. 14. 19:14
 14/21 anonim ***** válasza:

+0 éves vagy,ha kicsit foglalkozol magaddal,pár évet simán letagadhatsz,nem vagy öreg,ne butáskodj !:)

Tessék folyamatosan küldeni az önéletrajzod állásokra,egy bejöhet bármikor,be fog jönni !

Aki lenéz,mert takarítasz,hát baxa meg.

A munka soha nem szégyen.

Az ilyen csírákat le kell xarni.

Szedd magad össze,semmi nincs veszve,ne foglalkozz a rosszindulatú egyénekkel.

Fel a fejjel:)

2016. ápr. 14. 19:53
 15/21 anonim ***** válasza:
*30 éves
2016. ápr. 14. 19:54
 16/21 anonim ***** válasza:

Közgazdászként azért általában el lehet helyezkedni. Tanulj meg szuperül bánni számítógéppel, nagyon sokan véreznek el ezen, amikor többé-kevésbé kezdőként pl. asszisztensi, irodavezetői meg hasonló pozíciókba jelentkeznek. Plusz tanulj nyelveket. Számítástechnikát is meg nyelvet is remekül lehet már tanulni a neten ingyen elérhető eszközök segítségével.

Ami meg a társaságot illeti, neten keress olyan új ismerősöket, akik hasonlóan csórók, velük elmehetsz közös programokat csinálni. Séta, kirándulás meg hasonlók ingyen vannak. Vagy találsz valakit, aki szeret tollasozni, és eljártok tollasozni valami parkba. Ha van biciklitek, bicikliztek. Nyáron elmentek szabadstrandra, ha van a közeledben. Nyilván a buli-étterem stb. típusú programok azok most nem elérhetők a számodra, de így is rengeteg szuper program van, amihez nem kell pénz.

2016. ápr. 14. 20:56
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek. Abban biztos igazatok van, hogy teljesen leértékeltem magam és ez feltehetően az állásinterjúkon is látszik rajtam, hiába próbálom optimistának és vidámnak mutatni magam. Főleg egy tapasztaltabb ember egyből kiszúrja. Rengeteg álláskereső portálon regisztrálva vagyok, ezeken keresztül próbálkozom főleg. Nagyon nehéz a bérigényt is belőni, azt hiszem ezen már sokat buktam. Mert ha annyit mondok, amelyből ha szűkösen is tényleg megélek, egyedül albérletet fizetve, akkor nem kellek, mert van, aki kevesebb pénzért is elvállalja a melót (ez független attól, hogy most elvárás-e a diploma vagy sem). Ha túl keveset mondok, hogy felvegyenek, akkor meg lehet, hogy megnövelem az esélyemet, de abból ugyancsak vegetálok és nem tudok kimászni a gödörből, nem tudok 1-ről 2-re jutni, csak vegetálni a szülői házban. Mint most. Köszönöm a válaszokat, tanácsokat mindenkinek!
2016. ápr. 14. 20:58
 18/21 anonim ***** válasza:
Sok sikert, és kitartás! :)
2016. ápr. 14. 21:07
 19/21 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy sose add fel! Sosem tudhatod mikor találsz egy olyan állást amivel előrébb tudsz mozdulni.

Azokkal akik meg lenézik a munkád ne foglalkozz.

Mindegy mit csinálsz, ha tisztességgel, becsülettel elvégzed már többet érsz mint sokan... vannak céljaid, nem ezt akarod csinálni életed végéig. Fogd fel úgy, hogy ez csak ideiglenes állapot, ne ess kétségbe ez miatt, és egy kicsit pozitívabb hozzáállás is biztos segítene.

Amúgy hogy vagy? Remélem azért jobban és lassan meggyógyulsz, legalább ennyivel legyen könnyebb.

Jobbulást!

2016. ápr. 14. 21:59
 20/21 anonim ***** válasza:

150 nettó amit ennyi idősen 2 diplomával keresned kéne minimum!

Add be nagy cégekhez, bankokba,takarékszövetkezetbe, telefonos cégekhez..gondolom nyelvvizsgád van,kell, hogy legyen a diploma miatt..Internetszolgáltatókhoz is add be.

2016. ápr. 14. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!